Η νύχτα του Μανόλο

Η νύχτα του Μανόλο

Αν η ΑΕΚ πιστεύει στον πρωταθλητισμό είναι υποχρεωμένη απόψε να το αποδείξει μέσα στο Καραϊσκάκη. Είναι έτοιμος ο Μανόλο Χιμένεθ για την πρόκληση;

Ο Μανόλο Χιμένεθ. Αυτός είναι το πρόσωπο της βραδιάς στο Καραϊσκάκη. Ούτε ο Μιραλάς με τον Ανσαριφάρντ, ούτε ο Λιβάγια με τον Αραούχο. Ο προπονητής της ΑΕΚ, ο οποίος είδε με τα μάτια του πριν από μερικές νύχτες στο Φάληρο τις βασικές ιδέες του για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού να αποδεικνύονται σχεδόν… επικίνδυνες.

Ας έφυγε όρθιος από το Καραϊσκάκη με εκείνο το 0-0. Είναι τόσο έμπειρος και καταρτισμένος που ξέρει καλά ότι το ενενηντάλεπτο τακτικά, το «έχασε» από τον απέναντι πάγκο. Το ότι ο Μπάρκας έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στην αρχή ή ότι ο Φορτούνης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος δεν έχει σημασία στην συγκεκριμένη συζήτηση. Το σχέδιο και η προσεγγισή του επέτρεψε στον Ολυμπιακό για μια ώρα να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να είναι ο μοναδικός που απείλησε για τη νίκη.

Ενώ λοιπόν οι περισσότεροι λογικά περιμένουμε από τον Όσκαρ Γκαρθία μια αντίστοιχη προσέγγιση με τον ίδιο να δηλώνει πως προσδοκά «καλύτερα ποσοστά ευστοχίας»; Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Μανόλο Χιμένεθ μπει στον πειρασμό για κάτι άλλο. Δεν είναι… χθεσινός για να ανοίξει το γήπεδο, αλλά δεν μπορεί να πιστεύει ότι αν εξελιχθεί για δεύτερη φορά το ίδιο έργο θα έχει σοβαρές πιθανότητες για να μην βρεθεί στο καναβάτσο. Και το αποψινό είναι δίχως… αύριο. Όποιος χάσει ουσιαστικά μένει εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος αν υποθέσουμε ότι ο ΠΑΟΚ το μεσημέρι θα περάσει (και) από τα Γιάννενα.

Είναι καλή η ΑΕΚ πίσω από τη μπάλα. Όχι όμως όταν περιορίζεται στο μισό γήπεδο. Θα πρέπει να βρει τρόπο να μοιράσει την κατοχή, να κάνει πιο δύσκολες τις πρώτες μπάλες του αντιπάλου της, να τον προβληματίσει πριν χτίσει τις επιθέσεις του. Αυτό δηλαδή που δεν μπόρεσε να κάνει στον προημιτελικό.

Την Κυριακή οι Ερυθρόλευκοι τα βρήκαν σκούρα στην Τρίπολη. Αιφνιδιάστηκαν από το πρέσινγκ ψηλά των γηπεδούχων και μετάνιωσαν για την επιλογή τους να αφήσουν τον αριστερό διάδρομο ανοιχτό με τον Μάριν μπροστά από τον Κούτρη. Αυτό ο Γκαρθία αποκλείεται να το ξανακάνει Αποκλείεται όμως να έχει προλάβει ο άνθρωπος να δείξει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να σπάσει το πρέσινγκ από τον άξονα. Με τον Σιμόες αντί του Κονέ στο αρχικό σχήμα η ΑΕΚ θα μπορούσε σε αυτό το κομμάτι της στρατηγικής να επενδύσει φιλοδοξώντας στην βελτίωση της συνολικής της εικόνας.

Το ποδόσφαιρο βεβαίως δεν είναι σκάκι. Μπορεί μια λεπτομέρεια, ένα νέο δεδομένο να αλλάξει τα πάντα. Ένα γρήγορο γκολ δικό σου ή των άλλων, μια αποβολή, ένας τραυματισμός να δημιουργήσει νέους συσχετισμούς. Εδώ όμως η κουβέντα δεν σχετίζεται με τις ειδικές καταστάσεις, αλλά με τη βασική προσέγγιση. Να τον δούμε λοιπόν τον Μανόλο. Και για να δούμε και κατά πόσο πιστεύει και ο ίδιος στον πρωταθλητισμό. Ξαναλέμε πως η ισοπαλία κάνει μόνο στον ΠΑΟΚ. Ζητούμενο είναι μόνο η νίκη. Ο Χιμένεθ στο Καραϊσκάκη έχει δεχτεί μια από τις βαρύτερες ήττες της καριέρας του σαν προπονητής. Εκείνο το 6-0, Μάρτη του ΄11 που στοιχειώνει ακόμη τη σχέση του με τους φίλους της ΑΕΚ. Απόψε αυτό μπορεί να το αλλάξει. Αρκεί να δείξει ότι το πιστεύει…

Ο ΚΟΟΥΤΣ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ