Η κάμερα απ’ τα Lidl και η «δική μας» εξυγίανση

Η κάμερα απ’ τα Lidl και η «δική μας» εξυγίανση

Προκαλεί η UEFA που όρισε την κλήρωση Champions league και Εuropa League την ώρα που στο πειθαρχικό της Σούπερ Λίγκας θα εκτυλίσσεται η δίκη του... αιώνα

Μερικές φορές η πραγματικότητα σε χτυπάει τόσο δυνατά στα μούτρα που είναι αδύνατο να την παραβλέψεις. Όχι πως δεν έχουν γίνει αμέτρητες προσπάθειες σ’ αυτή τη χώρα της βόρειας… Αφρικής.

Κάποτε είχε επιστρατευθεί ένας Κύπριος καθηγητής διαιτησίας, ένας Δάσος Χαϊδαρίου ή κάπως έτσι, για να δικαιολογήσει την εφεύρεση του Παπουτσέλη και το εκτός περιοχής πέναλτι που είχε σφυρίξει εις βάρος του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς απ’ τους ντόπιους καθηγητές διαιτησίας δεν υπήρχε κάποιος εύκαιρος. Κάποια χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε η «κάμερα του Star» που ήταν σε διαφορετική θέση στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και η οποία έδειχνε ότι σε μια επίμαχη φάση του ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν ήταν οφσάιντ όπως τον υπέδειξε ο βοηθός διαιτητή.

Αυτή την εβδομάδα επιστρέφουμε ξανά στη ζώνη του λυκόφωτος με την κάμερα απ’ τα… Lidl και το κινητό ενός φίλου του ΠΑΟΚ, ο οποίος από την θύρα 5 του γηπέδου της Τούμπας κατέγραψε την επίμαχη φάση του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, φάση η εξέλιξη της οποίας εξόργισε τον Ιβάν Σαββίδη που προφανώς αλλιώς οραματιζόταν την «εξυγίανση» με αποτέλεσμα να μπει φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο παρέα με τους μπράβους και το κουμπούρι του.

Αυτή την εικόνα λοιπόν από το κινητό, που θα μπορούσε να το κρατάει ο κύπριος καθηγητής διαιτησίας ή ο καμεραμάν του Star, επιχειρεί να κάνει σημαία η επικοινωνία του ΠΑΟΚ. Γιατί πολύ απλά αυτοί είμαστε. Δεν υπάρχει η κάμερα της Nova και η επιστημονικοί τρόποι που βγάζουν την περίφημη γραμμή, αλλά η κάμερα απ’ τα… Lidl. Τι σημασία έχει από ποια γωνία τράβηξε το πλάνο; Εδώ μιλάμε με αποδείξεις! Από τα Lidl πάντα, καλά να είναι οι άνθρωποι που κρατούν τις τιμές χαμηλά.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη, τα μέσα που ελέγχει και οι στρατευμένοι δημοσιογράφοι ανοίγουν νέους δρόμους στην επιστήμη. Κάποτε είχαν βγάλει «στραβή» την τηλεοπτική γραμμή της Nova, αναγκάζοντας πραγματικούς επιστήμονες να βγουν στην τηλεόραση και να κάνουν μαθήματα γεωμετρίας επιπέδου δημοτικού, μπας και καταλάβουν τα τζιμάνια του Ιβάν. Μάταιη η απόπειρα…

Θα μου πείτε ότι ο ΠΑΟΚ πρωτοστάτησε στη χρήση του VAR (Video Assistant Referee). Σωστό, αλλά και στην «εξυγίανση» είχε πρωτοστατήσει και όλοι καταλάβαμε πια τι τύπου εξυγίανση ήθελε. Προφανώς και για το VAR η επιθυμία θα ήταν ανάλογη. Να το πληρώσουμε, αρκεί ο εκάστοτε VARούχας που θα το ελέγχει να βγάζει τις αποφάσεις υπέρ «μας». Κατά το «ο δικός μας» πρόεδρος της ΕΠΟ, το «δικό μας» VAR, η «δική μας» εξυγίανση…

Μη χαλιέστε πάντως. Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ασχολείται σήμερα με το κουμπούρι του Ιβαν και τις απειλές του τύπου «you are finished today» από τον χούλιγκαν τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ, ο υπόλοιπος πλανήτης θα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην κλήρωση του Champions League και του Europa League.

Εμείς στο δικό μας παράλληλο ποδοσφαιρικό σύμπαν, θα ζούμε τη μέρα της μαρμότας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ