Το -10 της ΑΕΚ κυνηγάει ο ΠΑΟΚ!

Το -10 της ΑΕΚ κυνηγάει ο ΠΑΟΚ!

Ο «Πεντακοσάρικος» γράφει για το κόλπο-γκρόσο του ΠΑΟΚ: Τον μηδενισμό της ΑΕΚ, μέσω της έφεσης, για να ξαναβρεθεί πρώτος στη βαθμολογία!

ΠΟΥ το πάει ο ΠΑΟΚ με την έφεση; Κατ’ αρχάς, να εξηγήσουμε ότι τρία είναι τα βασικά διαφιλονικούμενα ζητήματα για την απόφαση στο ματς με την ΑΕΚ. Πρώτον, η τιμωρία για την απειλή κατά αξιωματούχου αγώνα.  Οι ποινές, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ είναι διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμός ομάδας. Δεύτερον, αν το ματς διακόπηκε με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ (ποινή, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ και γ΄του ΚΑΠ είναι η «απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3» και «η αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος καθώς επίσης και η αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα»). Τρίτον, αν το ματς διακόπηκε (και) με υπαιτιότητα της ΑΕΚ (λόγω αποχώρησης, ποινή σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. δ΄ του ΚΑΠ είναι «η αφαίρεση δέκα βαθμών»). Να σημειώσουμε επίσης ότι ο ΚΑΠ προβλέπει ρητά στο άρθρο 21 παρ. 4 ότι «εάν ο αγώνας δεν τελέστηκε ή δεν έληξε με υπαιτιότητα και των δύο ομάδων, οι ως άνω ποινές επιβάλλονται και στις δύο ομάδες».

Ο ΠΑΟΚ έπεσε στα μαλακά στο θέμα της απειλής κατά αξιωματούχου αγώνα (τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων). Δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο εκεί. Ούτε μπορεί βέβαια να έχει τη φιλοδοξία ο ΠΑΟΚ να μη θεωρηθεί υπαίτιος της διακοπής του ματς, όταν έχει μπει ο πρόεδρός του με πιστόλι στο γήπεδο. Το μείον τρία φέτος και το μείον δύο για του χρόνου είναι δεδομένα. Λογικά, όλη η προσπάθεια του ΠΑΟΚ θα είναι να θεωρηθεί συνυπεύθυνη η ΑΕΚ για τη διακοπή και να τιμωρηθεί με μείον δέκα για αποχώρηση. σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. δ΄ του ΚΑΠ. Προς τα εκεί δείχνουν και οι δηλώσεις του Λάκη Σημαιοφορίδη μετά την κατάθεση της έφεσης: «ως νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ δυσκολευτήκαμε, αλλά τελικά εξασφαλίσαμε το Σάββατο 31/3 τα dvd των καμερών ασφαλείας στα αποδυτήρια και στους διαδρόμους της Τούμπας, γιατί θέλουμε να αποδείξουμε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Δεν καταφέραμε να τα έχουμε και να τα δείξουμε στον κ. Καποδίστρια, τώρα όμως στην επιτροπή Εφέσεων θα τα έχουμε. Ο κ. Καποδίστριας τόνισε στην πρώτη εκδίκαση ότι διακόπηκε ο αγώνας με την ΑΕΚ για λόγους ανασφάλειας, ενώ δεν έλαβε υπόψιν του τις μαρτυρίες των Κονέ και Χιμένεθ. Εμείς θα τις συμπεριλάβουμε στην έφεση μαζί με το υλικό των καμερών για να αποδείξουμε πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι».

ΝΑ σημειώσουμε τρία πράγματα: πρώτον, ότι πριν λίγες μέρες λέγαμε ότι «υπάρχει πληροφορία ότι στο βίντεο ακούγεται ο Κομίνης να λέει στους εκπροσώπους της ΑΕΚ στα αποδυτήρια «ελάτε, πάμε να παίξουμε». Να είναι αυτό άραγε το «συγκεκριμένο γεγονός» στο οποίο αναφέρεται ο Σημαιοφορίδης; Δεύτερον, να θυμηθούμε τι δήλωσαν οι Κονέ και Χιμένεθ. Ο πρώτος είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Μετά από μιάμιση ώρα ο κ. Κομίνης μας είπε να βγούμε έξω να παίξουμε μπάλα. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Πώς να βγούμε μετά από τόση ώρα για να παίξουμε 5’; Μας είπε μάλιστα πως θα αποφασίσει έξω τι θα γίνει με το γκολ. Ποιος ο λόγος να το πει έξω και όχι μέσα στα αποδυτήρια; Πώς γίνεται να βγούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο χωρίς να ξέρουμε από πριν το σκορ;». Ο δε Χιμένεθ δήλωσε: «Ο διαιτητής ήθελε να βγούμε να παίξουμε πέντε λεπτά και ο πρόεδρος μας είπε ότι οι παίκτες του δεν θα βγουν να παίξουν, ειδικά δεχόμενοι απειλές από κυρίους που εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο». Τρίτο, να πούμε ότι είναι λίγο περίεργο να χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ έξι μέρες για να «εξασφαλίσει τα dvd των καμερών ασφαλείας στα αποδυτήρια και στους διαδρόμους της Τούμπας». Μήπως ήθελαν να «κοιμίσουν» την ΑΕΚ, ώστε να εκδικαστεί η υπόθεση με βάση τα νέα στοιχεία με χρονική απόσταση από την εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με το πιστόλι;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ λοιπόν, αν αποδείξει ο ΠΑΟΚ ότι είχε και η ΑΕΚ υπαιτιότητα, λόγω αποχώρησης; Η τιμωρία του ΠΑΟΚ μένει ως έχει (μείον τρεις φέτος, μείον δύο του χρόνου), αλλά τιμωρείται με μείον δέκα και η ΑΕΚ. Η βαθμολογία θα είναι ως εξής: ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 51, ΑΕΚ 50.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ