Αν είναι να την αδικήσουν, δεν θα φοβηθούν

Αν είναι να την αδικήσουν, δεν θα φοβηθούν

Ο Πεντακοσάρικος θυμίζει την μπούκα των οπαδών της ΑΕΚ, που διέκοψαν το ματς με τον Πανθρακικό και διερωτάται: Αν είναι να αδικηθεί η ΑΕΚ στην απόφαση για την μπούκα-Σαββίδη, ποιος θα διαμαρτυρηθεί; 

Για Πέμπτη (18/04), λοιπόν, πήγε η σύσκεψη στην Εφέσεων, κι αν κληθεί και ο Κομίνης η απόφαση πάει για τη Δευτέρα. Ο Κομίνης βέβαια κλήθηκε και στην εκδίκαση στον πρώτο βαθμό και δεν πήγε, ποιος ο λόγος να ξανακληθεί; Η μόνη διαφορά που (λογικά) θα κάνει η κλήση του Κομίνη (στην οποία συμφώνησε και η ΑΕΚ) είναι η απόφαση να εκδοθεί μετά και το τελευταίο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ. Αν στραβώσει η δουλειά δηλαδή, ο πύρινος κόσμος της ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί μαζικά μετά από τρεις εβδομάδες στη Ριζούπολη, εφόσον βέβαια επιτραπεί η μετακίνηση οπαδών.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης της ανησυχίας στα κιτρινόμαυρα forums και blogs έχει χτυπήσει κόκκινο. Σενάρια διακινούνται και σχολιάζονται. Η ανησυχία ότι η ΑΕΚ θα αδικηθεί είναι έντονη. Να πούμε ευθύς εξαρχής ότι το δίκιο της ΑΕΚ είναι 100-0. Όταν μπουκάρει ο πρόεδρος της ομάδας με το πιστόλι, δεν υπάρχει περιθώριο για κουβέντα: διακόπτεται το ματς εις βάρος του μπουκαδόρου. Το λάθος της ΑΕΚ ήταν ένα: ότι δεν μπήκαν όλοι κατευθείαν στο πούλμαν της ομάδας για να φύγουν, κι ας καθόταν μετά ο Κομίνης με τον Γκαγκάτση να συζητάνε για το φύλλο αγώνος. Το ότι έμεινε η αποστολή της ΑΕΚ στα αποδυτήρια να συζητάει το σκορ δεν μπορεί παρά να ήταν εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη. Και δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο με έναν τρόπο: ότι ο ίδιος δεν ήθελε να κατηγορηθεί ότι πήρε το ματς «στα χαρτιά».

Να πούμε εδώ ότι αν κατακτηθεί αυτό το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ θα είναι 100% έργο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Κι αν χαθεί όμως και πάλι θα είναι έργο του Δημήτρη Μελισσανίδη και θα οφείλεται σε μια και μόνο στιγμή ανθρώπινης αδυναμίας: στην ψυχολογική του ανάγκη να μην μπορεί κανείς να πει ότι ο πρώτος τίτλος της ΑΕΚ μετά από 23 σεζόν ήταν χάρτινος. Αυτή η απόφαση του Τίγρη μπορεί να λειτουργήσει ως  πάτημα για να «αδικηθεί» η ΑΕΚ. Για να να αδικηθείς βέβαια, δεν αρκεί να δώσεις πάτημα: πρέπει να βρεθεί κι αυτός που θα σε αδικήσει. Κι αυτός ο κάποιος, είτε λέγεται αντίπαλος είτε λέγεται κυβέρνηση ή δικαστής, πριν σε αδικήσει θα μετρήσει πρώτα τις πιθανές αντιδράσεις σου. Για να δει αν πρέπει να σε φοβηθεί ή όχι. Ο ασφαλέστερος οδηγός για να μετρήσει κανείς τις αντιδράσεις σου είναι προφανώς το πώς έχεις συμπεριφερθεί σε αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν.

Δεν είναι πρώτη φορά λοιπόν που κάποιος μπουκάρει στο γήπεδο νταηλίκι και καθορίζει την έκβαση ενός πολύ σημαντικού αγώνα για την ΑΕΚ. Πριν πέντε χρόνια, στις 14 Απριλίου του 2015, κι ενώ η ΑΕΚ μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία ενώπιον 23 χιλιάδων οπαδών της, κάποιοι τύποι μπουκάρουν νταηλίκι στο γήπεδο και διακόπτουν τον αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ, και μάλιστα δύο φορές: την πρώτη προσωρινά και τη δεύτερη οριστικά.  Ποια ήταν η αντίδραση του πύρινου κόσμου της ΑΕΚ; Τι έπαθαν αυτοί που έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι τη βούληση των χιλιάδων κιτρινόμαυρων οπαδών και νταηλίκι έριξαν την ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική; Ε, τα ίδια ακριβώς είναι (λογικά) αναμενόμενο να πάθει κι ο Ιβάν Σαββίδης και η κυβέρνηση αν η ΑΕΚ αδικηθεί. Αν είναι λοιπόν να την αδικήσουν δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ