Παναθηναϊκός, real estate, Βοτανικός και… 7 αστέρια!

Παναθηναϊκός, real estate, Βοτανικός και… 7 αστέρια!

Η ομάδα Πιεμπονγκσάντ, με «όχημα» τον Παναθηναϊκό, προσβλέπει σε επενδύσεις στο real estate και την άμεση αξιοποίηση του Βοτανικού, για νέο γήπεδο και υπερπολυτελές ξενοδοχείο!

Το σίριαλ με την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το fund «Pan Asia Investments», πλησιάζει στο τέλος του, μετά και την άφιξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ στην Ελλάδα. Και άπαντες ελπίζουν ότι σύντομα θα υπάρξει θετική κατάληξη στην υπόθεση. Εξάλλου, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για περιπτώσεις Τσάκα και «πριγκίπων από την Αγιά Βαρβάρα», αλλά για υπαρκτούς και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένη στόχευση και ξεκάθαρο πλάνο για το τι θέλουν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό.

Κατ’ αρχάς είναι σαφές ότι το εν λόγω Fund ενδιαφέρεται για το κέρδος. Και ο Παναθηναϊκός είναι το… όχημα για μια σειρά από σχέδια. Οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στην υπόθεση και όσοι έβαλαν στο «παιχνίδι» της απόκτησης του Παναθηναϊκού τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και τους πλούσιους φίλους του, πιστεύουν ότι η απόκτηση της ΠΑΕ μπορεί να τους «ανοίξει» πόρτες για τις δουλειές που πραγματικά θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα. Δουλειές πολύ μεγάλες και επικερδείς.

Μέσω του Παναθηναϊκού η «Pan Asia Investments» επιθυμεί να επεκταθεί στον τομέα του real estate στην Αθήνα. Ηδη ο Βοτανικός έχει μπει στον «φάκελο» της διαπραγμάτευσης (με την κυβέρνηση). Όπως προκύπτει, οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν ήδη κάνει τις πρώτες συζητήσεις με την Alpha Bank και ισχυρίζονται ότι υπάρχει σύμπνοια απόψεων.

Στόχος είναι, πέραν του γηπέδου του Παναθηναϊκού, να αξιοποιηθεί και ο χώρος όπου ήδη έχει «σηκωθεί» το κτήριο στο οποίο επρόκειτο να δημιουργηθεί εμπορικό κέντρο. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε πρόσφατα ο Πιεμπονγκσάντ, υπάρχει πρόθεση για επένδυση άνω των 150 εκατομμυρίων στον χώρο. Με τον αρχικό σχεδιασμό να προβλέπει ότι πάνω από το εμπορικό κέντρο (σ.σ. από τον 3ο όροφο και πάνω…), θα δημιουργηθεί ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Ένα ξενοδοχείο 7 αστέρων, «με θέα την Ακρόπολη», όπως  χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τον… μαγεμένο από την τοποθεσία, Ταϊλανδό επενδυτή!

Βεβαίως, όλα αυτά είναι ωραία να τα λες και να σχεδιάζεις το μέλλον. Αλλά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται άμεση βοήθεια. Πρώτον, για να μην χάσει όλα τα (αγωνιστικά) περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει και δεύτερον, για να μπορέσει να εμφανιστεί ανταγωνιστικός στο νέο πρωτάθλημα. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, μετά τον μεταγραφικό περιορισμό που θα του επιβληθεί, λόγω μη αδειοδότησης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ