Πόση γραφικότητα αντέχεις;

Πόση γραφικότητα αντέχεις;

Όταν το σάιτ της εξυγίανσης και του σανού με το κιλό βγαίνει… οφσάιντ επιχειρώντας να καλύψει τον «δικό μας» Βαγγέλη Γραμμένο.

Το σάιτ της εξυγίανσης και της ασπρόμαυρης προπαγάνδας παίζει τα ρέστα του στη στήριξη του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου και των λοιπών φαντασμάτων που απειλούν να εξαφανίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο απ’ τον χάρτη.

Ο ένας υπάλληλος απ’ τον βορρά κράζει τους Έλληνες διαιτητές στο σύνολό τους, ενώ ο πρώην… φρουρός προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα προκειμένου να δείξει στο αφεντικό πόσο καλά γίνεται η «δουλειά», μπας και στείλει κάνα ρούβλι παραπάνω.

Ετσι διαβάζουμε τον καταπληκτικό τίτλο για τους Έλληνες φιλάθλους που λένε «ναι» στους ξένους διαιτητές. Ανοίγοντας βέβαια την είδηση καλέ μου αναγνώστη, νιώθεις ένα δέος αντίστοιχο με το να γίνεσαι μάρτυρας ενός μικρού θαύματος! Οι Έλληνες που λένε «ναι» στον ξένο διαιτητή του τελικού, δεν είναι τίποτα παραπάνω απ’ το 60% εκείνων που ψήφισαν στο αντίστοιχο ερώτημα κάποιων διαδικτυακών γκάλοπ! Μιλάμε για σοβαρότητα, όχι αστεία!

Βέβαια για να μην τα αδικούμε τα παιδιά, φρόντισαν από νωρίς να δείξουν τις προθέσεις τους και να καλύψουν τον «δικό μας» πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και την απόφασή του να ορίσει Ισπανό διαιτητή στον τελικό, στέλνοντας το ποδόσφαιρο της χώρας μισό αιώνα πίσω.

Ο συντάκτης Φραπεδάκης ή κάπως έτσι, ειδικός στα θέματα προστασίας αυτής της ΕΠΟ, ήταν ιδιαίτερα επεξηγηματικός για τα όσα συμβαίνουν στον μαγικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Ηταν μονόδρομος για την ΚΕΔ και την ΕΠΟ» μας λέει ο καλός συντάκτης και αρχίζει να ξετυλίγει το νήμα που οδήγησε τον Γραμμένο στην απόφαση μονόδρομο:

«Ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σε όλες τις περιπτώσεις των μεγάλων αγώνων συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων για τον “άρχοντα” της αναμέτρησης, τώρα ουσιαστικά βρέθηκαν σε αδιέξοδο τόσο ο Περέιρα, όσο και η ΕΠΟ συνολικά, καθώς ο δύο Δικέφαλοι δεν συμφωνούσαν στον ίδιο διαιτητή». Αλήθεια, λέει ο καλός συνάδελφος, άλλωστε στο σάιτ της αλήθειας γράφει, πώς θα μπορούσε να αντέξει κάτι διαφορετικό;

Για του λόγου το αληθές όλοι θυμόμαστε με πόση χαρά είχε δεχτεί ο Ολυμπιακός τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στον προ διετίας τελικό με την ΑΕΚ.

Δε συζητάμε βέβαια για το θεσμικό του πράγματος. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι για να γίνει ένας τελικός πρέπει να συμφωνήσουν οι δυο φιναλίστ στον διαιτητή, ειδάλλως φωνάζουν κάποιον ξένο. Τι, όχι;

Ο συντάκτης όμως, του σάιτ που σε κάνει να αναρωτιέσαι πόση καφρίλα αντέχεις, δε σταματάει εκεί. Το προχωράει το θέμα, το αναλύει, το ψάχνει. Ετσι καλέ μου αναγνώστη μας αποκαλύπτει ότι με τον ορισμό του Μπορμπαλάν, η ΚΕΔ ουσιαστικά προστατεύει τους Έλληνες διαιτητές!

«Η ΚΕΔ θέλησε με αυτόν τον τρόπο να προστατεύσει τους Έλληνες διαιτητές, διότι κακά τα ψέματα, η πλειοψηφία των Ελλήνων ρέφερι έτρεμαν να διαιτητεύσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι» γράφει, επιβεβαιώνοντας ότι έχει πάει το ρεπορτάζ ένα βήμα πιο μακριά αποκτώντας άμεση επαφή με τους προσωπικούς γιατρούς όλων των Ελλήνων διαιτητών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν με μια φωνή το… τρέμουλο!

Βέβαια ο καλός συντάκτης δε ξεχνά, ότι υπήρξαν δυο Έλληνες διαιτητές που δεν… έτρεμαν. «Ελάχιστοι ήταν εκείνοι που μπορούσαν να σηκώσουν το βάρος, όπως ο Τάσος Σιδηρόπουλος, μοναδικός Έλληνας στην κατηγορία Elite της UEFA ή o Τάσος Παπαπέτρου που με τις φετινές του εμφανίσεις ήταν από τους βασικούς υποψηφίους. Από τη στιγμή όμως που δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, δεν μπορούσε να προχωρήσει ούτε αυτή η λύση».

Και κάπως έτσι, το μπαλάκι ξαναγύρισε στο ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ οι δυο φιναλίστ πρέπει να συμφωνήσουν για τον διαιτητή, αλλιώς δε θα παίξουν. Και μη μου πείτε ότι η ΕΠΟ και η ΚΕΔ ορίζουν όποιον διαιτητή θέλουν και οι ομάδες πρέπει να παίξουν… Μπούρδες, αφού η δημοσιογραφία στα καλύτερά της, μας τα λέει αλλιώς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ