Γιατί ο Χιμένεθ ξεκινάει τον Μάνταλο

Ο Χιμένεθ ενδιαφέρεται να έχει η ομάδα του την μπάλα στα πόδια και να μην κινδυνεύει από αιφνιδιασμούς.

Γιατί ο Χιμένεθ ξεκινάει τον Μάνταλο | to10.gr

Δεν κόβεται το παλιοελάττωμα. Εδώ ο κόσμος χάνεται με πένσες δακρυγόνα, φωτιές , μάχες σώμα με σώμα κι εγώ θέλω να σας μιλήσω για μπαλίτσα. Τέλος πάντων. Ο Μανόλο είχε δεν είχε προχώρησε στον καθιερωμένο αιφνιδιασμό. Εβαλε μέσα τον Μάνταλο εκεί που ελάχιστοι το περίμεναν. Ο Μάνταλος στα καλά του δεν είναι για να βλέπει τον τελικό από τον πάγκο είναι ζήτημα όμως να παίξει βασικός σε τέτοιας κρισιμότητας ματς. Με την συμμετοχή του στην εντεκάδα, η ΑΕΚ παίζει στο ντέρμπι χωρίς έναν κλασσικό εξτρέμ.

Αυτό κατά τη γνώμη μου σημαίνει ότι ο κόουτς Χιμένεθ ενδιαφέρεται κατ αρχάς να έχει η ομάδα του την μπάλα στα πόδια και να μην κινδυνεύει από αιφνιδιασμούς. Το ενδιαφέρει πρωτίστως να μην την έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Ο Μάνταλος και το σώμα του ξέρει να βάζει και να παίρνει φάουλ. Οσο για το γκολ αν δεν έρθει την πρώτη μισή ώρα υπάρχει ο Λάζαρος για το τελευταίο μισάωρο να μπει ξεκούραστος και να τους αναστατώσει.

Ο Λουτσέσκου το σκέφτηκε σωστά και έβαλε τον γρήγορα αλλά άτεχνο Κάνιας αντί του Σάκχοφ που ξέρει μπάλα αλλά αργεί να… την συναντήσει. Η επιλογή του Μπίσεσβαρ μπροστά δείχνει ότι κι αυτός ενδιαφέρεται να πάει οργανωμένα στην επίθεση. Ο Μάκ είναι παίκτης που θέλει χώρο για να κινηθεί και ο Χιμένεθ χώρους δεν πρόκειται να αφήσει…