Ο Ντανιέλ που δεν άσπρισε κι ο Ντίντακ που δεν έκοψε ξύλα

Ο Ντανιέλ που δεν άσπρισε κι ο Ντίντακ που δεν έκοψε ξύλα

Ο Βασίλης Δεκάρικος γράφει για τις ατάκες του Δημήτρη Μελισσανίδη και τη σιγή ασυρμάτου σχετικά με τον Λάζαρο. Επειδή στην ΑΕΚ ξέρουν, ότι την υπόθεση την έχουν χαμένη.

Σωτήριον έτος 1992. Οι φήμες, ότι ο Ντανιέλ Μπατίστα θ αφήσει την ΑΕΚ για λογαριασμό του Ολυμπιακού, οργιάζουν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που αρέσκεται στις ατάκες διαβεβαιώνει τους οπαδούς της ΑΕΚ: «ο Μπατίστα πρώτα θα ασπρίσει κι ύστερα θα πάει στον Ολυμπιακό». Είκοσι έξι χρόνια μετά, ο Ντανιέλ Μπατίστα δεν έχει ασπρίσει ακόμα. Το χρώμα της επιδερμίδας του, παραμένει σταθερό. Τρία χρόνια μπάλα στον Ολυμπιακό έπαιξε. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, από το 2013 κάνει τη τρίτη θητεία του στην ΑΕΚ. Σε νοοτροπία και συμπεριφορά, έχει μείνει ο ίδιος. Πέρυσι προκύπτει θέμα με το συμβόλαιο του Ντίντακ Βιλά. Η ΑΕΚ επιμένει στο συν ένα, ο ποδοσφαιριστής καταγγέλλει πλαστογραφία κι ο διοικητικός ηγέτης πουλάει μαγκιά και νταηλίκι: «θα τον κρατήσω στα Σπάτα να κόβει ξύλα». Όσο, άσπρισε ο Μπατίστα, τόσο έγινε υλοτόμος ο Βιλά. Με 100.000 χιλιάδες ευρώ πήρε την ελευθέρας του κι υπόγραψε στην Εσπανιόλ.

Για να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή πρέπει να τον πληρώσεις. Αν δεν του δώσεις αυτά που ζητάει θα του τα δώσει κάποιος άλλος και θα σου κουνήσει το μαντήλι. Κι ο Μελισσανίδης σε ότι έχει να κάνει με τα λεφτά είναι σφιχτός. Το λένε και οι καλύτεροι φίλοι του: «καλό άξιο και προκομμένο παιδί, ο Δημήτρης αλλά έτσι και του πεις να βάλει το χέρι στη τσέπη γίνεσαι ο χειρότερος εχθρός του». Μάγκας και καταφερτζής ο Μελισσανίδης. Ούτε που πήρε χαμπάρι ο Ιβάν ο Τρομερός, πως έχασε το πρωτάθλημα. Μια μπουκιά τον έκανε ο Τίγρης. Με τον έναν Πόντιο, να έχει ρίξει μέχρι τώρα στο ποδόσφαιρο μια εβδομηντάρα και τον άλλον τη σεζόν που πήρε φέτος το πρωτάθλημα, να έχει και πλεόνασμα το δεκάρικο από το Γιουρόπα Λιγκ. Γάτος με σπιρούνια ο Μελισσανίδης, αλλά μην του πεις για λεφτά. Γι αυτό και το τμήμα επικοινωνίας της ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει την υπόθεσης-Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, σε οικονομική βάση.

Η γραμμή που περνάμε είναι, «το θέμα για τον Μελισσανίδη και την ΑΕΚ δεν ήταν ποτέ τα 30 40 50 η 100 χιλιάρικα παραπάνω που ήθελε ο παίκτης αλλά ηθικό». Αν του Λάζαρου το θέμα είναι ηθικό, του Ανέστη τι ήταν; Είχε βάλλει κι αυτός τη υπογραφή του και δεν την τίμησε; Με το που αρνήθηκε τη προσφορά που του έγινε και ζήτησε περισσότερα τον στείλανε στην εξέδρα. Από βασικός γκολκίπερ στα αζήτητα. Σε ότι αφορά τον Ανέστη ποιος είναι ο ηθικός και ποιος είναι ο ανήθικος; Αν σχετικά με τον Λάζαρο η γραμμή είναι, «η ΑΕΚ δεν υποκύπτει στον εκβιασμό», ο Ανέστης ποιόν εκβίασε; Τι έγκλημα έκανε κι έπρεπε να τιμωρηθεί; Ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει με τα λεφτά που του έδιναν; Κι όταν δεν τα βρήκανε στα λεφτά με τον Ανέστη θα τα βρίσκανε με τον Λάζαρο; Θα τα βρίσκανε με τον Γιόχανσον;

Ο Μελισσανίδης πήρε πρωτάθλημα. Φτιάχνει το γήπεδο. Κόντραρε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που είχαν πολλαπλάσια μπάτζετ. Οι οπαδοί της ΑΕΚ πανηγύρισαν, ύστερα από 24 χρόνια. Ο χαρακτηρισμός του «καβούρια» όμως, αναφέρεται συχνά πυκνά στα κιτρινόμαυρα φόρουμ. Όσο κι αν θέλουν να περάσουν ότι το θέμα του Λάζαρου, είναι ηθικό το θέμα είναι οικονομικό και μόνο. Ο Ολυμπιακός έδωσε περισσότερα λεφτά και τον έκανε δικό του. Από κει και πέρα στην ΑΕΚ δίνουν μία μάχη, που και οι ίδιοι ξέρουν οτι είναι χαμένη. Για τη τιμή των όπλων και μόνο. Τη νέα περίοδο ο Χριστοδουλόπουλος θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Γι αυτό κι ο λαλίστατος Μελισσανίδης, κρατάει το στόμα του κλειστό. Δεύτερη φορά όπως με τα ξύλα του Ντίντακ Βιλά δεν τη ξαναπατάει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ