Ξένοι διαιτητές και στο Κύπελλο Ελλάδας με ορισμούς από την UEFA

Η ομοσπονδία του «δικού μας ανθρώπου» τα έκανε θάλασσα και βοήθεια έρχεται από το εξωτερικό.

Ξένοι διαιτητές και στο Κύπελλο Ελλάδας με ορισμούς από την UEFA | to10.gr

Η Φάτμα Σαμούρα ήταν ξεκάθαρη στην επιστολή που έστειλε στην Ομοσπονδία του «δικού μας ανθρώπου» Βαγγέλη Γραμμένου.

Για αλλαγή του κανονισμού διαιτησίας έγραφε ώστε να «επιτρέπεται η δυνατότητα στην ΚΕΔ/ΕΠΟ του κατά περίπτωση ορισμού ξένων διαιτητών για τους αγώνες της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδος. Η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε ισχύ πριν την έναρξη της ελληνικής ποδοσφαιρικής περιόδου 2018/2019».

Αυτό διευκρινίστηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Θα βάζει δηλαδή, ο Μέλο Περέιρα ή όποιος έχει την ευθύνη των ορισμών, Έλληνες ρέφερι στα παιχνίδια πρωταθλήματος και στο Κύπελλο, μικρής επικινδυνότητας. Όσον αφορά τα ντέρμπι των δύο διοργανώσεων όμως, θα έρχονται ξένοι διαιτητές αγνώστου προελεύσεως αφού όπως έγραψε ο «Παράγκας» τα πρωταθλήματα της Ευρώπης θα είναι σε εξέλιξη και δεν θα μπορούν έρχονται ρέφερι από πρωτοκλασάτα πρωταθλήματα.

Ακούγεται ακόμη, ότι οι ξένοι διαιτητές θα ορίζονται από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA. Η επίσημη δικαιολογία θα είναι ότι θα ορίζονται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κι εκεί θα λογοδοτούν σε ενδεχόμενα λάθη τους.

Η αλήθεια όμως, θα είναι άλλη. Στην UEFA δεν έχουν εμπιστοσύνη στον Μέλο Περέιρα και θέλουν στην UEFA να έχουν τον απόλυτο έλεγχο με τον ορισμό των διαιτητών.

Παράλληλα, ούτε ανακοινώσεις θα βγαίνουν από τις ομάδες όπως, έγινε παραμονές στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.