Η ΕΠΟ της εξυγίανσης αγνόησε τη FIFA και την UEFA!

Η ΕΠΟ της εξυγίανσης αγνόησε τη FIFA και την UEFA!

Άγνοια δήλωσαν οι Ευρωπαίοι για τέσσερις κανονισμούς που ψηφίστηκαν στο συμβούλιο της Παρασκευής αφού ακόμη περιμένουν τη μετάφραση τους!

Παιχνίδια με τη φωτιά παίζει η ΕΠΟ του Βαγγέλη Γραμμένου. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έγινε την Παρασκευή (22/6) εκτός από τον Πειθαρχικό Κώδικα που ψηφίστηκε με αλλαγές, «πέρασαν» άλλοι τέσσερις κανονισμοί: ο Κανονισμός Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαίρου, ο Δικονομικός Κανονισμός Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων, ο Κανονισμός Λειτουργίας Διαιτητικού Δικαστηρίου και ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και μάλιστα, ομόφωνα όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Υπάρχει όμως, μία μικρή λεπτομέρεια, την οποία το δελτίο Τύπου δεν αναφέρει.

Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί δεν έχουν την έγκριση της FIFA και της UEFA οι οποίοι ακόμη περιμένουν τη μετάφραση τους για να τους εξετάσουν!

Και το είπαν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που ήταν στο συμβούλιο.

«Δεν έχουμε λάβει τους κανονισμούς μεταφρασμένους και επομένως δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε καμία συζήτηση κύριοι» ξέκοψαν.

Η Ομοσπονδία δηλαδή, έστειλε τον Πειθαρχικό Κώδικα μεταφρασμένο και τον πήρε πίσω με σημαντικές αλλαγές. Ωστόσο, δεν φρόντισε να κάνει το ίδιο με τους άλλους τέσσερις κανονισμούς, τους οποίους επεξεργάζονταν η νομική υπηρεσία τους τελευταίους μήνες.

Η ΕΠΟ με απλά λόγια, αγνόησε την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παρά το γεγονός ότι είναι υπό παρακολούθηση και παίζει με τη φωτιά καθώς οι αλλαγές στους κανονισμούς ήταν από τα προαπαιτούμενα για να αποφευχθεί το Grexit.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

– Θα στείλει η ΕΠΟ τους κανονισμούς μεταφρασμένους στην Επιτροπή Παρακολούθησης;

– Αν τους στείλει και η Επιτροπή Παρακολούθησης δει για παράδειγμα στον ΚΑΠ ορισμένες διατάξεις με τις οποίες διαφωνεί, όπως έγινε στον Πειθαρχικό Κώδικα, και πει «εμείς αυτά δεν τα δεχόμαστε», τι θα κάνει η ΕΠΟ;

– Ποιος έχει την ευθύνη που δεν μεταφράστηκαν οι κανονισμοί;

– Το πολυπληθέστατο νομικό τμήμα της Ομοσπονδίας, τι κάνει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ