Φάνηκε ποιος θέλει ποδόσφαιρο και ποιος την διάλυση του…

Φάνηκε ποιος θέλει ποδόσφαιρο και ποιος την διάλυση του…

Η σημερινή εκλογή νέου προέδρου της Σούπερ Λιγκ, η επιστροφή του Ολυμπιακού και οι αποδείξεις των αληθινών προθέσεων.

Δεν πέρασε η… επιθυμία της Κυβέρνησης, αλλά συμπτωματικά και αυτή της ΑΕΚ που όπως φαίνεται έχει καταφέρει να είναι πλέον απόλυτα εναρμονισμένη με τις επιταγές του Κράτους, σε ότι αφορά στον φάκελο του ποδοσφαίρου. Όχι δεν πρόκειται για κάποιο αυθόρμητο συμπέρασμα. Το ρεπορτάζ των ημερών κατέγραψε πως και οι δύο ήθελαν την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Σούπερ Λιγκ στα τέλη Ιούλη αψηφώντας τον έναν σωρό από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μισές και βάλε ομάδες του πρωταθλήματος. Μια επιδίωξη που αν μη τι άλλο ξεκαθαρίζει και τις αληθινές διαθέσεις σε μια τόσο ιδιαίτερη συγκυρία, όπου το 50% των ομάδων της πρώτης κατηγορίας δεν έχει τηλεοπτική στέγη άρα και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που είχε παγιώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Το ρεπορτάζ κατέγραψε επίσης πως δεν πέρασαν και τα… παλιά κόλπα τα οποία επιστρατεύτηκαν μετρώντας δυνάμεις αναφορικά με την υποψηφιότητα του Πέτρου Καϊμακάμη (νομικού εκπροσώπου της ΑΕΚ) που αποσύρθηκε στο παρά ένα καθώς τα «κουκιά» δεν έβγαιναν με τίποτα. Κατάλαβαν πολλά, οι ομάδες από την υπόθεση των «τηλεοπτικών» και το άδειασμα των «μικρών» την Άνοιξη. Θυμούνται πολύ καλά ποια ομάδα ήταν που υπόσχονταν ότι θα σταθεί δίπλα τους, και όταν ήρθε η ώρα τους «άδειασε» δίχως σκέψη. Των «μικρότερων» που είτε με χορηγίες (και λεφτά των άλλων…), είτε με διαφόρων τύπων πιέσεις (στο σχολείο το λένε «μπούλινκ») υπέκυψαν στην «εποχή» που πριν από λίγες ώρες έκλεισε και τυπικά στην Σούπερ Λιγκ.

Η ιστορία του συνεταιρισμού έχει καταγράψει πως μέχρι τώρα, μόνο μια ομάδα έβαλε το –οικονομικό- συμφέρον της στην άκρη για την υποστήριξη των ασθενέστερων. Εκείνη που κατάφερε να φέρει στην Λίγκα το μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο της ιστορίας της, το 2010 υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μόνο ο Ολυμπιακός δέχτηκε να χάσει ένα κομμάτι δικών του εσόδων προκειμένου να στηρίξει και να υποστηρίξει την κεντρική διαχείριση και κατ επέκταση τους ίδιους τους ανταγωνιστές του. Καθόλου τυχαίο λοιπόν ότι η επιστροφή των Ερυθρόλευκων, μέσω της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μπαταγιάννη όχι μόνο έγινε αποδεκτή αλλά και ανέδειξε τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, σε νέο πρόεδρο του συνεταιρισμού σε χρόνο ρεκόρ.

Κατάλαβαν οι ομάδες ποιοι πραγματικά θέλουν λύσεις στα προβλήματα τους, ποιοι θέλουν την διεξαγωγή ενός κανονικού πρωταθλήματος, ποιοι είναι εκείνοι που επιδιώκουν την ενότητα και όχι μια κατάσταση που παραπέμπει στη… Ρουμανία! Αυτά που έγιναν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στη Λίγκα δεν έχουν προηγούμενο. Το επιβεβαίωσαν σήμερα με τη ψήφο τους, η Λαμία, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη και όσοι υποστήριξαν την λύση Μπαταγιάννη που όπως δήλωσε πιάνει αμέσως δουλειά, επιδιώκοντας την Τετάρτη και ραντεβού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε, η σελίδα γύρισε και πέραν τούδε η υπόθεση αποκτά πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ