Μέχρι τώρα είναι δικό της το Μουντιάλ

Μέχρι τώρα είναι δικό της το Μουντιάλ

ΟΚ η Γαλλία είναι η καλύτερη ομάδα, αλλά δεν θα παίξει μόνη της στον τελικό.

Καλά περάσαμε χθες όπως περιμέναμε. Βασίσαμε τις σκέψεις μας σε …γαλλοκεντρικά θεμέλια και πήραμε και τον άσο και την πρόκριση των «τρικολόρ». Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι ευχαριστηθήκαμε στο 100% από το θέαμα του δευτέρου ημιχρόνου (το πρώτο μια χαρά ήταν), αφού η ομάδα του Ντεσάμπ το έριξε στην άμυνα και προφανώς καλά έκανε. Εμείς θέλαμε να περάσουμε την ώρα μας με γκολ και φάσεις και αυτή να περάσει στον τελικό. Και ήταν ώριμη και πραγματικά ανίκητη και δικαίως πρώτο φαβορί πλέον για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η μπάνκα του ανταλλακτηρίου στην αγορά του 1-2-Χ έκλεισε στα 24 (και κάτι εκατοντάδες χιλιάδες) εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα τοποθετήθηκαν στο διπλό αφού άνοιξε το σκορ ο Ουμτιτί.

Η Αγγλία από την πλευρά της, αποπνέει υγεία. Νεανική ομάδα, όχι τόσο έμπειρη και ώριμη όσο οι Γάλλοι. Ευτύχησε να αγωνιστεί στα νοκ άουτ στο δεύτερο δρόμο. Γλίτωσε τα θηρία (Βραζιλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουρουγουάη, «Αργεντινή», «Πορτογαλία»), εκμεταλλεύτηκε τον αποκλεισμό της Ισπανίας (θα ήταν υποψήφια να την αντιμετωπίσει σήμερα) και αφού ξεπέρασε στα πέναλτι την Κολομβία, απέκλεισε σχεδόν άκοπα τους Σουηδούς.

Έχει σημασία το «σχεδόν άκοπα» γιατί οι Κροάτες χωρίς τη διαδικασία των πέναλτι, δεν θα απέκλειαν ούτε τη Δανία ούτε τη Ρωσία. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς είναι προπονητής του «προσέχω για να έχω». Κανένα ρίσκο, καμία εμμονή με την επίθεση. Υπομονή, κάλυψη χώρων και στην επίθεση ό,τι γίνει. Όμως, σήμερα τόσο ο Λόβρεν όσο και ο Βίντα δεν θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στον Κέιν ή στους γρήγορους Άγγλους ακραίους ή στον Ντέλι Άλι που τρυπώνει στην αντίπαλη περιοχή όταν δεν τον περιμένει κανένας. Αν τα «τρία λιοντάρια» βρουν δίχτυα πρώτα, δύσκολα θα χάσουν το προβάδισμά τους.

Η «Χρβάτσκα» τη γλίτωσε με τη Δανία, τη γλίτωσε και με τη Ρωσία. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη λοιπόν, τρεις και η μέρα που θα βρει μπροστά του την ανώτερη Αγγλία. Αυτή που δίνει ρυθμό σε όλα τα παιχνίδια της και σκοράρει με κάθε τρόπο, σουτ, κεφαλιές, εντός περιοχής, εκτός περιοχής και με τις στημένες φάσεις.

Πρόκριση Αγγλίας βασικά και διπλό δευτερευόντως.

Και κάτι ευτράπελο για φινάλε. Οι τζογαδόροι τυγχάνει να είναι και προληπτικοί. Και όσοι ξέρουν ότι ο Μικ Τζάγκερ πατάει σε ρωσικό έδαφος, τους πιάνει η ψυχή τους. Ο άρχων των rolling stones έχει τη φήμη του γκαντέμη στην Αγγλία. Το μεγαλύτερό του «επίτευγμα» (από τα πολλά) είναι ο ημιτελικός του προηγούμενου Μουντιάλ. Ήταν παρών στο γήπεδο και υποστήριζε τη Βραζιλία την ώρα που ταπεινωνόταν με 7-1 από τη Γερμανία… Όποιος γνωστοποιήσει ότι χθες υποστήριζε το Βέλγιο, θα τον πιστέψουν όλοι. Το σίγουρο είναι ότι απόψε θα φωνάζει για την Αγγλία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ