Η χρονιά της «σκληρής» επιτήρησης

Η χρονιά της «σκληρής» επιτήρησης

Ο Βαγγέλης Γραμμένος και το επιτελείο του βρίσκονται πλέον «περικυκλωμένοι» από τις διεθνείς ομοσπονδίες που δείχνουν ότι χόρτασαν από (κενές) υποσχέσεις και λόγια του αέρα και ζητούν πια έργα και αποτελέσματα.

Μόλις μια ημέρα μετά τη λήξη του Μουντιάλ της Ρωσίας και τη στέψη της Γαλλίας ως νέας πρωταθλήτριας κόσμου, η FIFA επέστρεψε στη… ρουτίνα της καθημερινότητας και της σκληρής πραγματικότητας, ανακοινώνοντας με κάθε επισημότητα την «υιοθεσία» της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Αυτής ντε, των εξυγιαντών και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, που θα έλυνε εν μια νυκτί όλα τα προβλήματα του δύσμοιρου ποδοσφαίρου μας.

Η απόφαση της «σκληρής» επιτήρησης στην οποία εισέρχεται πλέον η ΕΠΟ είχε ληφθεί στις 23 Απριλίου στη συνεδρίαση της επιτροπής ομοσπονδιών της FIFA, ωστόσο οι λεπτομέρειες επικοινωνήθηκαν από τη διεθνή ομοσπονδία με σημερινό δελτίο Τύπου, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα ότι για τους επόμενους 12 μήνες η ελληνική ομοσπονδία θα βρίσκεται υπό την επιστασία της FIFA.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ο διορισμός του πρώην γενικού γραμματέα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Τσεχίας Πετρ Φούσεκ, ως του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα στη λειτουργία και τη διαχείριση ομοσπονδιών «να φέρει εις πέρας ένα στρατηγικό σχέδιο με μετρήσιμους στόχους που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της δομής και της καθημερινής λειτουργίας της ΕΠΟ για τους επόμενους 12 μήνες».

Ολο το ζουμί φυσικά βρίσκεται στη φράση «μετρήσιμους στόχους», που σημαίνει ότι τα λόγια του… αέρα πάνε περίπατο. Πλέον το ζητούμενο είναι η επιστροφή στα θρανία και τα άμεσα αποτελέσματα. Μάλιστα όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της διεθνούς συνομοσπονδίας «ο ειδικός τοποτηρητής θα ενημερώνει τη FIFA και την UEFA με μηνιαίες αναφορές και όλες τις εξελίξεις και τις προβλέψεις για την πορεία του έργου του».

Η αποστολή του Φούσεκ είναι να «βοηθάει» τον (δικό μας) πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και τον γενικό γραμματέα της ΕΠΟ Αλέξη Δέδε και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής ομοσπονδίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη διοικητική και επιχειρησιακή λειτουργία εντός των τειχών της ομοσπονδίας.

Το νέο ιστορικό χαμηλό στο οποίο έχουν γκρεμίσει οι εξυγιαντές το ελληνικό ποδόσφαιρο προβλέπει σύμφωνα με τη FIFA αυξημένες αρμοδιότητες για τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. «Η συνεισφορά του θα είναι σημαντική καθώς θα παρέχει κατευθύνσεις, υποστήριξη και συντονισμό της καθημερινότητας με στόχο να επιτευχθούν τα συγκεκριμένα και οριοθετημένα αποτελέσματα εντός αυτής της χρονικής περιόδου»…

Η ουσία είναι ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος και το επιτελείο του βρίσκονται πλέον «περικυκλωμένοι» από τις διεθνείς ομοσπονδίες που δείχνουν ότι χόρτασαν από (κενές) υποσχέσεις και λόγια του αέρα και ζητούν πια έργα και αποτελέσματα.

Και αν ένα από τα θέματα που έχουν κατά καιρούς θίξει και οι διεθνείς εποπτικές αρχές είναι η παντελής έλλειψη διαφάνειας στο εσωτερικό της ΕΠΟ, θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε αν ο Πετρ Φούσεκ, τον οποίο φόρεσαν «καπέλο» στον (δικό μας) Γραμμένο κατορθώσει να ρίξει φως στα σκοτεινά συρτάρια με τα «χρυσά» συμβόλαια και στις υπόλοιπες αδιαφανείς αποφάσεις που λαμβάνονται στις καφετέριες γύρω από το πάρκο Γουδή ή σε αυτές που έρχονται με… ταχυδρομικό περιστέρι από βορρά και νότο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ