Τα άκυρα και ο… Νοέμβρης του Γιόχανσον

Δεν δηλώνω φαν την μουσικής αλλά σήμερα άκουσα στο αυτοκίνητο, μετά από καιρό, τις «Ανόητες αγάπες» των Κατσιμίχα και οι στίχοι «Τα φέραμε από εδώ, τα φέραμε από εκεί και άντε ξανά τα ίδια, τα ίδια από την αρχή» μου έφεραν αμέσως στο μυαλό το σήριαλ του Γιάκομπ Γιόχανσον. Διαβάζω διάφορα αριστερά και δεξιά ότι […]

Τα άκυρα και ο… Νοέμβρης του Γιόχανσον | to10.gr

Δεν δηλώνω φαν την μουσικής αλλά σήμερα άκουσα στο αυτοκίνητο, μετά από καιρό, τις «Ανόητες αγάπες» των Κατσιμίχα και οι στίχοι «Τα φέραμε από εδώ, τα φέραμε από εκεί και άντε ξανά τα ίδια, τα ίδια από την αρχή» μου έφεραν αμέσως στο μυαλό το σήριαλ του Γιάκομπ Γιόχανσον.

Διαβάζω διάφορα αριστερά και δεξιά ότι γίνονται προσπάθειες από τους ανθρώπους της ΑΕΚ να πείσουν τον ατζέντη του να έρθει εδώ για να συζητήσουν από κοντά το ενδεχόμενο της ανανέωσης του συμβολαίου του Σουηδού μέσου. Μπορεί να έρθει δεν λέω, αλλά μάλλον όχι για τον λόγο που θέλει ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Τις τελευταίες μέρες ο τεχνικός διευθυντής της «Ενωσης» είχε αρκετά τετ α τετ με τον διεθνή Σουηδό στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.  Προσπάθησε να τα φέρει από εδώ, προσπάθησε να τα φέρει από εκεί αλλά απέναντι του έβρισκε τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα του ποδοσφαιριστή: «Τον Αύγουστο έφτασε στα γραφεία πρόταση ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ από την Τουλούζ, η οποία μου πρόσφερε υπερδιπλάσιο συμβόλαιο από αυτό που έχω εδώ. Γιατί δεν με δώσατε; Το ξέρετε ότι δεν με αφήσατε να κάνω ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου; Τον Αύγουστο μου είπατε «κομψά» και το δείξατε με πράξεις πως αν δεν υπογράψω δεν θα με υπολογίζετε. Μου μειώσατε την προσωπικότητα με αυτή την κίνηση. Πως περιμένετε να αντιδράσω τώρα;»

Ο Λυμπερόπουλος αρχικά του πρότεινε επέκταση για άλλο ένα χρόνο με χαμηλή οψιόν πώλησης και πρόσφερε μάλιστα και στον ίδιο τον παίκτη για να τον δελεάσει ένα μέρος (ποσοστό) των χρημάτων που θα καρπωθεί η ΑΕΚ εφόσον πωληθεί. Ο ίδιος του απάντησε αρνητικά και του εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανανεώσει αφού τον Ιανουάριο θα μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του, με την Τουλούζ να περιμένει στην γωνία. Αν η ΑΕΚ δεν επιθυμεί να βγει εντελώς χαμένη, η πώληση του τον Ιανουάριο αποτελεί μονόδρομο. Προς Θεού όμως όχι με τα 3 εκατομμύρια που ζητούσε το καλοκαίρι. Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα τελειώνει τον Απρίλιο και κανείς δεν πρόκειται να δώσει πάνω από ένα εκατομμύριο για έναν παίκτη που θα μείνει εντελώς ελεύθερος σε τέσσερις μήνες από τότε.

Ο Νοέμβριος είναι ένας κομβικός μήνας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για τα χρήματα που θα μπορέσει να ζητήσει η ΑΕΚ αλλά και το ενδεχόμενο μιας νέας πρότασης ανανέωσης με αρκετά αυξημένες αποδοχές.

Η Σουηδία έχει προκριθεί και αυτή στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Γιόχανσον είναι βασικός και αναντικατάστατος στην ομάδα. Σε περίπτωση που οι Σκανδιναβοί τσεκάρουν το εισιτήριο για την Ρωσία, τότε αυτομάτως θα απογειωθεί η αγοραστική αξία του 27χρονου μέσου. Η ΑΕΚ θα μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα για έναν μουντιαλικό παίκτη αλλά ταυτόχρονα το γενναιόδωρο μπόνους (περίπου 200.000 ευρώ) που παίρνουν οι ομάδες από την FIFA για κάθε διεθνή ποδοσφαιριστή που θα ταξιδέψει στην Ρωσία ίσως να αποτελέσει το νέο “όπλο”.

Ο Μελισσανίδης με το μαξιλαράκι ασφαλείας αυτών των 200.000 ευρώ, είναι πιθανό να τα… σπρώξει και να ανεβάσει κατά πολύ την πρόταση που έχει κάνει και η οποία υπολείπεται αυτή της Τουλούζ. Ο Γιόχανσον και η οικογένεια του περνάνε όμορφα στην Αθήνα αλλά σε αυτή την ηλικία το οικονομικό κομμάτι μετράει πάνω απ’ όλα. Σε περίπτωση αποκλεισμού τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Γαλλία…