Η πίεση του Μιραλάς και ο… ισολογισμός της Εβερτον!

Ο Μιραλάς δεν υπολογίζεται από τον Αλαρνταϊς, θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό, η Εβερτον θέλει να τον πουλήσει, αλλά έχει θέσει συγκεκριμένη υπεραξία. To10.gr έχει το ρεπορτάζ...

Η πίεση του Μιραλάς και ο… ισολογισμός της Εβερτον! | to10.gr

Η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού για άμεση και σημαντική ενίσχυση στην επιθετική γραμμή των Πειραιωτών είναι δεδομένη. Και ήδη οι επαφές των ανθρώπων του συλλόγου με τους υποψήφιους στόχους έχουν προχωρήσει και συνεχίζονται. Με το όνομα του Κέβιν Μιραλάς, βεβαίως, να είναι αυτό που… γαργαλάει τον ουρανίσκο των οπαδών των Πειραιωτών. Αλλά να αποτελεί και την πλέον δύσκολη υπόθεση από όσες «τρέχουν» πρωταθλητές.

Παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις από την ΠΑΕ, το θέμα Μιραλάς ποτέ δεν σταμάτησε να βρίσκεται στην επιφάνεια. Ποτέ δεν σταμάτησε η πληροφόρηση ότι «κάτι» γίνεται στο παρασκήνιο. Οι δηλώσεις αγάπης του παίκτη δεν άφησαν πολλά περιθώρια. Ενώ από το καλοκαίρι είχε καταστεί σαφές ότι ο Βέλγος αγαπημένος των οπαδών των Πειραιωτών έχει επιλέξει ξεκάθαρη στάση για το μέλλον του: Θέλει να επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε, τον λάτρεψε και τον δέχθηκε από την πρώτη στιγμή ως εκλεκτό μέλος της οικογένειάς της.

Τις τελευταίες ημέρες το θέμα Μιραλάς έφυγε από τις «σκιές» και επέστρεψε εκ νέου στο προσκήνιο. Και κατά πως φαίνεται, με ενέργειες του 30χρονου Βέλγου επιθετικού. Ο οποίος, σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ, έχει ήδη ενημερώσει τον νέο τεχνικό της Εβερτον, Σαμ Αλαρνταϊς, για τις σκέψεις του περί Πειραιά. Αφού, βεβαίως, πρώτα ενημερώθηκε ότι, εάν παραμείνει στο Λίβερπουλ ο ρόλος του θα συνεχίσει να είναι συμπληρωματικός. Κάτι που αποτυπώνεται ήδη ως πραγματικότητα για τον Κέβιν, καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί σε καμία αποστολή αγώνα της Εβερτον υπό τον Αγγλο τεχνικό.

Επιπλέον, η Εβερτον ήδη κινείται για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της. Ο Τούρκος αρχισκόρερ της Μπεσίκτας Τσενκ Τοσούν ήδη αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα. Ενώ υπάρχουν επαφές και για την άφιξη τουλάχιστον ενός ακόμη ακραίου επιθετικού.

Βεβαίως, ακόμη κι έτσι η απόκτηση του Μιραλάς δεν είναι απλή υπόθεση. Η Εβερτον βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της! Το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι η Πρέμιερ Λιγκ εκτόξευσε τα έσοδα των ομάδων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύλλογος του Λίβερπουλ να κλείσει τη χρονιά με κέρδη ρεκόρ ύψους 30,6 εκατ. λιρών! Ενώ πέρυσι είχε ζημίες 24,3 εκατ. λίρες!

Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τη μεταγραφή του Μιραλάς στον Ολυμπιακό; Οι «Toffees» δεν «καίγονται» να πουλήσουν. Και κυρίως δεν καίγονται να ξεπουλήσουν. Ακόμη και για έναν παίκτη που δεν υπολογίζουν ως «πρώτης γραμμής» πλεόν, απαιτουν υπεραξία μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπει η αγορά. Και δεν μπαίνουν εύκολο σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τιμές κάτω από το πλαφόν που έχουν ήδη θέσει.

Η εμπλοκή της Γαλατασαράι στην υπόθεση Μιραλάς αποτέλεσε έναν επιπλέον λόγο για τη στάση της Εβερτον. Εάν ο Ολυμπιακός δεν «παίζει» μόνος του για τον Βέλγο, αυτομάτως δίνεται τη δυνατότητα στους Αγγλους να ανοίξουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού. Στην οποία, όμως, οι πρωταθλητές Ελλάδος δεν επιθυμούν να εμπλακούν. Ούτε και ο παίκτης. Ο οποίος δείχνει να ενεργοποιείται περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, με σκοπό να πείσει τους ανθρώπους των «ζαχαρωτών» ότι ο κύκλος του έκλεισε και ότι οι ίδιοι δεν θα θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνουν αδρά (σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ καθαρά) έναν παίκτη που δεν υπολογίζουν. Και με τον οποίο έχουν συμβόλαιο για ακόμη 2,5 χρόνια (σ.σ. 2020).

Στόχος του Μιραλάς (και του Ολυμπιακού) είναι να τελειώσει σύντομα το θέμα. Αλλωστε, δεν υπάρχει λόγος να χάνεται χρόνος από τη στιγμή που η κατάσταση του Βέλγου στην Εβερτον είναι συγκεκριμένη και μη αναστρέψιμη. Με τους Αγγλους να επισημαίνουν ότι το σίριαλ δεν θα τραβήξει πολύ. Καθώς και η Εβερτον θα αντιληφθεί ότι δεν κερδίζει τίποτε με το να παίζει καθυστερήσεις…