Ο Σαββίδης ο Instagrammer κυνηγάει υπουργούς

Ο Σαββίδης ο Instagrammer κυνηγάει υπουργούς

Μετά τον μπαμπά Σαββίδη, τη σκυτάλη στη… διεθνή διαφήμιση της νέας εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου πήρε ο υιός ο Instagrammer κάνοντας τη δική του διαδικτυακή επανάσταση. Στο στόχαστρο και οι υπουργοί Βασιλειάδης και Κοντονής, οι οποίοι ποιούν την νήσσαν.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής και ο τελευταίος φίλος του αθλητισμού σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης – ή τη βορειότερη αφρικανική χώρα κατά άλλους – κατάλαβε ότι το παραμύθι της εξυγίανσης τελείωσε.

Μαζί με το παραμύθι εξαφανίστηκαν και οι «δράκοι» που ήταν το «50-50», τα «ανθρώπινα λάθη» και όλες οι υπόλοιπες ομορφιές που εξολόθρευσε μονομιάς ο σκληρός τιμωρός Ιβάν Σαββίδης μπουκάροντας στο γήπεδο, μοστράροντας το κουμπούρι του, φτάνοντας μια ανάσα από τους εμβρόντητους διαιτητές, που προηγουμένως είχαν δεχτεί την επίθεση του «Σάντσο Πάντσα» Λούμπος Μίχελ. Η παράσταση έκλεισε με ένα εθιμοτυπικό «ντου» του σκληρού πιστολέρο στον πάγκο της αντίπαλης ομάδας.

Ο σκληρός τιμωρός της ιστορίας εξαφανίστηκε – το αυτόφωρο βλέπετε – αλλά τη σκυτάλη πήρε ο υιός Σαββίδης, ο Instagrammer, ο οποίος έβαλε τη μάχη με την πραγματικότητα σε άλλη διάσταση: Σε αυτή του αχανούς και απέραντου διαδικτύου.

Τα ποσταρίσματά του απανωτά. Η χαρά του κάθε ΠΑΟΚτσή: Μόνοι εναντίον όλων. Με το που εκτέθηκε σε παγκόσμια κλίμακα πια η σκληρή πραγματικότητα, ο Γκιόργκις πήρε το πληκτρολόγιό του και άρχισε να «πυροβολεί» κατά πάντων.

Εντάξει, το να πετάξει μερικές μπηχτές στην αντιπολίτευση της χώρας ήταν περίπου αναμενόμενο, άλλωστε αυτή κάνοντας τη δουλειά της έχει εκθέσει όσες παρασπονδίες και ατασθαλίες στις  οποίες εμπλέκεται ο Σαββίδης και η κυβέρνηση.

Ο Γκιόργκις όμως είναι έξαλλος. Βλέπει ότι δεν πρόκειται να του γίνουν άλλα χατίρια και αντιδρά όπως έχει μάθει. Σαν κακομαθημένο παιδί που δεν του παίρνουν παγωτό. Ετσι άρχισε να πυροβολεί διαδικτυακά κατά σειρά τα στελέχη της κυβέρνησης. Πετάει μπηχτές στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος έκανε δυο μέρες να ξεστομίσει τη λέξη «Σαββίδης». Με το που το έπραξε, ο Γκιόργκις τον έβγαλε… πρόγραμμα που έλεγαν και οι παλαιότεροι.

Στο κάδρο και ο Κοντονής. Ο Σταύρακας, ο άνθρωπος που αποτέλεσε τον κύριο κυβερνητικό πόλο της «εξυγίανσης», ο άνθρωπος που συμμερίστηκε το… όραμα μιας νέας εποχής στο ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε σε μια φωτογραφία του Γκιόργκι διαβάζοντας μια εφημερίδα που ήταν ανοιγμένη σε ρεπορτάζ ΑΕΚ. Ω, τι ντροπή Θεέ μου.

Από κοντά και οι Μελισσανίδης και Αλαφούζος. Οι πρώην «σύμμαχοι», δέχτηκαν κι αυτοί τα διαδικτυακά πυρά του ιντερνετικού πιστολέρο Γκιόργκι. Δεν σταμάτησε όμως εκεί ο υιός Σαββίδη. Αποκάλυψε στην παγκόσμια κοινότητα ότι ο Φλαμπουράρης είναι ΑΕΚ. Οτι ο Βασιλειάδης είναι Ολυμπιακός. Μιλάμε για τρομακτικά εγκλήματα, η αποκάλυψη των οποίων κάνει πολύ κόσμο να πέσει από τα σύννεφα.

Αλλά τα κορυφαία ποσταρίσματα αφορούν τον δικό μας χώρο. Τα media ντε. Ο υιός Σαββίδης θεωρεί ότι είναι καθοδηγούμενα. Το «ανοσοποιητικό σύστημα» που έλεγε και ο μπαμπάς. Κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια, χαρακτηρίζει τα Μέσα Ενημέρωσης κατευθυνόμενα. Κάτι θα ξέρει αφού ο μπαμπάς πήρε το «Εθνος», το κανάλι «Εψιλον» και ο όμιλος χρηματοδοτεί και το σάιτ της… εξυγίανσης, το οποίο σιγά – σιγά θα πρέπει να αλλάξει και το μότο του και να πάρει το «φυσικό», ασπρόμαυρο, χρώμα του.

Μεγάλος ήταν ο πρόλογος, ωστόσο μάλλον ήρθε η ώρα να αντικρίσουμε όλοι την πραγματικότητα. Ακόμη και ο Γιώργος Σαββίδης, στον οποίο ουσιαστικά ανήκουν οι μετοχές της εταιρείας που έχει τον απόλυτο πλειοψηφικό έλεγχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο ο ίδιος είναι μέλος.

Ηρθε η ώρα να δει την πραγματικότητα και η κυβέρνηση, η οποία ως τώρα έμεινε κυρίως στις μεγαλόστομες υποσχέσεις και λιγότερο στα έργα. Οταν εξευτελίζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο τα στελέχη της, σε μια εποχή που η οικογένεια Σαββίδη κατά κύριο λόγο έχει μετατρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πυριτιδαποθήκη, μάλλον θα πρέπει να το πάρει λίγο αλλιώς. Γιατί από (αυτή) την ΕΠΟ, του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος επίσης έχει πιει το αμίλητο νερό εδώ και δυο-τρεις εβδομάδες, είναι παραπάνω από σαφές ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ