Θα ήταν διασκεδαστικός εάν δεν ήταν επικίνδυνος και πανηλίθιος   

Θα ήταν διασκεδαστικός εάν δεν ήταν επικίνδυνος και πανηλίθιος  

Ο πρωταθλητής των αγωγών και των καταδικαστικών αποφάσεων Μάκης Τριανταφυλλόπουλος επιμένει να παρουσιάζει τα κατασκευασμένα αφηγήματά του ως «αποκαλύψεις». Θα ήταν απλώς διασκεδαστική η όλη υπόθεση, μόνο που όταν είναι τακτικός συνομιλητής υπουργών και δικαστικών, τότε γίνεται επικίνδυνη.

«Ένα λαθάκι κάναμε βρε αδερφέ». Κάπως έτσι διαχειρίστηκε την παροιμιώδη «πατάτα» να γράψει ότι ένα έμβασμα, από αυτά που διερεύνησε η Οικονομική Αστυνομία, αφορούσε το Noor-1 και όχι ένα άσχετο πλοίο. Και ας ήταν αυτό το «λαθάκι» κομβική πλευρά της προσπάθειάς του να διαμορφώσει ένα κατασκευασμένο «αφήγημα» με μόνο κριτήριο να συνεχίσει να συντηρείται η μυθολογία περί εμπλοκής Μαρινάκη στην υπόθεση Noor-1.

Άλλωστε, είναι συνηθισμένος σε «λαθάκια» ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Το 1996 ένα δικό του ρεπορτάζ στάθηκε αφορμή ένας 37χρονος αστυφύλακας να πυροβολήσει την 30χρονη φίλη του, που είχε εμφανιστεί στο ρεπορτάζ και μετά να αυτοκτονήσει. 30 εκατομμύρια δραχμές καταδικάστηκε να πληρώσει το 1996 για την απόπειρα σπίλωσης του Παπαθεμελή. 6μηνη διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ το 1995 για τον τρόπου που παρουσίασε υπόθεση με «φακελάκια».

Ένα χρόνο διαγραφή λίγο μετά για σπίλωση καθηγητή. 5 εκατομμύρια δραχμές πρόστιμο το 1996 για κρυφές κάμερες. 20 εκατομμύρια δραχμές για προσβολή Μητροπολίτη.

Κατά την ΕΣΗΕΑ επέδειξε «απαράδεκτο και αήθη τηλεοπτικό κανιβαλισμό» στις εκπομπές για τον Κορκολή και τον Ασλάνη για τις οποίες καταδικάστηκε και από το ΕΣΡ.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα του ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς στους οποίους δούλευε για ανακρίβειες που προβλήθηκαν στις εκπομπές του.

Χυδαία απόπειρα ηθικής εξόντωσης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Απαράδεκτη διαρροή προσωπικών e-mail ανώτατου δικαστικού πρόσφατα, σε μια υπόθεση που έγινε προσπάθεια να αξιοποιηθεί και παραμονές της εκδίκασης στο ΣΤΕ της συνταγματικότητας του προηγούμενου νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Και πολλά άλλα παραδείγματα.

Στην πραγματικότητα, όλη του την καριέρα πάνω σε τέτοια «λαθάκια» την έστησε ο Μάκης της «Ζούγκλας» και όχι πάνω σε αποκαλύψεις. Και έτσι συνεχίζει και τώρα.

Γιατί, όπως και να πει κανείς, όταν σε πιάνουν να έχεις γράψει μια κοτσάνα, δεν ζητάς και τα ρέστα μετά. Ούτε επιμένεις ότι το «ρεπορτάζ» σου έχει βάση και όσα γράφεις ισχύουν.

Γιατί για παράδειγμα όταν επιμένεις π.χ. να γράφεις ότι ο Μαρινάκης έχει δικιά του εταιρεία στο Dubai, τη Legend («Θρύλος» στα ελληνικά. Πώς το σκέφτηκες ρε μπαγάσα; Πάλι καλά που δεν είπες ότι έχει τη «Gavros Corporation») όταν ξέρεις ότι ο Μαρινάκης δεν έχει τέτοια εταιρεία στο Dubai, τότε μάλλον έχεις επιλέξει καριέρα στη μυθιστοριογραφία.

Για να μην αναφερθούμε ότι ανακάλυψες και άλλη μια εταιρεία την οποία ο Μαρινάκης αγνοούσε ότι είχε στην ιδιοκτησία του και ότι την είχε στήσει μάλιστα και ως «ειδικού σκοπού», και ότι αυτή είναι εγκατεστημένη μάλιστα στο… Ιλλινόι των ΗΠΑ. Μια εταιρεία που έχει μέσα στην ονομασία της και τη λέξη Capital. Τι ξέρει ο Μάκης και μας το κρύβει; Γιατί δεν μαρτυράει;

Όλα αυτά θα ήταν απλώς μια ακόμη απόδειξη ότι ενίοτε στο διαδίκτυο γράφονται ως ειδήσεις τερατώδεις ανακρίβειες. Όμως, γίνονται ανησυχητικά έως και επικίνδυνα, όταν για παράδειγμα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ήταν βασικός συνομιλητής, σχεδόν «τμήμα της ομάδας» μαζί με Καμμένο και Κοντονή στην προσπάθεια να δώσει την «σωστή» κατάθεση ο Γιαννουσάκης. Ή όταν πληροφορούμαστε ότι χτες ξαναπέρασε από το γραφείο της κ. Τζίβα και κάθισε αρκετή ώρα, παρότι υποτίθεται ότι πλέον η δικογραφία πέρασε στην αρμοδιότητα ειδικού Ανακριτή Διαφθοράς.

Αλήθεια δεν αποτελεί πρόβλημα η τόσο συχνή επικοινωνία ανάμεσα σε δικαστικούς λειτουργούς και έναν δημοσιογράφο που τους έχει αντιμετωπίσει πολύ περισσότερες φορές ως κατηγορούμενος; Είναι απλώς η δοκιμασμένη τακτική της «επιλεκτικής» διαρροής στοιχείων υποθέσεων που στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο οδήγησε σε μια τραγική διασπορά ειδήσεων που τελικά είναι ανακριβής; Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τα κατασκευασμένα και εμφανώς ανακριβή «αφηγήματά» του τα παράγει αυτοβούλως ή εντάσσονται σε κάποια ευρύτερη μεθόδευση και σχεδιασμό;

Και κάτι ακόμη: συνηθισμένος να τρώει αγωγές… από τα αποδυτήρια, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος κάνει το λάθος να θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο και άρα μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Σε ό,τι με αφορά πάντως όταν έρθει η ώρα της αγωγής θα είναι γερή και θα είναι και για όλα. Και τότε άλλος θα είναι ο πανικόβλητος κονδυλοφόρος.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ