«Οπαδική» αθλιότητα στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Οπαδική» αθλιότητα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Λειτουργώντας ως «ιδιωτικός στρατός» του Δημήτρη Μελισσανίδη, τα μέλη της Original καταργούν την αποκομιδή απορριμμάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Φανταστείτε μια πόλη όπου μια μικρή ομάδα «οπαδών», στην πραγματικότητα απλώς τραμπούκων, αποφασίζει μια μέρα να καταλάβει το χώρο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου. Δηλαδή, αποφασίζουν «με τον τσαμπουκά τους» ότι ένας ολόκληρος δήμος πρακτικά δεν θα έχει καθαριότητα, αφού χωρίς αμαξοστάσιο για τα απορριμματοφόρα δεν μπορεί να γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών και μάλιστα Ιούνιο και παραμονές καύσωνα.

Φανταστείτε μια πόλη όπου όλα αυτά γίνονται, είναι γνωστά, δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, ανακοινώνονται, οι δράστες τα ανεβάζουν στη σελίδα τους στο facebook, αλλά οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν τίποτα, η αστυνομία δεν παρεμβαίνει, δεν θεωρεί ότι συντρέχει κάποιος λόγος αυτεπάγγελτης παρέμβασης, παρότι μια πόλη αντιμετωπίζει υγειονομικό κίνδυνο, και «πετάει το μπαλάκι» στη δημοτική αρχή, λέγοντας «κάντε μηνύσεις».

Φανταστείτε μια πόλη (και μια χώρα) όπου ο Δήμος παλεύει για χρόνια να απομακρυνθούν τα απορριμματοφόρα από ένα χώρο πρασίνου (όπου πήγαν πάνω από 30 χρόνια πριν), έχει καταθέσει σχέδια και οι αρμόδιες υπηρεσίες το καθυστερούν παραδειγματικά, την ίδια ώρα που οι ίδιες υπηρεσίες (με προϊστάμενη αρχή την ίδια κυβέρνηση) «ξεμπλόκαραν» την κατασκευή παρακείμενου γηπέδου, οι – ιδιώτες – ιδιοκτήτες του οποίου είναι αυτοί που ξεσηκώνουν τον κόσμο για την απομάκρυνση των απορριμματοφόρων και κινητοποίησαν τους «οπαδούς» να πάνε να κάνουν την κατάληψη.

Όλα αυτά δεν αφορούν ούτε τη Νάπολη ούτε το Παλέρμο, αφορούν τη Νέα Φιλαδέλφεια όπου ζούμε άλλη μια πράξη ενός «θεάτρου του παραλόγου» που αφετηρία έχει ένα πολύ απλό γεγονός: Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, του Αλέκου Φλαμπουράρη προεξάρχοντος, έκανε τα αδύνατα – δυνατά ώστε να παρακαμφθούν όλα τα ουσιαστικά και τυπικά κωλύματα για να μπορεί να καυχιέται ο Δημήτρης Μελισσανίδης ότι «φτιάχνει γήπεδο» – φυσικά με τα λεφτά του δημοσίου. Η ίδια κυβέρνηση αντιμετώπισε με απάθεια – και οι υπηρεσίες με γραφειοκρατική ραστώνη – το πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής να βρεθεί νέος χώρος για τα απορριμματοφόρα. Πέρασαν χρόνια, χρειάστηκαν οι προσπάθειες της ίδιας της δημοτικής αρχής και μόλις πρόσφατα μπήκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Κανονικά, η ιστορία θα έπρεπε να τελείωνε εδώ και απλώς ο καθένας να έβγαζε τα συμπεράσματά του. Όμως, για τους παράγοντες της ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, έπρεπε να υπάρξει παραδειγματική ταπείνωση του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να συγκρουστεί με τις μεθοδέυσεις για το γήπεδο. Γι’ αυτό και σηκώνουν το θέμα του αμαξοστάσιου των απορριμματοφόρων, που είναι γνωστό ότι έχει κριθεί αμετάκλητα αυθαίρετο και καταδικαστέο, απαιτώντας εδώ και τώρα να φύγουν τα απορριμματοφόρα την ώρα που η αναγκαία συνθήκη για αυτό, δηλαδή να υπάρχει ένα άλλο μέρος για να πάνε, απλώς δεν υπάρχει –και όχι με ευθύνη της δημοτικής αρχής.

Η σκοπιμότητα είναι παραπάνω από προφανής. Το φθινόπωρο του 2019 έχει αυτοδιοικητικές  εκλογές. Πρέπει να χτυπηθεί με κάθε τρόπο η τωρινή δημοτική αρχή ώστε να μην έχει ελπίδα νίκης και έτσι να ευοδωθεί το σχέδιο να αποκτήσει επιτέλους η Νέα Φιλαδέλφεια δημοτική αρχή υποταγμένη στις απαιτήσεις των μεγαλοπαραγόντων της ΑΕΚ.

Και γι’ αυτό κλιμάκωσαν τώρα την αντιπαράθεση, παρότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι έχει δρομολογηθεί η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων, απλώς αυτή δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν φτιαχτεί ο νέος χώρος. Γι’ αυτό και κάνουν τώρα την «κατάληψη», την ίδια ώρα που ένα προηγούμενο διάστημα ήξεραν ότι ο Δήμος, εν αναμονή της μετεγκατάστασης έκανε έργα ώστε να απομακρύνει το τμήμα εκείνο των εγκαταστάσεων που ήταν ακριβώς δίπλα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και αξιοποιούν το φόβητρο της απώλειας της διαφήμισης της ΟΠΑΠ ΑΕ (στην οποία είναι μέτοχος ο Δημήτρης Μελισσανίδης), ώστε το όλο αίσχος να είναι αποσιωπημένο σε πολλά ΜΜΕ.

Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Ιδίως όταν στο παρελθόν στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν υπάρξει ουκ ολίγες περιπτώσεις τρομοκράτησης όσων κατοίκων αντιστέκονταν στα σχέδια της διοίκησης Μελισσανίδη.

Γι’ αυτό το λόγο και είναι σημαντικό ότι άλλοι δημοτικοί άρχοντες της Αττικής σε αυτή την κρίσιμη ώρα στηρίζουν την δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Με αυτή την έννοια, είναι σημαντική η δήλωση του Σίμου Ρούσου, δημάρχου Χαλανδρίου ότι:

«Καταδικάζουμε με τον πιο ρητό τρόπο την νέα επιχείρηση των οπαδικών συμμοριών σε βάρος του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και των κατοίκων της πόλης. Η απαίτηση να κατεδαφιστεί το αμαξοστάσιο, εδώ και τώρα, ενώ η δημοτική αρχή, έχει δρομολογήσει την μεταφορά του μετά από 40 χρόνια, στρέφεται ενάντια στην υγεία των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας. Αποτελεί εκδικητική επίθεση ενάντια στην αυτοδιοίκηση και μας αφορά όλους. Στεκόμαστε στο πλευρό του δημάρχου και των κατοίκων της πόλης και καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος. Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση τον Σεπτέμβρη του 2014, όταν το ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε από την νέα διοίκηση τότε του δήμου Χαλανδρίου, να αδειάσει το αμαξοστάσιο, είχε παρέμβει ο τότε υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και είχε υπερασπιστεί την δημόσια υγεία…»

Σε αυτό το πλαίσιο, αντί επιλόγου, παραθέτω την έκκληση του δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλου, με την ελπίδα ότι θα εισακουστεί και θα σταματήσει η αλητεία:

«Εδώ και δύο μέρες το αμαξοστάσιο του Δήμου είναι αποκλεισμένο από ομάδα φερόμενων ως οπαδών, με συνέπεια η συνταγματική μας υποχρέωση για αποκομιδή απορριμμάτων της πόλης να έχει διακοπεί. Την ίδια στιγμή, το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων, κήρυξε τριήμερη αποχή από την εργασία του. Ως άμεση συνέπεια, η πόλη μας κινδυνεύει με υγειονομική ασφυξία σε καλοκαιρινή περίοδο, τη στιγμή μάλιστα που αύριο ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Ήδη, σε αρκετά σημεία της πόλης μας η εικόνα είναι προβληματική και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε έκτακτη συνεδρίασή του την Παρασκευή 1 Ιουνίου εξέφρασε με συντριπτική πλειοψηφία την απαίτηση να σταματήσει άμεσα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και να ξεκινήσει ανεμπόδιστα η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, στους αρμόδιους υπουργούς, στους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων, σε κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, καθώς και σε κάθε δημοκρατική συλλογικότητα και φορέα της χώρας, να παρέμβει ώστε να τερματιστεί άμεσα και ειρηνικά ο αποκλεισμός του αμαξοστασίου και να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητά της».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ