Πώς ο Κριστιάνο επένδυσε στο μέλλον του

Πώς ο Κριστιάνο επένδυσε στο μέλλον του

Ο πορτογάλος σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε το πρώτο πρόσωπο που κλέβει την παράσταση στο Μουντιάλ της Ρωσίας και ο άλλοτε συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας του.

Τα ρεκόρ φαίνεται ότι υπάρχουν για να τα καταρρίπτει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το βράδυ της Παρασκευής στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Μουντιάλ 2018 ανάμεσα στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ο 33χρονος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πετυχαίνοντας χατ τρικ και εξασφαλίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος για ακόμη μια φορά αποθέωσε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών της Πορτογαλίας: «Είναι απίστευτος. Δεν είναι μόνο η ψυχική του δύναμη και η τεχνική του, αλλά η πνευματική του ισχύς που αφήνει το στίγμα της» είπε ο άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο άλλοτε δαντελένιος μέσος της εθνικής Αγγλίας Κρις Γουόντλ υποστήριξε ότι «μετά από αυτή την παράσταση του Κριστιάνο και αυτό το ματς, μπορώ να φύγω από τη Ρωσία. Δε νομίζω ότι θα δούμε κάτι καλύτερο».

Τα μουντιαλικά ρεκόρ του Κριστιάνο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός που σκοράρει για όγδοη σερί διεθνή διοργάνωση, ενώ γκολ σε τέσσερα διαφορετικά Μουντιάλ πέτυχαν μόνο οι Ούβε Ζέελερ, Μίροσλαβ Κλόζε και Πελέ στο παρελθόν. Παράλληλα με τα γκολ Νο82, Νο83 και Νο84 με το εθνόσημο ο Κριστιάνο ισοφάρισε το επίτευγμα του μυθικού «καλπάζοντα συνταγματάρχη» Φέρεντς Πούσκας και πλέον κυνηγάει τα 109 γκολ του Ιρανού Αλί Νταεΐ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στα 33 του έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ τρικ σε τελική φάση Μουντιάλ, ρεκόρ που κρατούσε ως την Παρασκευή ο Ολλανδός Ρομπ Ρένζενμπρινκ που το 1978 σε ηλικία 30 ετών είχε πετύχει τρία γκολ στην πρεμιέρα των Οράνιε με το Ιράν.
Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έγινε ο τρίτος Πορτογάλος μετά τον μυθικό Εουσέμπιο και τον Παουλέτα που πετυχαίνει χατ τρικ σε αγώνα Μουντιάλ, ενώ στα περίεργα ρεκόρ του συγκαταλέγεται και το ότι έγινε ο τέταρτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Μουντιάλ που πετυχαίνει τουλάχιστον τέσσερα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων! Πέντε φορές το πέτυχαν οι Γκερντ Μίλερ (Γερμανία) και Ρομπέρτο Μπάτζιο (Ιταλία), ενώ από τέσσερις ο Γκάρι Λίνεκερ (Αγγλία) και ως τώρα ο Κριστιάνο.
Το γκολ με το οποίο πέτυχε το τελικό 3-3 στο ματς με την Ισπανία ήταν το 47ο απ’ ευθείας φάουλ που εκτελεί σε τελικές φάσεις Γιούρο και Μουντιάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Στις προηγούμενες 46 προσπάθειές του δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει.

Η μυστική ζωή του Κριστιάνο Ρονάλντο
Πίσω από την επιτυχία του 33χρονου σούπερ σταρ της Πορτογαλίας, ο οποίος πριν από δύο χρόνια πανηγύρισε την κατάκτηση του Euro 2016, δεν κρύβεται μόνο ένα θεϊκό ταλέντο και κάποιο χάρισμα, αλλά και απίστευτες θυσίες.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αποκάλυψε ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος παρακολουθεί το Μουντιάλ 2018 ως σχολιαστής του αγγλικού τηλεοπτικού δικτύου BBC. Ο άλλοτε συμπαίκτης του Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2003-2009) εξήγησε ότι ο Πορτογάλος επένδυσε πολλά στον εαυτό του προκειμένου να θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
«Είναι ένας αθλητής που εκτός από μια διατροφολόγο, απασχολεί σε μόνιμη βάση έναν γιατρό, έναν προσωπικό φυσιοθεραπευτή, έναν γυμναστή και μερικούς μάγειρες. Οι περισσότεροι λίγο ή πολύ μένουν μαζί του. Κάποτε θυμάμαι όταν πήγαινα στο σπίτι του ήταν σαν να έμπαινα στο Καρναβάλι, καθώς άνθρωποι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά αγχωμένοι έχοντας πάντα κάτι να κάνουν και σκεφτόμουν: «Γουάου, τι στο καλό γίνεται εδώ». Αυτό που γινόταν ήταν ότι ο Κριστιάνο επένδυε στον εαυτό του προκειμένου να δρέψει αργότερα τους καρπούς».

https://www.youtube.com/watch?v=4rp2aLQl7vg

Χθες μετά τη λήξη του αγώνα ο Ρίο Φέρντιναντ πόσταρε στο Twitter ότι «δεν μπορώ να ανασάνω, νομίζω ότι είναι παράνομο αυτό που κάνει ο Κριστιάνο στο Μουντιάλ».
Εκτός από τους ανθρώπους που έχει στη δούλεψή του και τις θυσίες που κάνει προκειμένου να γυμνάζει και να διατηρεί το σώμα του σε άριστη κατάσταση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φαίνεται ότι έχει θυσιάσει και τον νυχτερινό ύπνο του!

Υπνος πέντε φορές την ημέρα
Εχοντας προσλάβει έναν σύμβουλο ύπνου, αποφάσισε να αλλάξει τις συνήθειές του καθώς το κλασικό οκτάωρο βραδινού ύπνου δε θεωρείται πια ιδανικό. Για αυτόν τον λόγο ο Κριστιάνο Ρονάλντο κοιμάται πέντε φορές κατά τη διάρκεια του 24ώρου από 90 λεπτά κάθε φορά! Πάντα σε φρέσκα σεντόνια και ιδανικά σε εμβρυακή στάση.

«Είμαι μεγάλος φαν του Κριστιάνο» είπε ο Φέρντιναντ και εξήγησε: «Για να καταφέρει κάποιος να είναι για 10-12 χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο και να κερδίζει τα τρόπαια που έχει κερδίσει πρέπει να έχει τη συγκεκριμένη νοοτροπία. Και ο Κριστιάνο την έχει. Κάθε χρόνο προσπαθεί συνεχώς περισσότερο, προσπαθεί να βελτιώνεται και αυτό είναι που τον κάνει διαφορετικό και μοναδικό. Εχει τεράστιο «εγώ» αλλά αυτό είναι απαραίτητο για να είσαι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ