Η συνωμοσιολογία δεν είναι απάντηση

Η συνωμοσιολογία δεν είναι απάντηση

Αντί να απαντάει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μαξίμου απλώς αναζητά αφορμές για λασπολογία και συνωμοσιολογία.

Βγήκαν πάλι στο σεργιάνι οι γνωστοί μηχανισμοί από το… ισόγειο (και όχι υπόγειο όπως μας διόρθωσε ο Θανάσης Καρτερός) για να αρχίσει ξανά η ίδια μηχανή συγγραφής παραληρηματικών ανακοινώσεων, οι οποίες όλες απαραίτητα πρέπει να έχουν τις λέξεις Noor-1, Μητσοτάκης, Μαρινάκης, κουμπάρος σε κάθε δυνατό συνδυασμό.

Όλα στην υπηρεσία της ανάγκης να παρουσιαστεί η κυβέρνηση του «μνημονίου διαρκείας» ως βαλλόμενη πανταχόθεν και απειλούμενη από φοβερές και τρομερές συνωμοσίες.

Ακόμη και εάν αυτό σημαίνει ότι ξεχνούν έννοιες όπως ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, χωρισμός των εξουσιών, τεκμήριο αθωότητας και άλλα παρόμοια.

Και όλα αυτά γιατί; Για να μην απαντήσουν σε ένα ρεπορτάζ που έβγαλε μια εφημερίδα και το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση ανέδειξε με ανακοίνωσή της.

Τι λέει αυτό το ρεπορτάζ; Ότι εν μέσω κρίσης και ενώ χιλιάδες μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες πραγματικά στενάζουν υπό το βάρος των «κόκκινων δανείων», τα αδέλφια του πρωθυπουργού πήραν ευνοϊκή ρύθμιση για το δάνειο μιας τεχνικής εταιρείας που είχαν στην ιδιοκτησία τους, με πιο βασικό ευνοϊκό στοιχείο την πολύ χαμηλή δόση για τους πρώτους 24 μήνες.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις οι τράπεζες κάνουν σε διάφορους δανειολήπτες. Και μακάρι να έκαναν και σε όλους για να ανασάνει η αγορά. Το ερώτημα είναι εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση εκτός από ευνοϊκή είναι και χαριστική.

Δηλαδή, το ερώτημα εάν τα αδέλφια του πρωθυπουργού πήραν την ευνοϊκή ρύθμιση, επειδή όντως έπεισαν για τη φερεγγυότητά τους και ήταν εντός των ορίων που θέτουν οι τράπεζες για να προσφέρουν ευνοϊκή ρύθμιση σε ένα δάνειο, ή εάν πήραν την ευνοϊκή ρύθμιση εξαιτίας της συγγενικής σχέσης τους με τον πρωθυπουργό.

Να δώσει στοιχεία
Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε πολύ απλά να απάνταγε σε αυτό το ερώτημα. Να έδινε απλώς στοιχεία για τους όρους της ρύθμισης, να τη συνέκρινε με τις πάγιες πρακτικές των τραπεζών, να έλεγε ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες ανάλογες. Και εκεί θα τελείωνε η ιστορία. Και μετά όντως θα είχαν και το δικαίωμα να μιλάνε για τα δάνεια των κομμάτων ή ό,τι άλλο.

Όμως, ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με ό,τι λέει δεν ενδιαφέρεται καν να προστατέψει την τιμή των συγγενών του πρωθυπουργού ή να αποτρέψει αυτό που ονομάζει «δολοφονία χαρακτήρων». Αν το ήθελε αυτό θα έδινε την απάντηση που ανέφερα πιο πάνω.

Αντί λοιπόν να απαντήσει με στοιχεία, επέλεξε για άλλη μια φορά τη λασπολογία, τη συκοφαντία και τη συνωμοσιολογία. Να δώσει την εικόνα ότι η «διαπλοκή» χτυπάει την κυβέρνηση της αριστεράς για να μην ολοκληρώσει το έργο της. Να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας για τη λιτότητα, τα μνημόνια διαρκείας, την εξωτερική πολιτική, αλλά απλώς χειραγώγηση της κοινής γνώμης από «μηντιάρχες». Με σκοπό να συγκαλύψει τις δικές της απόπειρες διαπλοκής και την αναζήτηση επιχειρηματιών να χρηματοδοτήσουν «φιλικά ΜΜΕ».

Και το έκανε αυτό αφήνοντας ακάλυπτους στην πραγματικότητα τους ίδιους τους άμεσα θιγόμενους (που δεν έχουν κάποια ενεργό πολιτική δράση) και συντηρώντας ένα τοξικό κλίμα που στο τέλος καμία αίσθηση «ηθικού πλεονεκτήματος» δεν αφήνει, παρά μόνο την εμπέδωση στην κοινωνία της αντίληψης «όλοι το ίδιο διεφθαρμένοι είναι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ