«Ναι» της ΕΕΑ σε Ολυμπιακό, αρνητική για Άρη και Κολοσσό

«Ναι» της ΕΕΑ σε Ολυμπιακό, αρνητική για Άρη και Κολοσσό

Ο Ολυμπιακός πήρε την έγκριση της ΕΕΑ για συμμετοχή στη νέα σεζόν της Basket League, κάτι που δε συνέβη με τον Άρη και τον Κολοσσό Ρόδου.

Κανονικά θα συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στη νέα σεζόν της Basket League, μετά και την απόφαση της ΕΕΑ (Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού) να δώσει την έγκρισή της στην ΚΑΕ. Αντίθετα οι αιτήσεις των Άρη και Κολοσσού Ρόδου δεν είχαν την ίδια κατάληξη, καθώς απορρίφθηκαν για ακόμα μια φορά.

Εφόσον παραμείνει η απόφαση, Θεσσαλονικείς και Ροδίτες θα συμμετέχουν κι εκείνοι κανονικά, ξεκινώντας όμως με αφαίρεση 5 ως 10 βαθμών, ενώ ο ΕΣΑΚΕ είχε προτείνει να μειωθεί σε 2 ως 3, για να μην «παρατήσουν» τη σεζόν οι ομάδες από νωρίς.

Συγκεκριμένα ο νέος αθλητικός νόμος αναφέρει τα εξής σχετικά με τις ποινές:

«Κάθε απόφαση της Ε.Ε.Α. που έχει ως αντικείμενο την απόρριψη αίτησης χορήγησης ή την ανάκληση του πιστοποιητικού της παρ. 3, κοινοποιείται στην οικεία εθνική αθλητική ομοσπονδία και στον οικείο επαγγελματικό σύνδεσμο για την επιβολή πειθαρχικής ποινής.

Με την επιφύλαξη της μη χορήγησης ή της ανάκλησης του πιστοποιητικού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3 που συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητική διοργάνωση, η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού τιμωρείται πειθαρχικά, κατά αναλογική εφαρμογή της παρ. 12 του άρθρου 69, με την ποινή της αφαίρεσης πέντε (5) έως δέκα (10) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της επομένης αγωνιστικής περιόδου, αν πρόκειται για μη χορήγηση του πιστοποιητικού, ή του τρέχοντος πρωταθλήματος στο οποίο η ομάδα της Α.Α.Ε. ή του Τ.Α.Α. συμμετέχει, αν πρόκειται για ανάκληση του πιστοποιητικού κατά τη διάρκεια τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.»

Αναλυτικά η απόφαση της Επιτροπής:

«(β) Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΚΑΕ:
ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2. Αίτηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003 περί θεραπείας-ανάκλησης της από 02.08.21 απόφασης
της Επιτροπής.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης.

3. Αίτηση της ΚΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ περί ανάκλησης της από 03.08.21
απόφασης της Επιτροπής.
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ αίτηση ανάκλησης λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της αίτησης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ