ΑΕΚ – Ολυμπιακός 74-80: Ο Σλούκας έσωσε τον Ολυμπιακό από τα… νύχια της ΑΕΚ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 74-80: Ο Σλούκας έσωσε τον Ολυμπιακό από τα… νύχια της ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός παρότι βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους στην τρίτη περίοδο, κατάφερε με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με σκορ 80-74.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω με 16 πόντους στην τρίτη περίοδο, μπορεί ο Άντι Ράουτινς να θυμήθηκε τον παλιό του εαυτό και να πυροβολούσε από παντού, όμως ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Κώστα Σλούκα κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει της ΑΕΚ με σκορ 80-74 στα Άνω Λιόσια, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League.

Και οι δύο αντίπαλοι παρατάχθηκαν με μόλις δέκα παίκτες η κάθε μία, και στο πρώτο μέρος φάνηκε πως αυτό τις είχε επηρεάσει, καθώς το σκορ ήταν χαμηλό. Η Ένωση είχε βρει τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση ώστε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα και να πάει μπροστά στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, οι ομάδες βρήκαν ρυθμό, με τον Ράουτινς κυρίως από πλευράς ΑΕΚ να κάνει «όργια» και να βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι, οδηγώντας τους Κιτρινόμαυρους στο +16. Από εκείνο το σημείο όμως, ο Κώστας Σλούκας αφυπνίστηκε και με συνεχόμενα καλάθια, αλλά και ασίστ βγήκε μπροστά και οδήγησε τελικά τους Ερυθρόλευκους στη νίκη.

O Έλληνας γκαρντ ολοκλήρωσε το ματς με 23 πόντους και 11 ασίστ, ενώ καλοί ήταν και οι Χασάν Μάρτιν (15π), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (13π) και Λιβιό Ζαν-Σαρλ (12π). Για τους γηπεδούχους, ο Άντι Ράουτινς είχε 23 πόντους με 7/10 τρίποντο (είχε 7/8 κάποια στιγμή), 16 είχε ο Ίαν Χάμερ και 11 ο Κίνο Κολόμ.

Νωθρό ξεκίνημα για τις ομάδες, καλύτερη η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παρουσίασε ένα εξαιρετικό πρόσωπο στην άμυνά της, βγάζοντας ενέργεια και παίζοντας εξαιρετικά τη ζώνη και καταφέρνοντας να κλέψει μπάλες, βρίσκοντας ανοιχτούς χώρους στον αιφνιδιασμό. Εξαιρετικοί οι Χάμερ και Ράουτινς που βρήκαν ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός έμεινε πολύ χαμηλά στο σκορ, δεν είχε σωστές επιλογές στην επίθεση, ενώ στην άμυνα οι κακές περιστροφές οδήγησαν την Ένωση να πηγαίνει πρώτη στην μπάλα κερδίζοντας φάουλ στις διεκδικήσεις. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Κιτρινόμαυρους να είναι στο +8 (35-27).

Πήρε «φωτιά» ο Ράουτινς

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ράουτινς είχε πάρει «φωτιά» από το τρίποντο, με την ΑΕΚ να εκτοξεύει τη διαφορά πάνω από τους δέκα και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ακολουθήσει. Λίγο πριν τη λήξη της περιόδου όμως οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν κάποια καλάθια και κατάφεραν να μειώσουν κάτω από τους δέκα.

Ο Σλούκας έσωσε τον Ολυμπιακό

Στην τελευταία περίοδο, ήρθαν τα πάνω κάτω, με τον Σλούκα να παίρνει συνεχίζει δυναμικά και να βρίσκει λύσεις για να ροκανίζει τη διαφορά η ομάδα του Μπαρτζώκα. Τελικά η ανατροπή ολοκληρώθηκε και έτσι οι Πειραιώτες έφυγαν με το ροζ φύλλο αγώνα από τα Άνω Λιόσια.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ