Παναθηναϊκός: Οι τρεις λόγοι της επιλογής του Ράντονιτς – Ο Ολυμπιακός και ο… Ομπράντοβιτς

Παναθηναϊκός: Οι τρεις λόγοι της επιλογής του Ράντονιτς – Ο Ολυμπιακός και ο… Ομπράντοβιτς

Γιατί ο Παναθηναϊκός κατέληξε στον 52χρονο προπονητή – Ολο το παρασκήνιο της επιλογής του Ντέγιαν Ράντονιτς.

Στον Ντέγιαν Ράντονιτς έχει καταλήξει ο Παναθηναϊκός για τη θέση του προπονητή, με τους Πράσινους να φέρνουν στην Ελλάδα τον 52χρονο τεχνικό.

Όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, ο Μαυροβούνιος κόουτς το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) έφτασε στην Αθήνα από το Βελιγράδι, συνοδευόμενος από τον γνωστό ατζέντη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, προκειμένου να συζητήσει με τους ανθρώπους του Τριφυλλιού το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, θα αναλύσει στον Ντέγιαν Ράντονιτς το πλάνο για την επόμενη σεζόν και θα προσπαθήσει να πείσει τον 52χρονο να πει το πολυπόθητο «ναι».

Ο έμπειρος τεχνικός θα ακούσει την πρόταση των Πρασίνων και στη συνεχεία θα γυρίσει στο Βελιγράδι, όπου θα αποφασίσει εάν θα την κάνει αποδεκτή ή εάν θα παραμείνει στον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος του έχει κάνει πρόταση για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Ποιοι είναι οι λόγοι που οι Πράσινοι «κύκλωσαν» το όνομα του Ράντονιτς και αποφάσισαν να του καταθέσουν πρόταση;

Πρώτα από όλα πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο προπονητή, ο οποίος έχει αποδείξει ότι με μικρό μπάτζετ μπορεί να δημιουργήσει μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, που παίζει ελκυστικό μπάσκετ και κοιτάζει στα μάτια τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια. Το απέδειξε και πέρσι, όταν με πενιχρό μπάτζετ παραλίγο να βάλει τον Ερυθρό Αστέρα στην 8άδα της Euroleague και στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η σέρβικη ομάδα ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 11η θέση, έχοντας 12 νίκες και 16 ήττες, δύο λιγότερες από την 8η Μπάγερν Μονάχου (14-14).

Με την ομάδα που δημιούργησε κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ στη Σερβία, κερδίζοντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ενώ επίσης κατέκτησε και την Αδριατική Λίγκα, με τον Ερυθρό Αστέρα να φτάνει στο τρεμπλ και να ολοκληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν. Μια ομάδα με μικρό σχετικά μπάτζετ, που έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου, με τους αντιπάλους προπονητές να αποθεώνουν τον Ντέγιαν Ράντονιτς για τη δουλειά του.

Ο δεύτερος λόγος είναι το… σερί που έχει χτίσει απέναντι στον Ολυμπιακό. Την περσινή σεζόν ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε και τα δύο παιχνίδια με τους Πειραιώτες. Στο ΣΕΦ με 76-72 και στο Βελιγράδι με 81-76. Ο Μαυροβούνιος κέρδισε τη μάχη της… σκακιέρας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και απέδειξε ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι… άτρωτοι. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει έναν προπονητή που έχει την «τεχνογνωσία» να κερδίσει τους Πειραιώτες και να βοηθήσει το Τριφύλλι να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Το 2/2 απέναντι στον Ολυμπιακό δίνει πόντους στον Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο τρίτος λόγος είναι το… 3/3 απέναντι στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε… πλάκα στην Παρτιζάν του Ζέλικο, με τον 52χρονο Μαυροβούνιο να οδηγεί τους Ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου στο τρεμπλ. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Αδριατική Λίγκα, με τον Ράντονιτς να κερδίζει κατά κράτος τον Ομπράντοβιτς. Βρήκε τα κενά που υπήρχαν στο ρόστερ της Παρτιζάν και «χτύπησε» τις αδυναμίες στο κοουτάρισμα του Ζέλικο.

Ελκυστικό μπάσκετ και ανταγωνιστική ομάδα με μικρό μπάτζετ, που κοιτάει στα μάτια τα ευρωπαϊκά μεγαθήρια, το 2/2 απέναντι στον Γιώργο Μπαρτζώκα και το 3/3 κόντρα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι οι τρεις κύριοι λόγοι της επιλογής του Ντέγιαν Ράντονιτς, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να πείσει τον 52χρονο να αποδεχθεί την πρόταση του Τριφυλλιού και να γίνει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι ο 52χρονος έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Τον σούπερ σταρ του Τριφυλλιού, γεγονός που έφερε ακόμα πιο κοντά τους Πράσινους με τον έμπειρο τεχνικό, με την άφιξή του στην Ελλάδα να δείχνει την επιθυμία του να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Ολα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες…

UPDATE: Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Mozzartsport» ο Ράντονιτς συναντήθηκε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού σήμερα και αύριο αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο με τους «πράσινους. Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός δεν επιβεβαιώνει κάτι, ωστόσο οι Σέρβοι έχουν πολύ καλή πληροφόρηση γύρω από το θέμα κι έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο 52χρονος τεχνικός θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Βόβορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ