Ουίλτζερ-Μπράουν: Αναγκαίες τρίποντες επιθετικές προσθήκες

Ουίλτζερ-Μπράουν: Αναγκαίες τρίποντες επιθετικές προσθήκες

Οι δύο ξένοι του Ολυμπιακού «σκοτώνουν από την περιφέρεια και σίγουρα είναι ικανοί να προκαλέσουν τα ρήγματα που αναζητούν οι «ερυθρόλευκοι» για το πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα ήταν ο μονοδιάστατος τρόπος που προχωρούσε στις επιθέσεις του, με τους Ερυθρόλευκους συχνά να «κολλούν» και να έχουν πρόβλημα να διασπάσουν άμυνες που του διέκοπταν το πικ εν ρολ. Βέβαια σε αυτό το… κόλλημα, αιτία του κακού ήταν και το κακό περιφερειακό σουτ που δεν έδινε λύσεις στην ομάδα του Πειραιά.

Στον Ολυμπιακό φέτος τα πράγματα ξεκινούσαν από την άμυνα. Η φιλοσοφία του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν αυτή ακριβώς, παρότι αποκτήθηκαν το καλοκαίρι παίκτες με επιθετικές αρετές. Πάλι ο προγραμματισμός της ομάδας έλεγε ότι τα… μετόπισθεν θα δώσουν τις νίκες.

Τα αποτελέσματα μοιραία δείχνουν το αντίθετο, παρότι ο Ολυμπιακός πορεύτηκε έτσι και η τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας ήταν η επιβράβευση για αυτή του την τακτική.

Πλέον Ευρωλίγκα δεν υπάρχει, οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούν να επανακάμψουν και η ατυχία με το πρόβλημα του Κιμ Τιλί στα γόνατά του, αναγκάζει το πλάνο της άμυνας να παραμεριστεί λιγάκι. Και αυτό επειδή ο αντικαταστάτης του, ο Κάιλ Ουίλτζερ είναι μετρ της επίθεσης αλλά και ένας παίκτης που δεν φημίζεται για την αμυντική του σταθερότητα.

Ο Καναδός φόργουορντ έχεις αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει μπροστά και ας έχει προβλήματα στο πίσω κομμάτι του παρκέ. «Σκοτώνει» από την περιφέρεια και όσο περνάει ο καιρός, γίνεται και πιο ουσιώδης κοντά στο καλάθι. Δεν μπορεί κανείς να παραμερίσει την προσπάθεια στην άμυνα που κάνει παρά τις αδυναμίες του.

Την ίδια ώρα στην 12άδα του Ολυμπιακού υπάρχει ένας παίκτης που στην Α1 είναι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας του Πειραιά στην Α1. Εντάξει μην υπερβάλλουμε, ο Μπόμπι Μπράουν, περί ου ο λόγος, σε εννιά παιχνίδια έχει κατά μέσο όρο 10,33 πόντους, όντας πίσω από τον Βασίλη Σπανούλη με 10.88 ( σε 17 ματς) και από τον Δημήτρη Αγραβάνη με 11 (σε μόλις 5 ματς). Βέβαια ο Μπράουν έχει βάλει 20 τρίποντα, δηλαδή έχει πάνω από 2 τρίποντα ανά ματς. «Είναι εύκολοι οι αντίπαλοι» θα πείτε. Ναι σωστό, αλλά σκεφτείτε πως ο Μπράουν έχει βάλει λιγότερα τρίποντα από μόλις 4 πέντε παίκτες με τον Στρέλνιεκς να έχει 32 (σε 23 ματς), τον Παπαπέτρου να έχει 30 (σε 22), τον Μάντζαρη 29 (σε 19), τον Ρόμπερτς 27 (σε 23) και τον Σπανούλη 24 (σε 17).

Διόλου απαρατήρητο ένα σκεφτείτε ότι ο Μπράουν έχει 2,3/5,3 τρίποντα ανά ματς!

Κάιλ Ουίλτζερ και Μπόμπι Μπράουν αποτελούν δύο παίκτες που πλέον ο Ολυμπιακός προσπαθεί να… ξεζουμίσει για να επιτύχει τον τελευταίο εναπομείναντα στόχο. Το πρωτάθλημα.

Ήδη φαίνεται στα τελευταία δύο παιχνίδια και αναμένεται να συνεχιστεί και στα επόμενα.

Μαζί οι δύο τους έχουν 39/93 τρίποντα δηλαδή 41,93%, ποσοστό που μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στους Πειραιώτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ