Παπαθεοδώρου : «Πάμε για την υπέρβαση»!

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξαίρει τις ικανότητες της ΑΕΚ και εκτιμά πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να την αποκλείσει

Παπαθεοδώρου : «Πάμε για την υπέρβαση»! | to10.gr

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει στα πλέι οφ της Basket League έχοντας το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση, αλλά αυτό δεν του αποδίδει το χαρακτηρισμό του φαβορί για την πρόκριση. Τουλάχιστον όχι στα μάτια του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, εξαίρει τα φετινά κατορθώματα της ΑΕΚ και εκτιμά πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να περάσει στα ημιτελικά.

«Η αξία του αντιπάλου αντικατοπτρίζει και την δυσκολία της συγκεκριμένης σειράς για μας. Θα είναι μία σειρά πολύ ποιοτική, η οποία περιμένουμε να χαρίσει στον κόσμο όμορφες στιγμές. Αρχής γενομένης από αύριο, αλλά και σε κάθε παιχνίδι αυτής της σειράς, θα πρέπει να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τα όρια της απόδοσής μας. Θα πρέπει να κάνουμε μία υπέρβαση σε κάθε αγώνα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε την σειρά και να περάσουμε μία ομάδα, που έχει μία καταπληκτική σεζόν ως τώρα με τις επιτυχίες που έχει κάνει στο Κύπελλο και στο Basketball Champions League. Κι όλα αυτά χαρακτηρίζουν και την ποιότητα της ΑΕΚ», λέει ο προπονητής του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια εξηγεί τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να διατηρήσει το πλεονέκτημα έδρας:

«Θα χρειαστεί να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, πολύ καλοί στην ατομική άμυνα, να έχουμε ηρεμία και καθαρό μυαλό στην επίθεση για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Θεωρώ ότι με την βοήθεια που θα έχουμε από τον κόσμο μας στο αυριανό παιχνίδι, θα μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα και την πρώτη μας νίκη σε αυτή την σειρά».

Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου οι δύο νίκες στην κανονική περίοδο επί της ΑΕΚ δεν σημαίνουν τίποτα τώρα, ωστόσο το κίνητρο παραμένει υψηλό: «Όταν μπαίνεις στα πλέι οφ, το κίνητρο είναι πολύ υψηλό και ιδιαίτερα για μας, καθώς παίζει ρόλο και ο αντίπαλος. Όλοι μας θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αυτό πρέπει να κάνουμε, γιατί περιμένουμε μία πολύ αμφίρροπη σειρά. Δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτή την σειρά. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο όμορφο τρόπο που τελειώσαμε την κανονική περίοδο και να κάνουμε την πρώτη μας υπέρβαση στα πλέι οφ».