Οδεύει προς Λήμνο ο ΓΛ Φάρος!

Ο Παντελής Μπούμπουρας θέλει να μεταφέρει την ομάδα από τη Λάρισα στο ακριτικό νησί, στο οποίο γεννήθηκε, και έχει κινήσει τις σχετικές διαδικασίες!

Οδεύει προς Λήμνο ο ΓΛ Φάρος! | to10.gr

Η Λήμνος είναι έτοιμη να μπει στον χάρτη του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς φαντάζει πιο κοντινό από ποτέ το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει ομάδα της Basket League. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΓΛ Φάρος, Παντελής Μπούμπουρας, έχει κινήσει τις διαδικασίες μετακόμισης της ομάδας από τη Λάρισα στο ακριτικό νησί και μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει. Διότι υπάρχουν κάποια σημαντικά εμπόδια.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα αφορά το γήπεδο. Στο νησί υπάρχει κλειστό γυμναστήριο, το οποίο όμως δεν πληροί τις προδιαγραφές που θέτει ο ΕΣΑΚΕ για να φιλοξενούνται αγώνες της Basket League. Για τον Παντελή Μπούμπουρα αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, διότι είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας και μπορεί να αναλάβει όλες τις εργασίες ανακαίνισης χωρίς σημαντικό κόστος. Το πρόβλημα είναι ποια περιθώρια υπάρχουν για να γίνει αυτό το γήπεδο κατάλληλο για την Α1.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Κονδύλης, θα μεταβεί την Τετάρτη αυθημερόν στη Λήμνο, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες, που έχουν ήδη αρχίσει και να δώσει την αναφορά του στη Λίγκα.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Το νοσοκομείο του νησιού δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, κάτι που είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε πόλη φιλοξενεί αγώνες της Α1. Αεροδρόμιο υπάρχει, αλλά τα δρομολόγια δεν βολεύουν σε σχέση με τις μέρες και ώρες που διεξάγονται οι αγώνες της Basket League. Υπάρχουν τέλος και νομικά ζητήματα, που αφορούν τον τρόπο που θα μετακομίσει ο ΓΛ Φάρος στη Λήμνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι έτσι κι αλλιώς μια ΚΑΕ που έχει προκύψει από μια ιδιότυπη συγχώνευση του Φάρου Κερατσινίου και ενός… τμήματος του ΓΣ Λάρισας. Πώς θα πάει τώρα στη Λήμνο; Με νέα συγχώνευση; Με απλή αλλαγή έδρας; Και πόσο εφικτά είναι αυτά με βάση το νομοθετικό πλαίσιο;

Όλα τούτα είναι ζητήματα που απασχολούν τον Παντελή Μπούμπουρα, ο οποίος ωστόσο φαίνεται πως έχει πάρει ζεστά το θέμα. Διότι η Λήμνος είναι η γενέτειρά του και από την πρώτη στιγμή της ανάμιξής του με το μπάσκετ, ο στόχος του ήταν να φέρει την ομάδα εκεί. Βλέποντας ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, το κυνηγά. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρει.

Είναι προφανές πως μόνον εφόσον οριστικοποιηθεί η μετακίνηση του ΓΛ Φάρου στη Λήμνο θα ξεκινήσει η στελέχωση της ομάδας. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, που ήταν προπονητής όσο η ομάδα ήταν στη Λάρισα, παραμένει σε επαφή με τον Παντελή Μπούμπουρα, ο οποίος θα ήθελε να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί του. Αλλά η μετακόμιση στη Λήμνο έχει αυτή τη στιγμή την προτεραιότητα.