ΑΕΚ : Κοντά σε Γιαννόπουλο

ΑΕΚ : Κοντά σε Γιαννόπουλο

Εξελίξεις στο θέμα προπονητή αναμένεται να δρομολογηθούν στην ΑΕΚ από την επόμενη εβδομάδα, αφού λήξει οριστικά, θετικά ή αρνητικά, υπόθεση του Δημήτρη Πρίφτη. Ο Έλληνας προπονητής θα ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις του στη VTB την Κυριακή, οπότε τελειώνει το φάιναλ φορ και αμέσως μετά οι άνθρωποι της Ένωσης θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί […]

Εξελίξεις στο θέμα προπονητή αναμένεται να δρομολογηθούν στην ΑΕΚ από την επόμενη εβδομάδα, αφού λήξει οριστικά, θετικά ή αρνητικά, υπόθεση του Δημήτρη Πρίφτη. Ο Έλληνας προπονητής θα ολοκληρώσει τις φετινές υποχρεώσεις του στη VTB την Κυριακή, οπότε τελειώνει το φάιναλ φορ και αμέσως μετά οι άνθρωποι της Ένωσης θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί του προκειμένου να διαπιστώσουν τις προθέσεις του. Και είτε θα προχωρήσουν το θέμα της συμφωνίας μαζί του ή θα στραφούν στις άλλες εναλλακτικές λύσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, πριν προσληφθεί προπονητής δεν είναι δυνατό να προχωρήσουν μεταγραφικές υποθέσεις. Παρ’ όλα αυτά στην ΑΕΚ εργάζονται ήδη για τη δημιουργία ενός κορμού Ελλήνων παικτών, πάνω στον οποίο θα στηθεί η ομάδα του χρόνου.

Με δεδομένα ότι α) υπάρχουν μόνο δύο συμβόλαια για του χρόνου (Ντούσαν Σάκοτα, Λαρεντζάκης) και β) τα νέα παιδιά είτε θα δοθούν με δανεισμό είτε θα μείνουν για προπονήσεις, χωρίς πάντως να υπολογίζονται για βασικές επιλογές της 12άδας, η Ένωση πρέπει να βρει Έλληνες παίκτες και να κινηθεί γρήγορα, διότι αυτοί είναι λιγότεροι, άρα και πιο περιζήτητοι.

Υπ’ αυτή την έννοια έχει μπει στο στόχαστρο και είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί εν τέλει ο Χάρης Γιαννόπουλος. Ο 29χρονος και ύψους 2.00 γκαρντ φόργουορντ, που τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται με επιτυχία στο Ρέθυμνο, φέτος με τη δυνατότητα που έδωσαν τα «παράθυρα» χρίστηκε και διεθνής με την Εθνική ανδρών, ενώ έχει ως μεγάλο προσόν του το περιφερειακό σουτ. Ένα στοιχείο το οποίο έλειψε πολύ από την ΑΕΚ τη σεζόν που πέρασε.

Ο Γιαννόπουλος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο με το Ρέθυμνο, όμως ο Κωστής Ζομπανάκης συμμαζεύει το μπάτζετ της κρητικής ομάδας αυτό το καλοκαίρι και δεν θα έβλεπε με κακό μάτι την προοπτική να απαλλαγεί από το πιο «βαρύ» συμβόλαιο που έχει, παίρνοντας ταυτόχρονα κι ένα (όποιο) buy out. Οι σχέσεις του με τον Μάκη Αγγελόπουλο είναι εξαιρετικές κι αυτό βοηθά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Εκτός από την ενδεχόμενη μεταγραφή του Γιαννόπουλου, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι η ΑΕΚ θα κρατήσει τον Βασίλη Ξανθόπουλο και σχεδόν σίγουρο ότι θα μείνει και ο Βασίλης Καββαδάς. Και για τους δύο υπάρχει οψιόν ανανέωσης στα συμβόλαια που υπέγραψαν πέρυσι για έναν ακόμα χρόνο.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να μείνει και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που είναι πολύ έμπειρος, μπορεί να παίξει εξίσου καλά και στις δύο θέσεις των φόργουορντ και να βοηθήσει πολύ στην αμυντική συνοχή της ομάδας. Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται να γίνει πρόταση και στον Μιχάλη Τσαϊρέλη, που αρέσει γενικώς, αλλά η δική του περίπτωση μάλλον δεν θα απασχολήσει πριν κλείσει το θέμα προπονητή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ