Πανιώνιος : Κήρυξαν αποχή οι «Πάνθηρες» λόγω Αλευρογιάννη

Πανιώνιος : Κήρυξαν αποχή οι «Πάνθηρες» λόγω Αλευρογιάννη

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου ανακοίνωσαν την αποχή τους από τους αγώνες της ομάδας μπάσκετ των «κυανέρυθρων» ρίχνοντας βολές εναντίον του Σταύρου Αλευρογιάννη και της διοίκησης της ομάδας.

Στα άκρα φαίνεται πως φτάνει η κόντρα μεταξύ διοίκησης και οπαδών στον Πανιώνιο, μια κόντρα που ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του Στιβ Γιατζόγλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με την συγκεκριμένη απόφαση εν τέλει να μην υλοποιείται. Οι «Πάνθηρες» βρίσκονται σταθερά σε αντιπαράθεση με τον Σταύρο Αλευρογιάννη και μέσω ανακοίνωσης τους υποστήριξαν πως θα απέχουν από τα παιχνίδια του «Ιστορικού» στο πρωτάθλημα της νέας περιόδου. Παράλληλα, έριξαν τα… καρφιά τους εναντίον της διοίκησης του συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

«Σε πολλές φάσεις της ιστορίας του Συλλόγου, επικαλούμαστε την “Πανιώνια διαφορετικότητα”.

Αυτό δηλαδή που μας κάνει να μην είμαστε ίδιοι με αυτούς που καταστρέφουν, συστηματικά, το αθλητικό αλλά και το οπαδικό κομμάτι της κοινωνίας.

Επίσης συχνά, αναφερόμαστε στον Ανδρέα Βαρίκα και τον Δημητρό Δάλλα ως φάρους για το ήθος και την κουλτούρα που πρεσβεύουμε εμείς οι Πανιώνιοι.

Μαζί με αυτά, κουβαλάμε πάντα και το κληροδότημα που μας άφησαν οι παλιές γενιές του Συνδέσμου.

Τον αγώνα για σεβασμό.

Ο οποίος, αφενός κερδίζεται με τις πράξεις, αφετέρου όμως, όταν αυτός δεν αποδίδεται (παρά τις πράξεις), θα πρέπει να απαιτείται δυναμικά.

Όλα αυτά, λοιπόν, είναι που αποτελούν την ψυχοσύνθεση του Panthers Club 1983. Αυτά είναι που μας ώθησαν σε πόλεμο με διάφορες λέρες του παρελθόντος και τελικά σε εκδίωξη αυτών των στοιχείων που δεν άρμοζαν ή δεν σεβάστηκαν.

Πέρυσι, χύσαμε πολύ μελάνι και ιδρώτα για το μπάσκετ. Κάναμε πολλές προσπάθειες να σώσουμε την κατάσταση.

Τον άνθρωπο που ΕΜΕΙΣ πείσαμε (με πολύ κόπο) το καλοκαίρι του 2017 να αναλάβει, προσπαθήσαμε εκ των υστέρων να του δώσουμε να καταλάβει το που έχει έρθει (ιστορία Συλλόγου, ιδιοσυγκρασία κόσμου κλπ) αλλά και το πως θα πρέπει να χειρίζεται τις καταστάσεις, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ όμως να θέλουμε να εμπλακούμε στα διοικητικά ή αγωνιστικά της ομάδας.

Οι επεμβάσεις μας είχαν πάντα ρόλο συμβουλευτικό και ήταν σχετικές (ως επί το πλείστον) με τα έξω από τα αγωνιστικά ζητήματα.

Παρά το γεγονός πως η διοίκηση Αλευρογιάννη αρμένιζε στραβά από νωρίς, δώσαμε πολύ χρόνο από τις ζωές μας, αφαιρέσαμε ουσιαστική στήριξη από τα άλλα τμήματα του ΠΓΣΣ για το μπάσκετ και εν τέλει επιδείξαμε γαϊδουρινή υπομονή σε καταστάσεις που τελικά φάνηκαν πως δεν επιδέχονταν βελτίωσης καθώς η άλλη πλευρά ήθελε να κάνει ο,τι είχε στο μυαλό της εξ αρχής, χωρίς να ακούει κανέναν ή και να σέβεται, κατ’ επέκταση, την λαϊκή επιταγή.

Στο δια ταύτα, φτάσαμε σε μια φάση απροχώρητη για μας, σε ένα σημείο που τα προβλήματα δεν είχαν πλέον να κάνουν με λάθη του νέου παράγοντα αλλά ξεκάθαρα με δόλο.

Η προηγούμενη ανακοίνωσή μας (14/05/2018) σχετικά με τις εξελίξεις στο μπάσκετ τα εξηγούσε όλα λεπτομερώς.

Εκεί λοιπόν, θέταμε κάποια ερωτήματα που χρειάζονταν άμεση απάντηση για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της οικογένειας Αλευρογιάννη για το μέλλον του τμήματος.

Δημόσια ζητούσαμε τις εξηγήσεις διότι είχαμε κουραστεί να ακούμε άλλα στα τετ α τετ και να γίνονται άλλα στην πράξη αλλά και γιατί εκτός από εμάς, το Panthers Club 1983, υπήρχε και πολύς κόσμος της ομάδας που συμφωνούσε μαζί μας και έπρεπε και δικαιούνταν (επίσης) να μάθει.

Αντ’ αυτού εισπράξαμε ψεύδη για κάποιο δήθεν ραντεβού που είχε κλειστεί και ακυρωθεί από μέρους μας και φυσικά την προκλητική στάση Αλευρογιάννη στο τουρνουά 3on3 (10/6/2018) του Φεστιβάλ μας (Καψούρα & Αλητεία) με σκοπό την περαιτέρω όξυνση των πνευμάτων.

Εκεί μάλιστα, όταν του ζητήθηκε (ευγενικά) να αποχωρήσει δήλωσε “εγώ πληρώνω, δικό μου είναι το γήπεδο, όπου θέλω θα κάθομαι”.

Ούτε δημόσια απάντηση που του ζητήθηκε, ούτε αυτοκτιτική, ούτε και κάποιο σημάδι γεφύρωσης του χάσματος με τον κόσμο.

Μετά την – όλο νόημα – παρουσία του στο Φεστιβάλ, επιπλέον, μας ζήτησε το σκηνικό να μην δημοσιοποιηθεί!

Ενώ εμείς ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΜΕ ακόμα και σε εκείνη την ύστατη στιγμή ένα χονδροειδέστατο λάθος του, εκείνος έβγαλε ανακοίνωση χρεώνοντας τους Πάνθηρες για ένα ραντεβού που ποτέ δεν είχε κλειστεί.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρουμε και μεις κάποιες αποφάσεις σημαντικές, σχετικά με όλα τα προαναφερθέντα.

Η τωρινή διοίκηση του τμήματος μπάσκετ δεν αντιπροσωπεύει αυτό που οραματιζόμαστε για τον Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης και ως εκ τούτου δεν έχουμε κάτι παραπάνω να πούμε ή να γράψουμε για εκείνη, ενώ ταυτόχρονα νιώθουμε ικανοποίηση οτι έχουμε προσπαθήσει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν να συμμαζέψουμε, να γεφυρώσουμε το μεταξύ μας (διοίκησης – οπαδών) χάσμα και εκείνη δεν ανταπροκρίθηκε.

Σε άλλες φάσεις του πρελθόντος θα βγαίναμε σε πλήρη κόντρα με την οικογένεια και στο τέλος θα κερδίζαμε.

Βλέποντας όμως μερίδα Πανιώνιων, μη Πανθήρων, να στηλιτεύει την στάση μας (όπως και τότε με Ουζουνίδη, Μπέο κλπ) αποφασίσαμε κάτι διαφορετικό.

Έχοντας την συνείδησή μας καθαρή απέναντι στον Βαρίκα, τον Μπόμπαν και την ιστορία που πρεσβεύει αυτό το τμήμα για τον Πανιώνιο, αφού κάναμε ο,τι περισσότερο μπορούσαμε για να αλλάξει το σκηνικό (που το θεωρούμε ξένο ως προς το Πανιώνιο φρόνημα) εξαντλώντας όλα τα αποθέματα διαλόγου και υπομονής, αποφασίζουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω.

Θα αφήσουμε εκείνο τον Πανιώνιο κόσμο που μας λοιδόρησε, τάχθηκε υπέρ της παρούσας διοικητικής κατάστασης και έριξε τις ευθύνες σε μας, να βγει μπροστά και να κάνει εκείνος (ο κόσμος) αυτό που νομίζει καλύτερο για την ομάδα.

Εμείς (ευτυχώς) έχουμε κάποια κωλύματα. Δεν μασάμε με το “τι θα γίνει αύριο αν φύγει αυτός” όταν θίγονται θέματα αξιοπρέπειας.

Το λέμε συνέχεια και θα συνεχίσουμε να το λέμε εσαεί : ο Σύλλογος δεν είναι μόνο η κατηγορία ή μια νίκη ή μια βαθμολογική θέση. Είναι ΚΑΙ αυτό που πρεσβεύει σαν στάση. Η κουλτούρα που τον περιβάλλει.

Κάποιοι μπορούν να συμβιβαστούν για μια κατηγορία με τον Μπέο ή και την οικογένεια Αλευρογιάννη. Μπορεί επίσης για έναν μισθό (στην προσωπική τους ζωή) να δίνουν και κ..ο. Εμείς (ευτυχώς και πάλι) έχουμε άλλη νοοτροπία!

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε πως θα απέχουμε φέτος από τους αγώνες του τμήματος μπάσκετ ανδρών.

Μπάσκετ θα βλέπουμε όμως! Μόνο που δεν θα είναι αντρικό! Θα μας βρείτε στο γυναικείο, που θεωρούμε πως αναβλύζει από Πανιώνιο άρωμα και που μας εκφράζει απόλυτα σχετικά με το πως λειτουργεί και το πως ενεργεί!

Το τμήμα αυτό έχει ακριβώς εκείνο τον κόσμο γύρω του, τον οποίο χαιρόμαστε να βλέπουμε να ασχολείται με τα κοινά της αγαπημένης μας ομάδας. Πρεσβεύει το ύφος που θέλουμε να έχει ο Σύλλογος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία, φυσικά, στο τμήμα του αντρικού μπάσκετ που δεν παύουμε ποτέ να το αγαπάμε και καλή τύχη σε εκείνους που μέσα και έξω από το γήπεδο θα έχουν τις τύχες της ομάδας!

Τον παραιτημένο Τιγκιράκη που μήνες μετά έχει χάσει την πόρτα της εξόδου που ο ίδιος έδειξε στον εαυτό του (!), τον προσφάτως παραιτημένο Συρίγο που είμαστε σίγουροι οτι η “ανιδιοτέλειά” του, ούτε και κείνον θα τον αφήσει να απομακρυνθεί πλήρως και φυσικά τον μεγάλο αρχηγό της ομάδας, τον Σακελλαρίου, που γύρω του θα στηθεί (άλλη μια φορά!) μια δυνατή ομάδα στην οποία πάλι θα ξεχειλίζει(!) το δέσιμο του συνόλου και το αίσθημα της δικαιοσύνης στην σχέση χρόνος συμμετοχής/αξία παίκτη.

Στα 35 χρόνια του Συνδέσμου πέρασαν πολλά ανεκδιήγητα πρόσωπα από διοικητικούς θώκους Π.Α.Ε, Κ.Α.Ε και ερασιτέχνη, εσείς όμως έχετε βάλει σκοπό να βγείτε σε αυτό πρωταθλητές!
Panthers Club 1983

Υ.Γ. Ποτέ και κανείς που δίχασε τον κόσμο μιας ομάδας, δεν βγήκε κερδισμένος. Πότε και κανείς που νόμιζε πως κορόιδευε τον κόσμο, δεν τον κορόιδεψε.
Υ.Γ. 2 Καταλαβαίνουμε την δίψα του γιατρού για δημοσιότητα. Είναι γλυκό το μέλι και κατά το παρελθόν πολύ θελήσανε το βάζο ολόκληρο. Δεν θα σου κάνουμε άλλο την χάρη όμως, αρκετή προβολή κέρδισες από μας.
Υ.Γ. 3 Το οτι καταντήσατε να βγάζετε ανακοινώσεις με ψέμματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του τεράστιου Μπόμπαν, για να την “μπείτε” στους Πάνθηρες σας κατατάσσει στις διοικήσεις νάνους που θα μείνουν στην ιστορία για την μικρότητα του ήθους τους.
Υ.Γ. 4 Όποιος νομίζει πως οι Πάνθηρες είναι ένα νεανικό καπρίτσιο, ας κουνήσει καλά το κεφάλι του. Οι Πάνθηρες ήταν για 35 χρόνια στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσουν να είναι εκεί για πολλές ακόμα γενιές. Ο Σύνδεσμος εξελίσσεται, μεταλλάσεται και προοδεύει σε συνάρτηση πάντα με τις κοινωνικές και οπαδικές εξελίξεις. Ωριμάζει, μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος και θα είναι αμείλικτος με όποιον δεν τον σέβεται. Ο Σύνδεσμος περιβάλλεται από νοήμονες ανθρώπους μέχρι και 50 ετών, έως και αμάσητους πιτσιρικάδες στην εφηβεία. Όπου και να ρίξετε λάσπη, θα πάρετε πίσω αυτό που σας αρμόζει. Είτε στον λόγο ή και όπου δεν πίπτει αυτός, στην ράβδο»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ