Μαυροειδής: «Είχαν ύφος οι Γάλλοι»

Μαυροειδής: «Είχαν ύφος οι Γάλλοι»

Οι Δημήτρης Μαυροειδής και Βασίλης Ξανθόπουλος μίλησαν για την κατάκτηση του Champions League από την ΑΕΚ, με τον πρώτο να στέκεται στο μάλλον υπεροπτικό ύψος των παικτών της Μονακό.

Οι Έλληνες άσοι της ΑΕΚ ήταν εκ των διακριθέντων στον τελικό της Ένωσης κόντρα στην Μονακό και μίλησαν για την σπουδαία επιτυχία της ομάδας σε εκπομπή της NOVA. Ο Δημήτρης Μαυροειδής τόνισε πως «οι Γάλλοι είχαν ύφος μια μέρα πριν», ενώ στάθηκε και στα σημάδια που παρουσιάζονταν στην πορεία της ομάδας της διοργάνωσης. Από πλευράς του ο Ξανθόπουλος στάθηκε στην μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της ομάδας και στο πείσμα του διοικητικού της ηγέτη Μάκη Αγγελόπουλου.

Δημήτρης Μαυροειδής:

«Ο στόχος στην αρχή ήταν το Final Four. Το πιστέψαμε μέσα από όλες τις συγκυρίες, το πώς προκριθήκαμε από τους ομίλους κτλ. Τότε άρχισα να πιστεύω όλα αυτά με το 1968 και τα 50 χρονιά μετά. Πολλά σημάδια, κόντρα στη Νίμπουρκ, με το Στρασβούργο ανήμερα της επέτειος του ’68. Στον ημιτελικό έχεις το βάρος, αυτό ήταν το δύσκολο ματς. Οι Έλληνες τράβηξαν την ομάδα, στον τελικό ήμουν σίγουρος πως δεν θα χάσουμε. Είχαν ένα ύφος οι Γάλλοι μια μέρα πριν, έλεγα πως στον τελικό δεν θα βρουν την μπασκέτα.

Δεν έχουν σημασία τα μπάτζετ, αλλά ποιος το θέλει παραπάνω. Νιώσαμε αναντριχίλα με τον κόσμο μόλις βγήκαμε στο παρκέ. Στον τελικό ήμασταν πιο απελευθερωμένοι και ήρεμοι. Στα Final Four, κερδίζει πολλές φορές το αουτσάιντερ. Το αφιερώνω στη γυναίκα μου και στο παιδί μου που είναι το γούρι μου, στην οικογένειά μου που με στήριξε».

Σχετικά με τη συνέχεια στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Έχουμε φτάσει σε δύο Κύπελλα, πρέπει να το ξεχάσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας. Και να αποκλειστούμε σαν πέμπτοι, πάλι στα ουράνια θα είμαστε. Δεν μπορούμε όμως και δεν πρέπει να τα παρατήσουμε».

Βασίλης Ξανθόπουλος:

«Είναι τρομερό το συναίσθημα, ακόμα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Αξίζουν πολλά μπράβο σε πολλούς ανθρώπους μέσα στην ομάδα, που δεν φαίνονται. Δεν είναι μόνο το Champions League, είναι και το Κύπελλο Ελλάδας, ζούμε απίστευτες στιγμές.

Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, έχω ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις αλλά πρώτη φορά το έζησα έτσι. Πρώτη φορά είπα πως θέλω να το ευχαριστηθώ, είχα συμμετοχή. Οι Γάλλοι μπήκαν με «κομμένα» πόδια μόλις είδαν τον κόσμο. Είχαν θέμα στους ψηλούς. Διαβάσαμε καλά το ματς και χτυπήσαμε τον Κικάνοβιτς στα πικ εν ρολ. Θα ήταν αμαρτία να ερχόταν το Final Four στην Ελλάδα και να μην υπήρχε ελληνική ομάδα στον τελικό. Το αφιερώνω στη γυναίκα μου και στα τρία μου παιδιά. Και στους γονείς μου που μου έχουν δώσει αρχές, από μικρό παιδί».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο, τόνισε: «Ο πρόεδρος έχει τρομερή δίψα και όραμα. Αν πετύχει και το σχέδιο του γηπέδου, θα μιλάμε για ονειρική χρονιά».

Για το αν η ΑΕΚ έχει αδειάσει από ενέργεια εν όψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος: «Πάντα υπάρχει ένα άδειασμα μετά από ένα τρόπαιο. Λογικά παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, που έχουμε χάσει δύο φορές, η ομάδα μας όμως είναι αλλοπρόσαλλη. Δεν υπάρχει τόσο άγχος. Έχουμε 2/2 μέχρι τώρα, είναι πολύ δύσκολο, να πηγαίνουμε παιχνίδι-παιχνίδι και να είμαστε καλά πνευματικά και σωματικά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ