Μπατούμ : «Όσοι λένε «μπράβο Αφρική», να πάνε να γα…ούν»! (pic)

Μπατούμ : «Όσοι λένε «μπράβο Αφρική», να πάνε να γα…ούν»! (pic)

Πολλή κουβέντα έγινε για τη σύνθεση της Εθνικής Γαλλίας, που θριάμβευσε στο πρόσφατο Μουντιάλ του ποδοσφαίρου. Η παρουσία στο ρόστερ της πολλών μαύρων ποδοσφαιριστών με καταγωγή από αφρικανικές χώρες, οι οικογένειες των οποίων μετανάστευσαν στην Ευρώπη και εγκαταστάθηκαν στη χώρα, έδωσε το έναυσμα για ποικίλα σχόλια περί του πραγματικού νικητή αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μήπως […]

Πολλή κουβέντα έγινε για τη σύνθεση της Εθνικής Γαλλίας, που θριάμβευσε στο πρόσφατο Μουντιάλ του ποδοσφαίρου. Η παρουσία στο ρόστερ της πολλών μαύρων ποδοσφαιριστών με καταγωγή από αφρικανικές χώρες, οι οικογένειες των οποίων μετανάστευσαν στην Ευρώπη και εγκαταστάθηκαν στη χώρα, έδωσε το έναυσμα για ποικίλα σχόλια περί του πραγματικού νικητή αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μήπως δεν ήταν η Γαλλία, αλλά η Αφρική;

Ο Νικολά Μπατούμ είναι μπασκετμπολίστας, παίζει μάλιστα στο ΝΒΑ. Μαύρος κι αυτός, με καταγωγή από το Καμερούν, βασικό στέλεχος της Εθνικής Γαλλίας, με την οποίαν έχει πανηγυρίσει τίτλους. Δεν του άρεσε όλη αυτή η κουβέντα που έχει ξεσπάσει. Γι’ αυτόν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η Γαλλία νίκησε. Και με ανάρτησή του στο twitter εξηγεί:

«Συγχωρήστε μου τη γλώσσα, αλλά όσοι λένε «μπράβο Αφρική για τη νίκη», να πάνε όλοι να γα…ούν! Εγώ φορώ με περηφάνεια τη μπλε φανέλα που γράφει «Γαλλία» με μεγάλα γράμματα, έχω κερδίσει τίτλους και μετάλλια με τη γαλλική ομάδα από τότε που ήμουν 15 ετών, τραγουδώ τη «Μασσαλιώτιδα», φωνάζω δυνατά ότι είμαι Γάλλος όταν βρίσκομαι στις ΗΠΑ.

Ναι, ο πατέρας μου και το όνομά μου είναι από το Καμερούν, αλλά όλοι παίζουμε και παλεύουμε για τη Γαλλία, γιατί όλοι γεννηθήκαμε εδώ, μεγαλώσαμε εδώ, μάθαμε το άθλημά μας στη Γαλλία, είμαστε περήφανοι που έχουμε τη γαλλική υπηκοότητα. Νικάμε για τη Γαλλία, για τον νεαρό Γάλλο που μας βλέπει και εμπνέεται ώστε να κάνει το ίδιο και να φορέσει τα χρώματα της Γαλλίας.

Ας είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Ζήτω η Δημοκρατία και ζήτω η Γαλλία»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ