Κοσμά : «Τεράστια δυναμική ο Ολυμπιακός, θέλουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Κοσμά : «Τεράστια δυναμική ο Ολυμπιακός, θέλουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη»

Η Αφροδίτη Κοσμά μιλάει μέσα από to10.gr για το αήττητο πρωτάθλημα των «ερυθρόλευκων», για το πώς έχει αλλάξει το γυναικείο μπάσκετ εξαιτίας της ομάδας του Πειραιά και για στιγμές που βίωσαν οι νταμπλούχες Ελλάδος μέσα στη σεζόν.

Από το βράδυ της Κυριακής, ζει και αυτή στο δικό της Παράδεισο. Μετά από μία κουραστική χρονιά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα στην Α1 Γυναικών, και η Αφροδίτη Κοσμά, ούσα τρία χρόνια στην ομάδα, ήταν από τις αθλήτριες που το χάρηκε και λίγο παραπάνω.

Ο λόγος είναι απλός, καθότι η Ελληνίδα φόργουορντ πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό στον ώμο και είδε αυτην την χαρά ως… εξιλέωση.

Οι «ερυθρόλευκες» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα με τον Φάρο και κατέκτησαν την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος για τρίτη σερί χρονιά.

Το10.gr μίλησε με την Αφροδίτη Κοσμά, θέλοντας να μάθει όσα βίωσαν φέτος οι νταμπλούχες Ελλάδος, που είχαν υποχρεώσεις και στο Eurocup, όπου και έφτασαν μέχρι και τους «16» της διοργάνωσης.

Αφού λοιπόν μας είπε το… τετριμμένο «Είμαστε υπερβολικά χαρούμενες που δώσαμε χαρά στον κόσμο της ομάδας μας και ένα ακόμα τρόπαιο. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και σίγουρα είναι ότι καλύτερο για εμάς να κλείνουμε την σεζόν με το νταμπλ, μπροστά στον κόσμο μας, στο Κερατσίνι», συνέχισε για το πώς κύλησε η χρονιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Κοσμά τόνισε επ’ αυτού ότι: «Σίγουρα ο μεγάλος στόχος και το στοίχημα που είχαμε βάλει στην αρχή της σεζόν ήταν η καλύτερη πορεία στην Ευρώπη από την προηγούμενη χρονιά. Θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό. Είχαμε και ένα έμπειρο άνθρωπο στο προπονητικό τιμ, τον κ. Μίσσα. Δυστυχώς πέσαμε σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, παρότι την κερδίσαμε στην έδρα μας την Τζιρόνα, εκει όμως δεν πήγαν καλά τα πράγματα για εμάς και το όνειρο σταμάτησε στους «16» στο Eurocup. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε και να κατακτήσουμε το Κύπελλο πρώτα και μετά το πρωτάθλημα. Το θέλαμε πολύ και πάνω από όλα είχαμε στο νου μας να γίνει αυτό με καλές εμφανίσεις. Ξέραμε ότι από όλες τις ομάδες είμαστε δύο ταχύτητες επάνω».

Ο Ολυμπιακός είναι 84 παιχνίδια αήττητος στην Ελλάδα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Μερικά χρόνια νωρίτερα, μία άλλη ομάδα, ο Αθηναϊκός, είχε φτάσει τις 119 νίκες, επίτευγμα που τον έφερε στο Ρεκόρ Γκίνες!

Αλήθεια σκέφτονται κάτι τέτοιο στην ομάδα του Πειραιά; «Αυτήν την στιγμή ο Ολυμπιακός χτίζει την αυτοκρατορία του γιατί έχουμε κατακτήσει ήδη τρία συνεχόμενα νταμπλ .θεωρώ ότι τώρα ανοίγει μία νέα σελίδα και εμείς ψάχνουμε πάντα νέους στόχους στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι είναι εφικτό να ξεπεράσουμε το ρεκόρ του Αθηναίικού και γιατί όχι για μεγαλύτερα ρεκόρ. Μπορεί να γίνει αυτό αυτήν την στιγμή».

Και κάπου εδώ, μπαίνει στη συζήτηση η λέξη ταβάνι. Υπάρχει αυτό το περιβόητο στον Ολυμπιακό και τι ζητάει η ομάδα τη νέα σεζόν; Η Κοσμά απαντάει τονίζοντας πως:
«Εννοείται ότι θέλουμε το κάτι παραπάνω. Πλέον υπάρχει εμπειρία στην ομάδα, οι άνθρωποι που είναι στη διοίκηση το προπονητικό τιμ και οι παίκτριες ξέρουν το πόσο διαφορετικό και καλό είναι το επίπεδο στην Ευρώπη και στο Eurocup. Παλιότερα ήταν πιο εύκολο να πας καλά εκεί, αλλά πλέον τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Υπάρχουν καλές ομάδες, πολλές παίκτριες από πρωταθλήματα που έχουν περισσότερο ανταγωνισμό από τα δικά μας. Θεωρώ ότι υπάρχει η εμπειρία για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Θα δούμε τις κινήσεις που σκέφτονται στην ομάδα. Δεν ξέρω τι σκέφτονται αλλά σίγουρα θα προσπαθήσει ο Ολυμπιακός να πρωταγωνιστήσει και εκεί».

Το φοβερό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός όμως αυτά τα τρία χρόνια από την επανίδρυσή του, είναι ότι έχει βάλει το γυναικείο μπάσκετ και πάλι στα σπίτια του κόσμου.

«Ο Ολυμπιακός δίνει μία άλλη αίγλη. Βοηθάει απίστευτα το γυναικείο μπάσκετ. Βλέπουμε την αναγνωρισιμότητα που έχει πια το γυναικείο μπάσκετ» τόνισε η Ελληνίδα φόργουορντ και συνέχισε: «Το βλέπουμε παντού. Τηλεοράσεις, συνεντεύξεις, στα social media. Όταν ας πούμε μας ρωτάνε «κάπου σε ξέρουμε» και ρωτούν που παίζουμε και τους λέμε Ολυμπιακό, απαντάνε α ναι από εκεί. Ο κόσμος είναι πιο ενημερωμένος πια εξαιτίας της ομάδας μας. Παλιά αν του έλεγες ότι έπαιζες γυναικείο μπάσκετ και έλεγες την ομάδα σου, έβλεπες διαφορετική αντίδραση και περισσότερο ότι δεν ήξεραν τον σύλλογο που παίζουμε. Τώρα μόλις λες Ολυμπιακός, που είναι η νούμερο 1 ομάδα στην Ελλάδα, παρατηρείς εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση. Δίνει άλλη αίγλη στο πρωτάθλημα. Ακόμα και στα social media μας μιλάει κόσμος, πιο πολλά άτομα και θέλουν να μάθουν τα πάντα για μας. Έχει τεράστια δυναμική ο Ολυμπιακός».

Το κλίμα είναι άκρως οικογενειακό στον Ολυμπιακό και αυτό το βιώνουν και μακριά από το γήπεδο οι αθλητές του.

«Είμστε μία οικογένεια. Με τα social media, και τον κόσμο που ασχολείται ενεργά με τον Ερασιτέχνη, όπως ο κύριος Χρίστος και ο κύριος Σταύρο, φίλοι της ομάδας δηλαδή, μας έχουν κάνει να νιώσουμε λες και είμαστε ένα κομμάτι τους. Μας έχουν αγαπήσει, νιώθουμε την αναγνωρισιμότητα και νιώθουμε περηφάνεια που είμαστε δίπλα τους και είναι δίπλα μας. Αισθανόμαστε όμορφα που είμαστε μέλη του Ολυμπιακού», δήλωσε η Αφροδίτη Κοσμά και συνέχισε αναφορικά με τη νέα σεζόν που θα έρθει: «Σίγουρα θα πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει στην ομάδα. Εμεις θα υποσχεθούμε μόνο να δουλεύουμε και να γινόμαστε όλο και καλύτερες. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Το ότι τελείωσαν οι υποχρεώσεις μας δεν σημαίνει ότι κάνουμε μόνο διακοπές και τα παρατάμε όλα. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτερες ατομικά και αρχικά μετά την Εθνική και αναλόγως με τον σχεδιασμό της ομάδας θα δουλέψουμε για να κάνουμε ότι καλύτερο. Για μας πρωταρχικός στόχος ξεκάθαρα είναι η Ευρώπη και εννοείται τα κεκτημένα. Τα θέλουμε όλα..».

Τέλος η Ελληνίδα φόργουορντ ξεχώρισε την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή που έζησε φέτος στην ομάδα του Πειραιά.

Ξεκινώντας από την δεύτερη, την χειρότερη δηλαδή, δεν γινόταν να ξεχάσει τον πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε στον ώμο και που την ανάγκασε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

«Για μένα προσωπικά η χρονιά ήταν δύσκολη γιατί αντιμετώπισα έναν τραυματισμό που με ανάγκασε να περάσω την πόρτα του χειρουργείο. Αυτό με έκανε πιο δυνατή. Θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομάδας, τον κυριο Καραχάλιο που έκανε ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει με το πρόβλημα στον ώμο μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Κλαίρη Μαρτινοπούλου, έναν άνθρωπο που με βοήθησε πολύ για να το ξεπεράσω και να γίνω καλά. Ολη την ομάδα, τις συμπαίκτριές μου και το προπονητικό τιμ, αλλά και τον φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Κώστα Λόλη. Σίγουρα θέλω να ξεχάσω αυτήν την στιγμή του τραυματισμού, αυτά συμβαίνουν όμως στον πρωταθλητισμό. Νιώθω πιο δυνατή πια..», δήλωσε η Αφροδίτη Κοσμά για να συνεχίσει αναφορικά με τις καλύτερες στιγμές της στο λιμάνι, τονίζοντας πως: «Για τις καλύτερες στιγμές που έχω περάσει με τον Ολυμπιακό τώρα; Ειλικρινά δεν γίνεται να ξεχωρίσω κάποια στιγμή από τις χαρούμενες που έχω περάσει εδώ. Είναι πολλές και η κάθε μία ξεχωριστή. Σίγουρα πάντως θα μου μείνει ο πανηγυρισμός που κάναμε, στο Κερατσίνι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το διασκεδάσαμε πάρα πολύ με τον κόσμο, η Εβίνα (σ.σ. Μάλτση) πήρε έναν πιτσιρικά στον ώμο της και το πανηγυρίσαμε όλοι μαζι. Θεωρώ ότι το καταευχαριστηθήκαμε. Είναι η τελευταία και η καλύτερη στιγμή που έχω ζήσει μέχρι στιγμής..».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ