Ισραήλ – Ελλάδα 78-96

Ισραήλ – Ελλάδα 78-96

Παρά τις σοβαρές απουσίες της, η Εθνικη θύμισε στο Τελ Αβίβ κάτι από τα παλιά. Με καταπληκτική εμφάνιση, τον Μήτογλου να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, τον Λαρεντζάκη να είναι τρομερός και όλα τα άλλα παιδιά να βοηθούν, σκόρπισε το Ισραήλ (96-78) και παρέμεινε αήττητη στον Η’ όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου […]

Παρά τις σοβαρές απουσίες της, η Εθνικη θύμισε στο Τελ Αβίβ κάτι από τα παλιά. Με καταπληκτική εμφάνιση, τον Μήτογλου να κάνει το παιχνίδι της ζωής του, τον Λαρεντζάκη να είναι τρομερός και όλα τα άλλα παιδιά να βοηθούν, σκόρπισε το Ισραήλ (96-78) και παρέμεινε αήττητη στον Η’ όμιλο της πρώτης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η Εθνική ξεκίνησε τον αγώνα με σαφή διάθεση να εκμεταλλευτεί τον Γιάννη Μπουρούση στην επίθεση, όμως αυτό έκανε το παιχνίδι της κάπως αργό και προβλέψιμο. Στον Μπουρούση γίνονταν συνεχώς παγίδες, τις οποίες αυτός διάβαζε σωστά μεν, αλλά τα σουτ από την περιφέρεια δεν έμπαιναν και η ελληνική ομάδα δυσκολευόταν να σκοράρει με ευχέρεια.

Παρ’ όλα αυτά η άμυνα λειτουργούσε καλά, με εξαίρεση κάποια πικ εν ρολ, που δέχθηκε ο Μπουρούσης. Ο Μάντζαρης έκανε καλή δουλειά πάνω στον Μπλατ, οι Ισραηλινοί ήταν επίσης άστοχοι, έτσι η Εθνική με κορυφαίο τον Μαργαρίτη κατάφερε να προηγηθεί με 18-11 στο 8′ και να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος της περιόδου, έστω κι αν στο τέλος το Ισραήλ μείωσε ξανά (20-17).

Η εικόνα στη δεύτερη περίοδο άλλαξε άρδην, καθώς ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έπαιξε με πιο χαμηλό σχήμα, που αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό. Με τον Μήτογλου σε θέση σέντερ και τον Αντετοκούνμπο σε θέση «4», η Εθνική έγινε πολύ πιο ευέλικτη, άνοιξε χώρους στην άμυνα του Ισραήλ και τους εκμεταλλεύτηκε με διεισδύσεις από τους περιφερειακούς. Συν τοις άλλοις άρχισαν να μπαίνουν το ένα μετά το άλλο τα τρίποντα, με αποτέλεσμα να οικοδομηθεί μια καλή διαφορά.

Στα μισά της περιόδου η ελληνική ομάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (34-24) και λίγο αργότερα το σκορ έγινε 42-29 με τον Λαρεντζάκη να αναδεικνύεται σε βασικό σημείο αναφοράς στην επίθεση σκοράροντας κατά βούληση. Το Ισραήλ προσπαθούσε να βρει λύσεις κυρίως με τον Μπλατ και τον Πνίνι, όμως όσο το χαμηλό σχήμα ήταν στο παρκέ η Εθνική διατηρούσε ψηλά το προβάδισμά της.

Όταν ο Σκουρτόπουλος επανέφερε τον Μπουρούση, οι Ισραηλινοί μπόρεσαν και μείωσαν κάπως, ωστόσο τα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Γιαννόπουλου απέναντι στην ζώνη επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να προηγηθεί στο ημίχρονο με 49-42.

Και να κάνει… πάρτι στο δεύτερο μέρος. Όλα ξεκίνησαν από την πολύ καλή άμυνα, στην οποία έπαιξε ρόλο ο Γιάννης Μπουρούσης. Βελτιώθηκε πολύ σε αυτό το κομμάτι, με αποτέλεσμα η συνολική παρουσία της Εθνικής να βελτιωθεί, έδωσε λύσεις και στην επίθεση σχηματίζοντας καλό δίδυμο με τον Μήτογλου και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους από εκεί και μετά.

Ο Μήτογλου έκανε το παιχνίδι της ζωής του, ο Λαρεντζάκης συνέχισε να σκοράρει και να δημιουργεί προσθέτοντας μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του και η Εθνική άρχισε να ξεφεύγει και να χάνεται από το οπτικό πεδίο των γηπεδούχων. Ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου το σκορ είχε γίνει 70-48, καθώς οι παίκτες του Ισραήλ είχαν χάσει τον μπούσουλα από την πολύ καλή άμυνα της Εθνικής και όποτε δεν έκαναν λάθη αστοχούσαν οικτρά.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην τρίτη περίοδο και η τελευταία εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες ξεκουράζοντας τους Μπουρούση και Βασιλόπουλο, ωστόσο η Εθνική δεν έχασε το ρυθμό της και συνέχισε να παίζει καλά και να σκοράρει. Από την άλλη ο Κοέν ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα για το Ισραήλ, το οποίο τελικά μείωσε στο τέλος τη διαφορά σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα γι’ αυτό.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 42-49, 52-73, 78-96.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ