Μολυβδάς : «Ομάδα υψηλού τέμπο οι Εσθονοί»

Μολυβδάς : «Ομάδα υψηλού τέμπο οι Εσθονοί»

Ο Θανάσης Μολυβδάς, εκ των συνεργατών του Θανάση Σκουρτόπουλου στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών, έκανε μια πρώτη ανάλυση της Εσθονίας εν όψει του αυριανού (2/7) αγώνα στο Ταλίν.

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ανδρών αντιμετωπίζει τη Δευτέρα (2/7, 19:00) την Εσθονία στο Ταλίν για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου Θανάσης Μολυβδάς ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της αντιπάλου μας και στάθηκε στο γεγονός ότι είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό ρυθμού και σουτάρει πολύ από το τρίποντο.

Αναλυτικά όσα είπε για την Εσθονία: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ομάδα, με πολύ υψηλό τέμπο στον ρυθμό του παιχνιδιού της. Σε σχέση με το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, λείπουν κάποιοι έμπειροι παίκτες από το ρόστερ της, είναι πιο νεανικό. Επιθετικά στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι με ντράιβ, αλλά και πολλά τρίποντα, κυνηγάει το επιθετικό ριμπάουντ και τρέχει πολύ το γήπεδο. Αμυντικά στα πικ εν ρολ αντιμετώπισε με δύο διαφορετικούς τρόπους τους Αγγλους, ανάλογα με τους ψηλούς που είχε στο παρκέ, άλλοτε με πολύ επιθετικό τρόπο στην μπάλα, αλλά και άλλοτε με παθητικό.

Πολλές φορές είχαν πρόβλημα στην αντιμετώπισή του. Εμείς πρέπει να φροντίσουμε να εντοπίσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες κάθε τύπου άμυνάς τους, να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού τους και να επιτεθούμε κοντά στο καλάθι όπου φαίνεται ότι υπάρχει η αδυναμία τους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ