Ευρωμπάσκετ νέων ανδρών : Το χρυσό στο Ισραήλ

Ευρωμπάσκετ νέων ανδρών : Το χρυσό στο Ισραήλ

Η Εθνική νέων ανδρών του Ισραήλ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη εθνική ομάδα μπάσκετ οποιασδήποτε κατηγορίας της χώρας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε διοργάνωση της FIBA! Τα κατάφερε κερδίζοντας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Κροατία με 80-66. Ήταν η απόλυτα δίκαιη κατάληξη της πορείας μιας ομάδας, που και πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης […]

Η Εθνική νέων ανδρών του Ισραήλ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη εθνική ομάδα μπάσκετ οποιασδήποτε κατηγορίας της χώρας που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε διοργάνωση της FIBA! Τα κατάφερε κερδίζοντας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Κροατία με 80-66.

Ήταν η απόλυτα δίκαιη κατάληξη της πορείας μιας ομάδας, που και πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης είχε δείξει πόσο καλή ήταν. Πέρυσι έχασε από την Εθνική μας στον τελικό, φέτος όμως ήταν η σειρά της να πανηγυρίσει. Και μάλιστα έγινε η τέταρτη ομάδα από το 2000 και μετά που κατάφερε να βρεθεί δύο συνεχόμενες φορές στον τελικό. Οι άλλες τρεις είναι οι Ελλάδα, Σερβία και Ισπανία.

MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Γιοβέλ Ζοοσμάν της Μακάμπι, που σκόραρε 17 πόντους και στον τελικό, όπου είχε τη συμπαράσταση και των Μπρίσκερ (19π.) και Ρούινα (14π., 14ρ). Από την Κροατία ξεχώρισε ο καλύτερος παίκτης της στη διοργάνωση, Μάτε Καλαϊτζιτς (18π.).

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ κατέκτησε η οικοδέσποινα Γερμανία, η οποία νίκησε στο μικρό τελικό τη Γαλλία με 80-71. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική μας ομάδα, η οποία τελικά τερμάτισε στη 13η θέση, είχε παίξει στον όμιλο τόσο με το Ισραήλ όσο και με τη Γερμανία και είχε χάσει και από τις δύο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ