Παγκόσμιο Κύπελλο 2021 : Αποσύρουν τις υποψηφιότητες Τουρκία και Ρωσία

Παγκόσμιο Κύπελλο 2021 : Αποσύρουν τις υποψηφιότητες Τουρκία και Ρωσία

Η πολιτική πολλές φορές διεισδύει στον αθλητισμό. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η απόσυρση Ρωσίας και Τουρκίας από την διεκδίκηση του μπασκετικού Παγκοσμίου Κυπέλλου για το 2021.

Η ενέργεια αυτή από Ρώσους και Τούρκους είχε σαφές παρασκήνιο. Οι δυο Ομοσπονδίες επέλεξαν με αυτόν τον τρόπο να δείξουν την δυσαρέσκειά τους προς τους Δυτικούς λόγω της στοχοποίησης που έχουν δεχτεί για πολιτικά θέματα (Τουρκία) αλλά και αθλητικά (σκάνδαλο ντόπινγκ και αποκλεισμός ρωσικού στίβου).

Κάπως έτσι, με τα δυο φαβορί εκτός διεκδίκησης, η FIBA πρέπει να επιλέξει μεταξύ της λιγότερο κακής επιλογής. Δηλαδή της συνδιοργάνωσης είτε από Αργεντινή-Ουρουγουάη, είτε από Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.

Οι Τούρκοι ανέφεραν ως λόγο της απόσυρσης τους το ότι σκέφτηκαν προτιμότερο να επενδύσουν τα εκατομμύρια που θα κόστιζε η διοργάνωση στην ανάπτυξη του τουρκικού μπάσκετ, την ώρα που οι Ρώσοι ήταν λιγότερο διπλωμάτες αναφέροντας ξεκάθαρα την στοχοποίηση του ρωσικού αθλητισμού από τη WANDA, λόγω των μεγάλων κρουσμάτων και σκανδάλων ντόπινγκ που τους  ταλανίζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ