Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: Έλιωσε Μακάμπι και διαιτητές (87-89 παρ. 73-73 κ.δ)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: Έλιωσε Μακάμπι και διαιτητές (87-89 παρ. 73-73 κ.δ)

Μεγάλο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό στο Τελ Αβίβ, με τους Ερυθρόλευκους να παίζουν ψυχωμένα και να παίρνουν μια πολύ σπουδαία νίκη στη μάχη για τα πλέι οφ - Προκλητική η διαιτησία, δεν… μάσησαν οι Πειραιώτες, που κέρδισαν και τους ρέφερι.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 89-87 της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (73-73 κ.δ), για την 19η αγωνιστική της Euroleague και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την πρόκριση στα πλέι οφ. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν ψυχωμένα και παρά τα τραγικά σφυρίγματα των διαιτητών, κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο. Αυτή ήταν η 10η νίκη σε 18 ματς για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στη φετινή διοργάνωση, μια συγκομιδή που τη φέρνει στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακός, με τον διεθνή γκαρντ να κάνει νταμπλ-νταμπλ και να τελειώνει το ματς με 21 πόντους και 11 ασίστ. Κομβικός ο Λαρεντζάκης, που είχε 13 πόντους και βοήθησε πολύ τον Ολυμπιακό, ειδικά στην τέταρτη περίοδο και στην παράταση. Διψήφιος ο Πρίντεζης με 12 πόντους, έδωσε πολλές λύσεις ο ΜακΚίσικ, με τον Αμερικανό να ολοκληρώνει τον αγώνα με 10 πόντους.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γουίλμπεκιν με 25 πόντους, με τους Μπράιντ και Ζίζιτς να έχουν από 15 και 12 πόντους αντίστοιχα. Διψήφιος ήταν και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Οθέλο Χάντερ (11π.).

Κακό πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παιχνίδι. Ηταν πολύ άστοχες και έκαναν αρκετά λάθη. Χαρακτηριστικό στοιχείο ότι στα πρώτα τέσσερα λεπτά είχαν πετύχει μόλις από δύο πόντους (2-2). Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και με 6 πόντους από τους Ζίζιτς και Ουίλμπεκιν προηγήθηκαν με 8-2. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα της Μακάμπι, με τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε εννιά σερί πόντους και μείωσε σε 16-11 στο 7’.

Ο Χαραλαμπόπουλος έριξε τη διαφορά στους 3 (16-13), με τον Μπράιαντ να διαμορφώνει το 18-13 της πρώτης περιόδου. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Μακάμπι με πέντε πόντους από τον Μπράιαντ και δύο από τον Καλοϊάρο προηγήθηκε με 25-16. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ απάντησε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους και μείωσε σε 25-20, αλλά οι γηπεδούχοι λίγο αργότερα ανέβασαν ξανά τη διαφορά στους 8 (32-24). Οι Πειραιώτες ήταν πολύ άστοχοι, αλλά μέσα από την καλή τους άμυνας κατάφεραν να κρατήσουν χαμηλά στο σκορ την Μακάμπι, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 40-33.

Βρήκαν ρυθμό οι Ερυθρόλευκοι

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και με 7-0 σερί ισοφάρισε σε 40-40. Δύο πόντοι από τον Ελις, δύο από τον Ζαν Σαρλ και τρεις από τον Σλούκα, με τους Πειραιώτες να φέρνουν το ματς στα ίσια. Η Μακάμπι όμως αντέδρασε και απάντησε με δικό της σερί. Οι Ισραηλινοί με 8-2 προηγήθηκαν με 48-42 των Ερυθρόλευκων. Η αντεπίθεση της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου όμως δεν πτόησε τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Ολυμπιακό να γυρίζει το παιχνίδι και στο 27’ να προηγείται για πρώτη φορά. Πέντε πόντοι από τον Σλούκα και δύο από τον ΜακΚίσικ έφεραν τα πάνω κάτω και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με 49-48. Οι Πειραιώτες, όμως, έκαναν λάθη και δεν κατάφεραν να χτίσουν πάνω στο μομέντουμ που είχα, με τους Ισραηλινούς να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 55-52.

Ντέρμπι και… θρίλερ

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου κυριάρχησε στις δύο πλευρές του παρκέ και με επιμέρους σκορ 6-0 προηγήθηκε με 58-55. Δύο πόντους από τον Λαρεντζάκη, δύο από τον Χασάν και δύο από τον Σλούκα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι λίγο αργότερα προηγηθηκαν με 60-57. Οι Ισραηλινοί με δικό τους 4-0 πήραν το προβάδισμα στο σκορ με 61-60. Οι Ερυθρόλευκοι, ωστόσο, δεν πτοήθηκαν και με πέντε πόντους από τους Ζαν Σαρλ και Βεζένκοφ βρέθηκαν στο +4 (61-65).

Σε εκείνο το σημείο, όμως, βγήκε μπροστά ο Γουίλμπεκιν και με έξι πόντους έφερε τα πάνω – κάτω και η Μακάμπι προηγήθηκε με 71-67. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο πόντους από τον Χασάν Μάρτιν και δύο βολές από τον Σάσα Βεζένκοφ, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να ισοφαρίζει σε 71-71, 24.5’’ πριν το τέλος. Ο Μπαρτζώκας επέλεξε η ομάδα του να κάνει φάουλ, με τον Βεζένκοφ να στέλνει τον Ντόρσεϊ στη γραμμή. Ο γκαρντ της Μακάμπι με 2/2 βολές έκανε το 73-71. Στην επίθεση ο Σλούκας κέρδισε φάουλ από τον Χάντερ και με 2/2 ισοφάρισε σε 73-73, 2.9’’ πριν το τέλος. Το μακρινό σουτ του Γουίλμπεκιν ήταν άστοχο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Λαρεντζάκης: Ο X-Factor

Στο έξτρα πεντάλεπτο «χτύπησε» πρώτη η Μακάμπι με τον Καλοϊάρο (75-73), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με τρίποντο του Πρίντεζη (75-76) και λίγο αργότερα ο Σλούκας με 2/2 βολές έκανε το 78-75 για την ομάδα του Μπαρτζώκα. Οι γηπεδούχοι με τέσσερις πόντους από τους Γουίμπλεκιν και Τζόουνς προηγήθηκαν με 79-78, αλλά και πάλι οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να περάσουν μπροστά. Και μάλιστα με 5 πόντους! Πέντε πόντοι από τον Λαρεντζάκη και τρεις από τον Βεζένκοφ έκαναν το 86-81 για τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 85-86 19’’ πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, με τον «Λάρι» να δίνει και πάλι αέρα τριών πόντων στην ομάδα του με 2/2 βολές, 10’’ πριν το τέλος. Οι διαιτητές με το «έτσι θέλω» μετέτραψαν σε φάουλ για τρεις βολές το φάουλ του Σλούκα στον Γουίλμπεκιν, αλλά ο Αμερικανός δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Εβαλε τις δύο από τις τρεις, μειώνοντας σε 87-88. Ο Λαρεντζάκης πήγε στη γραμμή και με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 87-89, αφού το τελευταίο σουτ του Μπράιαντ από το κέντρο βρήκε… δοκάρι.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 40-33, 55-52, 73-73 (παρ.) 87-89

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ