Φενερμπαχτσέ – Μπάμπεργκ 77-69

Φενερμπαχτσέ – Μπάμπεργκ 77-69

Με τον Γιαν Βέσελι να κάνει μια από τις πιο γεμάτες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του και να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, η Φενερμπαχτσέ επικράτησε 77-69 της Μπάμπεργκ, ανέβηκε στο 15-7 και σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού, θα μείνει μόνη 2η στο βαθμολογικό πίνακα.

Χωρίς να πατήσει αρκετά το πόδι στο γκάζι και έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τον Γιαν Βέσελι, η Φενερμπαχτσέ έκανε το καθήκον της, επικράτησε 77-69 της αξιόμαχης Μπάμπεργκ και ανέβηκε στο 15-7, αναμένοντας πλέον το αποτέλεσμα στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για να δει αν θα μείνει μόνη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μπήκαν δυνατά, έχτισαν μια μικρή διαφορά (11-3) στα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι ωστόσο κατάφεραν να κλείσουν τη ψαλίδα και να μειώσουν στους τρεις πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με δίποντο του Ντάνιελ Χάκετ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Βέσελι φόρτσαρε, πέτυχε τους μισούς πόντους της ομάδας του (13 από τους 26) και το ημίχρονο έκλεισε στο +10 (42-32), με τους Γερμανούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Φενερμπαχτσέ να κρατά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (+13 στο τρίτο δεκάλεπτο), αλλά να κατεβάζει στροφές στο τελευταίο τετράλεπτο και τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να δράττονται της… ευκαιρίας και να ηττώνται τελικά με το «τιμητικό» 77-69. Οι μεν γηπεδούχοι ανέβηκαν έτσι στο 15-7, οι δε φιλοξενούμενοι έπεσαν στο 8-14 και θα χρειαστούν ένα μικρό θαύμα για να μπορέσουν να μπουν στην οκτάδα της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Κορυφαίος για τη Φενερμπαχτσέ ήταν ο Γιαν Βέσελι, ο οποίος πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις: Είχε 26 πόντους με 9/12 δίποντα, 8/10 βολές σε 27:12 συμμετοχής, ενώ γέμισε τη στατιστική του με οκτώ επιθετικά, τρία αμυντικά ριμπάουντ, μια ασίστ και δύο κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, πέντε περισσότερους από το προηγούμενο προσωπικό του ρεκόρ! Άξιος συμπαραστάτης του ο Μάρκο Γκούντουριτς (10 πόντους), ο οποίος ήταν και ο μοναδικός -πλην του Βέσελι- με διψήφιο αριθμό πόντων, στα ρηχά έμεινε ο Κώστας Σλούκας των τεσσάρων πόντων και των ισάριθμων ασίστ σε 26:04.

Από πλευράς Μπάμπεργκ, στον πάγκο της οποίας κάθισε για μια ακόμα φορά ο άμεσος συνεργάτης του Αντρέα Τρινκιέρι, Ηλίας Καντζούρης, ξεχώρισε ο Ντέγιαν Μούσλι που είχε 18 πόντους με 7/9 δίποντα και 4/6 βολές σε 24:40 συμμετοχής. Καλή εμφάνιση από τον Ντάνιελ Χάκετ, που είχε 11 πόντους και δύο ασίστ σε 17:29, 10 πόντους πρόσθεσε ο Ρίκι Χίκμαν, ενώ στα ρηχά έμεινε ο Νίκος Ζήσης, που έβαλε έξι πόντους, δεν βοήθησε όμως στη δημιουργία ολοκληρώνοντας το ματς χωρίς ασίστ σε 20:25.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 26-19, 19-16, 16-21

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ