Χασάν Μάρτιν, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Χασάν Μάρτιν, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου ο Χασάν Μάρτιν, γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αλλάζει όλη η φιλοσοφία για τη φετινή σεζόν.

Ο Κώστας Παπανικολάου αντιμετώπισε ένα πρόβλημα, που ενδεχομένως υποτιμήθηκε (ή δεν εκτιμήθηκε σωστά), το οποίο τον έχει κρατήσει δυο μήνες εκτός παρκέ. Η επιλογή ήταν να αντιμετωπιστεί συντηρητικά, ώστε να μπορέσει -έτσι πίστευαν- ο παίκτης να ενισχύσει τον Ολυμπιακό στα κρίσιμα ματς, που ακολουθούσαν. Αντιθέτως, ο Χασάν Μάρτιν περνά την πόρτα του χειρουργείου, προκειμένου να αντιμετωπίσει δυναμικά το πρόβλημα στο γόνατο.

Ο Αμερικανός θα λείψει έναν μήνα (εκτιμώμενος χρόνος 4-6 εβδομάδες), αλλά σε χρονική στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είναι εκτός στόχων, άρα ακόμα κι αν παραταθεί η περίοδος αποθεραπείας του, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ομάδα. Άλλωστε, πλέον ο Μάρτιν πρέπει να είναι έτοιμος για το τζάμπολ της επόμενης περιόδου, συνεπώς έχει όλο τον χρόνο μπροστά του, ώστε να διορθώσει το πρόβλημα στο πόδι και να επιστρέψει γερός, να μπει με τον τρόπο και τον χρόνο του.

Αν ο Ολυμπιακός διεκδικούσε την είσοδο στην 8άδα, θα μπορούσε να επιλέξει (αλά Παπανικολάου) πιο συντηρητική αντιμετώπιση; Η απάντηση είναι όχι, γιατί απλά η ρήξη μηνίσκου δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο επεμβατικά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ακόμα κι αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα επέλεγαν το χειρουργείο.

Οι «ερυθρόλευκοι» αλλάζουν τρόπο προσέγγισης των αγώνων της Ευρωλίγκας, κάτι που θα δούμε στις αμέσως επόμενες ημέρες. Είναι λογικό να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ώστε να αποκτήσει εικόνες κι εμπειρίες, καθώς στον Ολυμπιακό πιστεύουν στο ταλέντο του και θέλουν να τον προωθήσουν στην πρώτη ομάδα.

Λογικά και μέχρι να βρει τα πατήματά του ο Κουφός, θα πάρει χρόνο κι ο Βασίλης Χρηστίδης, ο οποίος έχει δουλέψει πάρα πολύ κι ενδεχομένως αν ο Ολυμπιακός παίζει του χρόνου και στην Α1, να είναι σ’ ένα μεγαλύτερο ρόστερ, ως back up επιλογή.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να πειραματιστεί περισσότερο και σε παίκτες πρώτης γραμμής, όπως ο Λαρεντζάκης, ή ο Βεζένκοφ σε θέση «3», ενώ είναι και μια μοναδική ευκαιρία να πάρει χρόνο και μπάλες ο Σπανούλης, ώστε να κατορθώσει να σπάσει το ρεκόρ του Νίκου Γκάλη, κάτι που ενδεχομένως θα επηρεάσει καθοριστικά την απόφασή του για το αν θα κρεμάσει τη φανέλα, ή αν θα συνεχίσει και του χρόνου.

Βέβαιον είναι ότι ο Μάρτιν, για τον οποίο και το άρθρο, θα είναι από τους Αμερικανούς (αυτός κι ο ΜακΚίσικ, που ανανέωσε), οι οποίοι θα παραμείνουν στο λιμάνι. Οι υπόλοιποι (Τζένκινς, Έλις, Χάρισον, αλλά κι ο Γάλλος Ζαν-Σαρλ) δεν συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες, καθώς δεν έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν. Ο Μάρτιν δεν πρόκειται να είναι… βασικός για την επόμενη χρονιά, όπως λογικά δεν θα είναι δίδυμο με τον Κουφό, θα αποκτηθεί κι άλλος σέντερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ