Αναντολού Εφές – Ζαλγκίρις Κάουνας 70-86

Αναντολού Εφές – Ζαλγκίρις Κάουνας 70-86

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η ομάδα του Γιασικεβίτσιους απέναντι στην ουραγό Εφές, πήρε τη νίκη (86-70) και συνεχίζει να παλεύει για μια από τις 4 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η ήττα του Παναθηναϊκού στη Ρωσία κόντρα στην Χίμκι ήταν καλό νέο για την Ζαλγκίρις η οποία γνώριζε εκ των προτέρων ότι αν παρουσιαστεί σοβαρή κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας, Αναντολού Εφές, δεν θα έχει πρόβλημα και θα απειλούσε τους πράσινους. Όπερ και εγένετο. Οι Λιθουανοί επικράτησαν των Τούρκων μέσα στην Πόλη (86-70), ανέβασαν το ρεκόρ τους στο 14-9 και φυσικά διεκδικούν με κάθε αξίωση μία από τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα έδρας (αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν με την Χίμκι και τον Παναθηναϊκό).

Μία ακόμα νίκη για την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ένα ακόμα βήμα προς τις προνομιακές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Οι Λιθουανοί κλήθηκαν απλά να είναι σοβαροί και ήταν. Χρειάστηκαν απλά ένα δεκάλεπτο (24-13 επιμέρους σκορ) για να οικοδομήσουν μια διαφορά ασφαλείας την οποία κράτησαν ως το τέλος και έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα. Ο Άαρον Ουάιτ ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 15 πόντους και 6/6 δίποντα, καλή εμφάνιση και από τον Βασίλιε Μίσιτς (11 πόντους, 6 ασίστ + 3 κλεψίματα). Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξεχώρισε ο Έρικ Μακ Κόλουμ με 14 πόντους και ο Μπράιντ Ντάνστον με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Στην πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι ήταν ανταγωνιστικοί. Με «όπλο» τα σουτ από τα 6,75 βρέθηκαν στο +4 (18-14) με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 23-21. Στο δεύτερο όμως οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην. Με ένα σερί 9-0 στο 15′ σε συνδυασμό με την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα που θα τους έβγαζε από τις περιπέτειες. Το ημίχρονο έκλεισε στο 36-45. Στην τρίτη περίοδο η Εφές ήταν νευρική, δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά (με εξαίρεση τον συνήθη ύποπτο Μακ Κόλουμ) και έτσι βρέθηκε πίσω με 56-68.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, ειδικά μετά το σερί 7-0 που έτρεψαν οι φιλοξενούμενοι. Η διαφορά ανέβηκε μέχρι και στο +20 και οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν επουδενί απειλητικοί. Έτσι η αναμέτρηση έκλεισε στο 70-86, με την Ζαλγκίρις να παίρνει μια νίκη που την ανεβάζει στο 14-9 σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό που στραβοπάτησε και την Χίμκι που έδειξε «τα δόντια» της.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 36-45, 56-68, 70-86

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ