Ουίμς : Πρόβλημα με τη μεταγραφή του στην Εφές λόγω WADA

Ουίμς : Πρόβλημα με τη μεταγραφή του στην Εφές λόγω WADA

Η Εφές ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόκτηση του Σόνι Ουίμς, ο επικεφαλής της επιτροπής ντόπινγκ του Ισραήλ όμως, ξεκαθάρισε στον Τούρκο ομολόγό του ότι ο 32χρονος φόργουορντ δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τη νέα του ομάδα.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου η Εφές ανακοίνωσε μια σπουδαία μετεγγραφή, εντάσσοντας στο δυναμικό της τον Σόνι Ουίμς, το αν θα φορέσει όμως τη φανέλα της νέας του ομάδας, παραμένει άγνωστο. Αυτό διότι ο επικεφαλής της επιτροπής ντόπινγκ του Ισραήλ ξεκαθάρισε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο Αμερικανός άσος δεν μπορεί να ενισχύσει την Εφές, καθώς είναι σε ισχύ τιμωρία εις βάρος του 32χρονου.

Πριν από ένα χρόνο η NADO επέβαλε στον παίκτη ποινή μέχρι το 2021 ισχυριζόμενη πως αρνήθηκε να περάσει από ντόπινγκ κοντρόλ. Η πλευρά του Ουίμς, πάντως, ισχυρίζεται ότι η αρμόδια αρχή του Ισραήλ αρνήθηκε να δεχθεί το δείγμα του. Πλέον, η Walla επιβεβαιώνει ότι το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιτροπές ντόπινγκ κάθε χώρας υπάγονται στην WADA και στη ΔΟΕ, οπότε ο Ουίμς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με τη φανέλα της Εφές, τουλάχιστον όσον αφορά το τουρκικό πρωτάθλημα. Αναφορικά με την Ευρωλίγκα, η διοργάνωση είναι ανεξάρτητη σε σχέση με τη WADA και τη ΔΟΕ, οπότε δεν είναι υποχρεωμένη να απαγορεύσει την παρουσία του Αμερικανού σε παιχνίδια της.

«Υπάρχει εκνευρισμός, αυτό είναι η αλήθεια. δεν μπορώ να πω ότι ξαφνιάζομαι που ο Σόνι Ουίμς θα παίξει στην EuroLeague, αλλά τα συναισθήματα δεν είναι ευχάριστα. Επειδή το αδίκημα έγινε στο Ισραήλ, είμαστε εμείς αυτοί που τον τιμωρήσαμε. Δεν εμφανίστηκε καν στην ακροαματική διαδικασία, δεν έκανε έφεση και τώρα συνεχίζει να αγωνίζεται με τις ευλογίες της FIBA και της WADA», δήλωσε χαρακτηριστικά επί του θέματος ο Σολ Σράιμπερτ, πρόεδρος της Ισραηλινής Επιτροπής κατά του ντόπινγκ.

Πιο συγκεκριμένες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν από την πλευρά των Ισραηλινών, ενώ παραμένει ακόμα άγνωστο αν ο Αμερικανός και η Εφές θα προσπαθήσουν να μειώσουν την ποινή της FIBA, ώστε ο πρώην άσος της Μακάμπι να μπορέσει να αγωνιστεί και στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ