Ευρωλίγκα: Όλες οι σημαντικές αποφάσεις εν όψει της νέας σεζόν

Ευρωλίγκα: Όλες οι σημαντικές αποφάσεις εν όψει της νέας σεζόν

Το μπάτζετ, τα οικονομικά, το challenge και το Instant Replay.

Αρκετά θέματα είχαν να συζητήσουν οι μέτοχοι της Ευρωλίγκα στην πρώτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα στην Βαρκελώνη ενόψει της νέας σεζόν.

Οι μέτοχοι πήραν αρκετές νέες αποφάσεις όσον αφορά το μέλλον και την βιωσιμότητα της διοργάνωσης. Αρχικά αυξήθηκε το μπάτζετ των ομάδων από τα  5.4 στα 7 εκατομμύρια μίνιμουμ.

Για τις 30 Σεπτέμβριου ορίστηκε από την Euroleague το τζάμπολ της νέας σεζόν 2021-22.

Οι ιθύνοντες των ομάδων πήραν μια σημαντική απόφαση, καθώς αποφάσισαν την δημιουργία μιας επιτροπής που θα ασχολείται με τα οικονομικά θέματα της λίγκας.  Αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στην Μακάμπι Τελ Αβίβ με την σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων ομάδων. Ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Μπάγερν Μονάχου αποτελούν τα άλλα 3 μέλη της επιτροπής.

Μάλιστα ο επικεφαλής αυτής της επιτροπής  είναι ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Νίκος Λεπενιώτης.  Η συγκεκριμένη επιτροπή θα έχει ως στόχο τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμα θα πρέπει να προσπαθήσει να βρει λύσεις στο κομμάτι της αύξησης των εσόδων της νέας χρονιάς.

Στα αγωνιστικά τώρα, η πιο σημαντική απόφαση που πήρε η διοίκηση της Ευρωλίγκας για το αγωνιστικό κομμάτι, είναι η δυνατότητα του “Challenge” που θα υπάρχει για τις ομάδες από την νέα περίοδο. Κάθε προπονητής θα έχει  δικαίωμα να αμφισβητήσει μόνο μία απόφαση των διαιτητών ανά παιχνίδι και να τους ζητήσει να την επανεξετάσουν, σε περίπτωση που πιστεύει πως αδικείται η ομάδα του.

Από την άλλη, η χρήση του instant replay θα γίνεται στα τάιμ άουτ ή λήξη περιόδου, ώστε να μειωθούν οι διακοπές του παιχνιδιού, που χαλάνε την ροή του παιχνιδιού.

Η διοίκηση της Ευρωλίγκας προχώρησε σε μια ακόμα καινοτομία, καθώς για πρώτη φόρα υπέγραψε μια συλλογική σύμβαση με την Ένωση Παικτών της διοργάνωσης. Η συμφωνία αυτή είναι στα πρότυπα του NBA, καθώς, αφορά στους όρους της σύμβασης σχετικά με τα συμβόλαια και τις υποχρεώσεις των ομάδων απέναντι στους παίχτες. Η σύμβαση αυτή θα έχει διάρκεια 3 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ