Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-84: Θρυλικό πάρτι… Χριστουγέννων

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-84: Θρυλικό πάρτι… Χριστουγέννων

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τον Παναθηναϊκό, δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα και στο τέλος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, επικρατώντας με 84-65 για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague. Στο 12-5 έκλεισαν τον πρώτο γύρο οι ερυθρόλευκοι, στο 4-13 οι πράσινοι.

Ο Ολυμπιακός έκανε Χριστουγεννιάτικο πάρτι στο ΟΑΚΑ επικρατώντας επί του Παναθηναϊκού με 84-65 για τη 17η αγωνιστική της EuroLeague. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο λεπτό του αγώνα και με εξαίρεση το κακό για αυτούς τρίτο δεκάλεπτο, κυριάρχησαν στο παρκέ και έδωσαν μάλιστα και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, πετυχαίνοντας 30 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε εντυπωσιακά τον πρώτο γύρο στη διοργάνωση, εδραιώνοντας τη θέση του στην τετράδα και με το 12-5 βρίσκεται πίσω μόνο από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να επαναλάβει ό,τι και στο ΣΕΦ για τη Basket League και έτσι παρέμεινε στα χαμηλά πατώματα με 4-13.

Οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν την έδρα τους που γέμισε με 12.000 φίλους του και με εξαίρεση το τρίτο δεκάλεπτο, όπου μπόρεσε να μειώσει μέχρι τους τρεις (51-54, 30΄), στη συνέχεια ο ΜακΚίσικ το πήρε πάνω του και έδωσε τη χαριστική βολή στον Παναθηναϊκό, πετυχαίνοντας τους 10 από τους 12 πόντους του Ολυμπιακού στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου, με τον Ντόρσεϊ να παιρνεί «φωτιά» από την περιφέρεια και να μετατρέπει τη νίκη σε επιβλητική.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο τέταρτο δεκάλεπτο, Ντόρσεϊ και ΜακΚίσικ με 18 πόντους, με τον Σλούκα να προσφέρει 16 πόντους και 6 ασίστ και τον Βεζένκοφ 14.

Για τον Παναθηναϊκό δεν έφταναν οι Νεμάνια Νέντοβιτς (17π. – 7ασ. – 6λ.) και Γιώργος Παπαγιάννης (14π. – 11ριμπ. – 5τάπες), με τους Ντάριλ Μέικον (7π. – 3/12 σουτ) και Ιωάννη Παπαπέτρου (9π. – 4/10 σουτ) να μένουν στα χαμηλά.

Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» κάθε αδύναμο σημείο του Παναθηναϊκού

Πολύ καλό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε κατευθείαν τον δρόμο προς το καλάθι από τα 6.75, με τον Ντόρσεϊ να ξεκινά με 2/2, αναγκάζοντας τον Πρίφτη να καλέσει τάιμ άουτ με τέσσερα λεπτά παιχνιδιού (5-12, 5:50΄). Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να σκοράρει, εξαιτίας και των τριών λαθών σε αυτό το διάστημα. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου, με τους ερυθρόλευκους να μην χάνουν ποτέ το προβάδισμα και με τον Σλούκα οδηγό (9π.) έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +7 (18-25), έχοντας παράλληλα 4/9 τρίποντα.

Η παύση για το δεύτερο δεκάλεπτο δεν τους πτόησε, το αντίθετο μάλιστα, καθώς με σερί 6-0 προηγήθηκαν με 18-31 και λίγο αργότερα με τρίποντο του Βεζένκοφ με 23-37 (13΄). Ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ζωής σε εκείνο το σημείο και με σερί 9-0, μείωσε από τους 16 στους εφτά (32-39, 5:39΄), περιορίζοντας σημαντικά την επιθετική δράση των ερυθρόλευκων. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια και έτσι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει ξανά και να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 13 πόντων (32-45, 20΄).

Κατέπνιξε την «επανάσταση» με εντυπωσιακό τρόπο

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν υπόθεση του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι βγήκαν διαφορετικοί από τα αποδυτήρια και με άμυνα-ατσάλι ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να σκοράρει μόλις 9 πόντους σε δέκα λεπτά. Όσοι πάτησαν παρκέ βοήθησαν, με τον Μποχωρίδη να σημειώνει δύο τρίποντα και τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί απόλυτα στη ρακέτα, οι πράσινοι μείωσαν στους τρεις (51-54) και με μία περίοδο μπροστά τους έδειχναν να έχουν το μομέντουμ για να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Ωστόσο, ο ΜακΚίσικ τους «χάλασε» το όνειρο, καθώς με προσωπικές ενέργειες και δύσκολα καλάθια κρατούσε μπροστά τον Ολυμπιακό, πετυχαίνοντας τους 10 από τους 12 πόντους του στην περιόδο. Ο Ντόρσεϊ στον αιφνιδιασμό έκανε το 58-68 με 4:30΄ για το τέλος, ενώ με τρίποντο του Βεζένκοφ (60-72, 3:19΄) το παιχνίδι έδειχνε να έχει πάρει τον δρόμο του. Οι ερυθρόλευκοι και ο Ντόρσεϊ δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με ευστοχώντας από την περιφέρεια με μεγάλη συχνότητα, μετέτρεψε τη νίκη σε μεγάλο θριάμβο (65-84).

Τα δεκάλεπτα: 18-25, 32-45, 51-54, 65-84

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ