Μάλαγα – Ολυμπιακός 87-85

Μάλαγα – Ολυμπιακός 87-85

Οι ερυθρόλευκοι, ηττήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο από την Μάλαγα με 85-87 και ουσιαστικά πρέπει αναγκαστικά πλέον να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική τη Ζαλγκίρις για να κατακτήσουν την τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.

Η κατάρα του Ολυμπιακού, να στραβοπατάει απέναντι σε ομάδες που έχουν αποκλειστεί και είναι αδιάφορες συνεχίζεται. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας επιστρέψει από -16, προηγούμενοι ακόμα και με 7 πόντους (67-74) στην Ισπανία, ηττήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο από την Μάλαγα με 85-87 και ουσιαστικά πρέπει αναγκαστικά πλέον να κερδίσουν την τελευταία αγωνιστική για να κατακτήσουν την τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης.

Στην ιστορική μέρα του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος ξεπέρασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στις ασίστ όντας πλέον μόνος πρώτος εκεί στην ιστορία της Ευρωλίγκας, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειξαν τάσεις αυτοχειρίας, οδήγησαν σε παράταση το ματς (74-74) και εντέλει ηττήθηκαν με το δίποντο του Όγκουστιν.

Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ, θετικός ο Σπανούλης με 15 πόντους και 8 ασίστ, από ωραίος… μοιραίος ο Παπαπέτρου (11 πόντοι και 5 ριμπάουντ) που έχασε  το ντράιβ στο τέλος παρότι νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει το 82-85 με τρίποντο.

Με την αύρα του ρεκόρ του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας στο παρκέ τους Ρόμπερτς, Σπανούλη, Παπαπέτρου, Τιλί και Μιλουτίνοφ. Ο μεγάλος αρχηγός των «ερυθρόλευκων» μπήκε… καυτός στο παιχνίδι, με τρίποντο αλλά και ντράιβ (νωρίτερα έδωσε απίστευτη ασίστ στον Μιλουτίνοφ) έγραψε το 6-7 για την ομάδα του Πειραιά. Τέσσερις αναπάντητοι πόντοι από Ρόμπερτς και Παπαπέτρου απέφεραν το 6-11, ο Νέντοβιτς όμως το πήρε προσωπικά και ισοφάρισε με ένα δικό του 5-0 σερί (11-11 το σκορ). Το ματς ήταν ντέρμπι, ο Νέντοβιτς με τον όγδοο προσωπικό του πόντο διαμόρφωσε το 14-13 αλλά ο Τιλί με φόλοου έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (14-15).

Ο Σπανούλης με ντράιβ έκανε το 14-19, έδωσε τη νούμερο 1256 ασίστ του στον Μάντζαρη για το 17-22 για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 20-22 από buzzer beater του Ντίεθ.

Οι παγκίτες ήταν αλλού για αλλού

Οι Ισπανοί πάντως συνέχισαν να είναι πιεστικοί στην έδρα τους. Αυτό είχε  ως αποτέλεσμα παρά το 21-24, να τρέξουν ένα 6-0 σερί που ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον Σφαιρόπουλο, αφού η αμυντική λειτουργία της ομάδας του με τους Μπράουν, Μάντζαρη, Στρέλνιεκς, Ουίλτζερ και ΜακΛίν ήταν απογοητευτική. Γρήγορα έγινε το 29-24 από τον Ντίεθ, ο Στρέλνιεκς μείωσε σε 29-27 και ο ΜακΛίν το 31-29, όμως οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι κάκιστοι στα μετόπισθεν, ειδικά στην γραμμή των ψηλών τους. Ο ΜακΛίν και πάλι σκόραρε για το 33-31, αλλά ένα 9-1 επιμέρους των γηπεδούχων έφερε για πρώτη φορά την απόσταση στους 9 πόντους (41-32).

Το καταστροφικό δεύτερο δεκάλεπτο έληξε 47-33 με τον Μακάλουμ να πετυχαίνει ένα τρελό τρίποντο και τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Φοβερός από τα αποδυτήρια

Η αρχή φάνταζε ως η χειρότερη για τον Ολυμπιακό και άπαντες φοβήθηκαν νέα Μόσχα ή Μπασκόνια. Ένα πικ εν ρολ του Νέντοβιτς και κάρφωμα από τον Όγκουστιν  διαμόρφωσε το 49-33 σε μία προβληματική και πάλι αμυντική περιστροφή. Κάπου εκεί λοιπόν ήρθε και το ξέσπασμα των Πειραιωτών. Ο Μιλουτίνοφ με τέσσερις σερί πόντους μείωσε σε 49-37 και ο Σπανούλης στους 10 (49-39). Ο Παπαπέτρου με τρίποντο έριξε την διαφορά στους 9 και με τον ίδιο τρόπο ο Μάντζαρης το 51-45 και με ντράιβ έπειτα από ασίστ του Σπανούλη το 51-47.

Και αυτό είχε συνέχεια. Ο πρώτος assistman στην Ευρωλίγκα άφησε την οργάνωση και πήρε το… όπλο του. Το αποτέλεσμα; Αρχικά η ισοφάριση σε 51-51 και το προσπέρασμα για τον Ολυμπιακό με τον αρχηγό του να «σκοτώνει» την Μάλαγα από τα 6,75μ.

Το 2-21 των ερυθρόλευκων και το 11-0 απέφεραν το 51-56, που ανέκοψε ο… ΜακΛίν με το ανόητο πέμπτο ομαδικό φάουλ της ομάδα του και τις βολές του Όκουο για το 53-56 για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 54-56 και τον Ολυμπιακός να έχει επιμέρους 23-7 στην περίοδο.

Παράταση δίχως λόγο…

Τι έλειπε για να ηρεμήσει ακόμα περισσότερο ο Ολυμπιακός; Να βρει στηρίγματα ο Σπανούλης στην επίθεση. Και αυτό έγινε από τον Στρέλνιεκς. Ο Λετονός ήταν η αιτία για το 56-61, μάλιστα βρήκε συμπαραστάτη τον Ρόμπερτς για το 61-66 και οι Πειραιώτες είχαν για τα καλά στα χέρια τους τα ηνία της αναμέτρησης. Ο Ουίλτζερ σαν απο μηχανής θεός «μπουμπούνησε» ένα τρίποντο από τα 8 μέτρα (63-69) και ο ΜακΛίν επειτα από το 7 επιθετικό του ριμπάουντ και με φόλοου «έγραψε» το 65-71.

Μία ακόμα «βόμβα» από τα 6,75μ του Ρόμπερτς για το 67-74, η Μάλαγα όμως βρήκε το σθένος για να επιστρέψει και μείωσε σε 72-74 με 81 δευτερόλεπτα να απομένουν. Μάλιστα το λαθος του Τιλί και το κλέψιμο του Νέντοβιτς έφερε το ματς στην ισοπαλία (74-74). Ούτε ο Νέντοβιτς ούτε ο Σπανούλης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από τα 6,75μ και οι δύο  ομάδες έπρεπε να λύσουν την κόντρα τους στο έξτρα πεντάλεπτο.

Ιδανικός αυτόχειρας και… τρέχει

Ο Μάντζαρης ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στην αρχή της παράτασης με τρίποντο για το 74-77 και ο Τιλί από την μεριά του σκόραρε για το 76-80. Ο Ντίαθ απάντησε για το 79-80 με 2:45 να απομένουν. Ο Μιλουτίνοφ με δύο βολές και μία καλή άμυνα εξασφάλισε το 79-82 της ομάδας του, με περιπετειώδες τρόπο όμως ο Βαζίσκι ισοφάρισε σε 82-82.

Οι ερυθρόλευκοι παρότι το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, γύρισαν την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή ο Παπαπέτρου «εκτέλεσε» για το 82-85. Και πάλι όμως δεν είχε τελειώσει τίποτα για τους Ανδαλουσιανούς γιατί και πάλι ο Βαζίνσκι σκόραρε από τα 6,75μ για το 85-85 με 36 δευτερόλεπτα να απομένουν. Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τον Παπαπέτρου, ο Όγκουστιν πέτυχε από τα πέντε μέτρα το δίποντο με δύο δευτερόλεπτα  για το τέλος και το ματς κατέληξε στους Ισπανούς. Μία ήττα που αναγκάζει τον Ολυμπιακό να ψάχνει τη νίκη την Μεγάλη Παρασκευή στο ΣΕΦ απέναντι στην Ζαλγκίρις για να μην χάσει την Τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ