Παναθηναϊκός – Βαλένθια 75-56

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 75-56

Με ένα σούπερ Καλάθη (17π., 10ασ.) ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Βαλένθια (75-56), με τη «μάχη» για το πλεονέκτημα έδρας να κρίνεται στην τελευταία αγωνιστική «Γκέλες» από Ολυμπιακό ή Ρεάλ θέλουν οι πράσινοι για να εξασφαλίσουν το αβαντάζ στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε με 75-56 της Βαλένθια στο ΟΑΚΑ για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας παραμένοντας με τη νίκη του αυτή στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του ματς

Έτσι, θέλει νίκη του στην έδρα της Αρμάνι την τελευταία αγωνιστική και τουλάχιστον μία ήττα είτε της Ρεάλ (εντός με Μπάμπεργκ), είτε του Ολυμπιακού (εντός με Ζαλγκίρις), για να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν την Βαλένθια χωρίς τον τραυματία Κέι Σι Ρίβερς, αλλά είχαν το «πάνω χέρι» από νωρίς, παίζοντας ελκυστικό μπάσκετ κατά διαστήματα ενώ οι «νυχτερίδες» παρατάχθηκαν δίχως τους Ντούμπλιεβιτς, Βίβες και Ουίλιαμς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ενθουσιώδης, πιεστικός και αποτελεσματικός στο ξεκίνημα του αγώνα. Με τον Αντετοκούνμπο να πιέζει σχεδόν παντού στο παρκέ, τον Καλάθη να οργανώνει υποδειγματικά και τον Γκιστ να υπερέχει μέσα στις δυο ρακέτες, οι γηπεδούχοι επέβαλαν το παιχνίδι τους και προηγήθηκαν με 22-9 στο 8’ κελίνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 23-13. Μάλιστα ο Καλάθης είχε ήδη φτάσει τις 7 ασίστ…

Στη συνέχεια όμως ο Πασκουάλ έκανε λάθος και άλλαξε όλη την πεντάδα του. Πέρασε στο παρκέ τους παίκτες του πάγκου, «φρενάροντας» το ρυθμό της ομάδας του και αλλάζοντας την εικόνα του παιχνιδιού.

Η Βαλένθια έκανε κι αυτή τις προσαρμογές της με τον Χλίνασον σέντερ και τον Ντούρνεκαμπ να παίρνει τις προσπάθειες στην επίθεση εκμεταλλεύτηκε την κακή εικόνα των «πρασίνων» και επέστρεψε στο ματς μειώνοντας σε 25-13 στο 13’ με επιμέρους σκορ 10-2.

Ο Πασκουάλ άλλαξε τρεις παίκτες στην πεντάδα του βάζοντας τους Γκιστ, Καλάθη και Τζέιμς και ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ξανά το δρόμο του (34-23 στο 18’) και τελείωσε το πρώτο μέρος με 40-31.

Ηταν ξεκάθαρο ότι η κίνηση του Πασκουάλ να «ανακατέψει την τράπουλα» και να μοιράσει το χρόνο σε όλους ήταν το «χειρόφρενο» για την ομάδα του.

Η επιστροφή του Αντετοκούνμπο στην πεντάδα έδωσε και πάλι ενέργεια, ταχύτητα, ριμπάουντ στον Παναθηναϊκό, που άρχισε να ρολάρει και να «χτίζει» μια καλή διαφορά. Με το «τρίγωνο» Αντετοκούνμπο, Καλάθη, Γκιστ ήταν «σφιχτός» στην άμυνα και ευέλικτος στην επίθεση παίρνοντας διαφορά 15 πόντων (56-41 στο 27’)

Η Βαλένθια με τον Πλάις δυσκίνητο μέσα στη ρακέτα δεν μπορούσε να βρει ισορροπία με συνέπεια να κάνει επιθέσεις με κακές προϋποθέσεις και τον Γκριν να μην μπορεί να βρει χώρο για να σκοράρει.

Ετσι ο Παναθηναϊκός εδραίωσε την υπεροχή του με τον Τζέιμς σε θέση πλέι μέικερ μάλιστα φτάνοντας την διαφορά στους 17 πόντους (70-53 στο 36’).

Με τον Πέιν να αντικαθιστά επάξια τον Γκιστ και τον Τζέιμς να δίνει λύσεις από την περιφέρεια οι «πράσινοι» τελείωσαν το ματς εύκολα και χωρίς «περιπέτειες» με το τελικό 75-56.

Από τον Παναθηναϊκό οι Καλάθης (17π, 10ας), Γκιστ (9π.), Τζέιμς (11π) και Αντετοκούνμπο (6π, 4ριμπ) ήταν οι καλύτεροι.

Γκριν (10π.) και Τόμας (7π.) προσπάθησαν για την ισπανική ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 40-31, 57-47, 75-56

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ