Χίμκι : Η απάντηση της Ευρωλίγκας για την παράβαση με την ΤΣΣΚΑ

Χίμκι : Η απάντηση της Ευρωλίγκας για την παράβαση με την ΤΣΣΚΑ

Μια εβδομάδα μετά το συμβάν των τελευταίων δευτερολέπτων στο παιχνίδι της Χίμκι με την ΤΣΣΚΑ, η Ευρωλίγκα απάντησε στις διαμαρτυρίες της Χίμκι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωλίγκας, το συμβάν των τελευταίων δευτερολέπτων οφείλεται σε λάθος του Μπαρτζώκα και αδράνεια της γραμματείας.

Η ανακοίνωση εξηγεί πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε ζητήσει αλλαγή στα 20,7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η οποία δεν ακυρώθηκε και μετά τη βολή έπρεπε να πραγματοποιηθεί.

Παρόλα αυτά, οι διαιτητές δεν άκουσαν την κόρνα συνεχίζοντας το παιχνίδι. Όταν κατάλαβαν τι έγινε, σταμάτησαν σωστά το χρόνο και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το σύστημα IRS για να ρυθμίσουν την σωστή ώρα στο χρονόμετρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague

«Μετά την ανάλυση όλων των εκθέσεων, επιβεβαιώνουμε ότι ο Τάιλερ Χάνικατ ζήτησε αλλαγή 20,7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου. Δεδομένου ότι το αίτημα δεν ακυρώθηκε, το ηχητικό σήμα ακούστηκε ορθώς κατά την πρώτη δυνατή στιγμή αντικατάστασης, 5,1 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου. Οι διαιτητές δεν άκουσαν αμέσως την κόρνα λόγω του θορύβου, οπότε ο πρώτος διαιτητής ξεκίνησε το χρονόμετρο, αγνοώντας το αίτημα για αντικατάσταση.

Μόλις ο χρονομέτρης ήταν σε θέση να επιστήσει την προσοχή των διαιτητών στην αίτηση για αλλαγή, οι διαιτητές σταμάτησαν σωστά το χρόνο και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το σύστημα IRS για να ρυθμίσουν την σωστή ώρα στο χρονόμετρο. Η γηπεδούχος ομάδα αρνήθηκε να κάνει την αλλαγή όταν μπορούσε. Για να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις, οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχίσουν το παιχνίδι χωρίς να να κάνουν κάποια αλλαγή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ