Γιαννακόπουλος : «Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα»

Γιαννακόπουλος : «Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το μέλλον του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, το Athens Alive που μπορεί ακόμη να προχωρήσει, τα πλάνα του για τον Ερασιτέχνη αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο.

Λίγη ώρα μετά την είδηση πως ετοιμάζεται να αναλάβει το Βόλεϊ του Παναθηναϊκού έχοντας συνάμα πλάνο συνολικό για τον Ερασιτέχνη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sport24 radio για όλους και για όλα!

Αναφέρθηκε στην μεγάλη κόντρα με την Ευρωλίγκα, αφήνοντας ανοικτό παράθυρο για να βρεθεί η λύση, «αν δεν υπάρχει εμπάθεια», τόνισε πως το πλάνο για το Athens Alive είναι ανοικτό, μίλησε για τον Γιάννη Αλαφούζο χαρακτηρίζοντας τον αναξιόπιστο ενώ στάθηκε και στην συμφωνία για την επικείμενη πώληση της ΠΑΕ στον Ταϊλανδό επιχειρηματία.

«Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα. Προσπάθησα να προστατέψω την οικογένειά μου. Να τραβηχτούν πίσω οι ποινές σε μένα και θα κάνω και εγώ πίσω. ικονομικά και διαιτητικά λύνονται τα θέματα. Είναι ύψιστης σημασίας τα οικογενειακά θέματα. Πρέπει να πάρουν πίσω και άδικα πρόστιμα. Δεν είχα διάθεση για αντιπαράθεση με την Ευρωλίγκα. Το ζητούμενο είναι να καταλάβει η Ευρωλίγκα έχει κάνει λάθη και μπορούν να διορθωθούν. Έχει σφάλει, να μην είναι τόσο δικτατορική. Με διάλογο όλα μπορούν να λυθούν υποστήριξε αρχικά ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ κι εν συνεχεία πρόσθεσε.

«Θα είναι μεγάλο το κόστος οικονομικά αν φύγουμε από την Ευρωλίγκα, αλλά και γενικά. Πάνω απ’ όλα όμως είναι αξιοπρέπειά μας και ο σεβασμός. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε εκεί. Το θέμα είναι να αλλάξει η δράση και τότε θα αλλάξει και η αντίδραση. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύω 18 ώρες το 24ωρο.

Κάνω πολλά λάθη, αλλά στο τέλος θέλω το πρόσημο να είναι θετικό. Εμείς απαιτούμε αλλαγή συμπεριφοράς και να σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά μας. Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό».

Η συμφωνία για την πώληση της ΠΑΕ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην συμφωνία για την πώληση της ΠΑΕ στον Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ αλλά και στις συζητήσεις που έγιναν με τον Γιάννη Αλαφούζο. «Δεν θέλω να τοποθετηθώ για τον κ. Αλαφούζο. Είναι παντελώς αναξιόπιστος απέναντί μου. Του είπα ότι αν προχωρήσουμε το Athens Alive, θα αναλαμβάναμε και τα χρέη. Του είπα να αναλαμβανα το μάνατζμεντ και αν πήγαινε το πρότζεκτ καλά, θα παίρναμε τα χρέη.

Αν δεν προχωρούσε, θα του επέστρεφα το μάνατζμεντ. Ο ίδιος θα ήταν κερδισμένος και στα δυο ενδεχόμενα. Προτίμησε την περίπτωση του Ταϊλανδού. Σέβομαι την απόφασή του. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει πράξει σωστά, κοιτάζοντας κάθε εναλλακτική. Άρα καλώς έκανε και εξέτασε κάθε περίπτωση. Δεν έχω κανένα παράπονο από την κυβέρνηση, θα ήμουν άδικος αν έλεγα κάτι τέτοιο.

Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν ο Γιώργος Τσίπρας προχωράει το θέμα με τον Ταϊλανδό. Για μένα ο Βοτανικός δεν έχει όλο το σύλλογο μέσα, καθώς λείπει το μπάσκετ. Για μένα το Athens Alive μπορεί να στεγάσει όλο τον Παναθηναϊκό. Ο χρόνος θα δείξει αν είχε δίκιο ο κ. Αλαφούζος. Κάναμε διαπραγματεύσεις πριν μερικούς μήνες και κάθε φορά τα χρέη ανέβαιναν 5 εκατομμύρια. Του εξήγησα μέχρί που μπορούσα να φτάσω οικονομικά, για να πάρω τη διαχείρηση φέτος

Καμία κουβέντα δεν έχει γίνει με την πλευρά του Ταϊλανδού. Χαρά μας θα ήταν να μπορούσε να γίνει κάτι. Εμείς θέλουμε τον Παναθηναϊκό αυτόφωτο. Πρέπει να υπάρχουν σχήματα, ώστε ένας σύλλογος να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να μην στηρίζεται σε έναν επενδυτή τρελό που βάζει τα λεφτά τουαι να τον βοηθήσω. Μακάρι να έχει πάρει την κατάλληλη απόφαση. Στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκό, θεωρώ ότι απ’ όπου προέρχονται τα χρήματα, είναι καλό.

Όλοι θα αγκαλιάσουμε τον Ταϊλανδό, αν βάλει χρήματα για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Έχω μεγαλώσει σε ένα σπίτι με τους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, γι’ αυτό έχω αγαπήσει τον Παναθηναϊκό. Το μήλο έχει πέσει κάτω από τη μηλιά. Έχω βάλει και εγώ το ληθαράκι μου για τον Παναθηναϊκό.

Είμαστε σε ένα τελικό στάδιο για το Athens alive, περιμένουμε να υπογραφεί ένα MoU, ώστε να προχωρήσει το θέμα και να γίνει η επένδυση από τους ξένους επενδυτές που είναι μαζί μας. Περιμένουμε το OK από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσουμε. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και το πλάνο να είναι βιώσιμο μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Σας το είπα από την πρώτη μου τοποθέτηση.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μια κοινή στέγη. Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση πάνε καλά. Το Athens Alive προχωράει ώστε να υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Αθήνα. Υπάρχει και Plan B με τη Λεωφόρο, ώστε να στεγαστούν όλα τα τμήματα.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει πράξει σωστά, κοιτάζοντας κάθε εναλλακτική. Άρα καλώς έκανε και εξέτασε κάθε περίπτωση. Δεν έχω κανένα παράπονο από την κυβέρνηση, θα ήμουν άδικος αν έλεγα κάτι τέτοιο».

«Θα πάρουμε το πρωτάθλημα στο μπάσκετ»

Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε στην έκβαση του φετινού πρωταθλήματος, εκφράζοντας την άποχη πως οι πράσινοι θα κατακτήσουν τον τίτλο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε επίσης και για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο μπάσκετ από την ΑΕΚ, τονίζοντας πως πανηγύρισε την επιτυχία της Ένωσης.

«Χάρηκα πολύ με την ΑΕΚ. Το πανηγύρισα λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. 25 χρόνια παίρνουμε έναν τίτλο κάθε χρόνο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος. Θα κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο. Πάνω απ’ όλα είναι ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια της οικογένειάς μας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει. Η μοναδική περίπτωση που έκανα παρέμβαση για παίκτη, ήταν ο Καπόνο. Έκανα λάθος και από τότε δεν έκανα ποτέ παρέμβαση στο έργο του προπονητή».

Ο Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στην σειρά των play offs με την Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και στη Φενέρ, χαρακτηρίζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης.  «Έπρεπε να πάρουμε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ με τη Ρέαλ. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τι έγινε και στη Μαδρίτη. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έπρεπε να ήμασταν στο Final-4 και πιστεύω ότι θα το παίρναμε. Η Φενέρ έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρώπης. Ο Σαρούνας θα έχει τεράστιο μέλλον. Εξαιρετικός προπονητής και ο Ιτούδης. Πολυνίκης η Ρεάλ, ελπίζω να το πάρει ο καλύτερος».

Τέλος ο ισχυρός άνδρας του μπασκετικού Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα ξεκινήσει στην ομάδα βόλεϊ του συλλόγου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά. «Ο Παναθηναϊκός θα είναι άκρως ανταγωνιστικός στο βόλεϊ την επόμενη χρονιά. Δεν ξέρω αν θα κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, δεν θέλω να βάλω τον πήχη ψηλά, αλλά στο βόλεϊ ανδρών θα κάνουμε προσπάθεια».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ