Στον Σβεντ το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ»

Στον Σβεντ το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ»

Σε μια ονειρική χρονιά γι' αυτόν, ο Αλεξέι Σβεντ σάρωσε όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος και κερδίζει με το σπαθί του το βραβείο του πρώτου σκόρερ της Ευρωλίγκας.

Καθώς η σεζόν στην Ευρωλίγκα πλησιάζει προς το τέλος της, έρχεται σιγά σιγά η ώρα για τα βραβεία στους κορυφαίους της χρονιάς. Το πρώτο, που είναι και το μοναδικό το οποίο απονέμεται με βάση αποκλειστικά και μόνο τη στατιστική και όχι τις γνώμες φιλάθλων ή ειδικών, ανήκει στον Αλεξέι Σβεντ. Ο Ρώσος σταρ της Χίμκι είναι ο πρώτος σκόρερ της φετινής διοργάνωσης και παίρνει το βραβείο που έχει το όνομα του αείμνηστου Αλφόνσο Φορντ.

Ο Σβεντ έκανε μια ονειρεμένη χρονιά, σπάζοντας μια σειρά από ρεκόρ. Σκόραρε 740 πόντους συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 609 πόντων, που είχε ο Κιθ Λάνγκφορντ με την Ούνιξ. Σκόραρε κατά μέσο όρο 21,76 πόντους σε 34 παιχνίδια, ενώ 29 διαδοχικές φόρες σκόραρε πάνω από 16 πόντους. Κι αυτό το σερί είναι το πιο μεγάλο στο 21ο αιώνα!

Ο Σβεντ πέτυχε επίσης ρεκόρ περισσότερων εύστοχων τριπόντων (107), περισσότερων προσπαθειών για τρίποντο (324), περισσότερων εύστοχων τριπόντων σε έναν αγώνα πλέι οφ (8) και σκοραρίσματος σε έναν αγώνα πλέι οφ (36).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ