Η Ευρωλίγκα επιμένει να αγνοεί τις εθνικές ομάδες

Η Ευρωλίγκα επιμένει να αγνοεί τις εθνικές ομάδες

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για τη σεζόν 2018-19 και όπως και πέρυσι δεν προέβλεψε καμία διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο. Όπως και πέρυσι, θα βιώσουμε τη ντροπιαστική εμπειρία να βλέπουμε αγώνες της Ευρωλίγκας και των εθνικών […]

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για τη σεζόν 2018-19 και όπως και πέρυσι δεν προέβλεψε καμία διακοπή για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα γίνουν τον Νοέμβριο και τον Φεβρουάριο. Όπως και πέρυσι, θα βιώσουμε τη ντροπιαστική εμπειρία να βλέπουμε αγώνες της Ευρωλίγκας και των εθνικών ομάδων να διεξάγονται την ίδια ημέρα.

Ήταν αναμενόμενο κάτι τέτοιο, δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα. Πλην όμως, με τη στάση της η Ευρωλίγκα φανερώνει πως δεν την ενδιαφέρει πλέον καθόλου να υπάρξει συνεννόηση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν οι κορυφαίες διοργανώσεις σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων.

Μία λύση θα μπορούσε να είναι η μετάθεση κατά δύο ημέρες δύο από τις συνολικά 30 αγωνιστικές της Ευρωλίγκας. Αλλά ο Τζόρντι Μπερτομέου και το επιτελείο του δεν δέχονται καν να μπουν σε αυτή την κουβέντα, επιμένοντας στην παράλογη πρότασή τους να χωρέσουν όλοι οι αγώνες των Εθνικών ομάδων (φιλικοί, επίσημοι, προκριματικοί, διοργανώσεις μαζί με τις προπονήσεις) μέσα στον Ιούλιο!

Μέσω διαρροών η FIBA κάνει λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης της σημασίας των εθνικών ομάδων και των διοργανώσεών τους και για ασέβεια προς το φίλαθλο κοινό από την πλευρά της Ευρωλίγκας. Και πως τα πάντα είναι σχεδιασμένα, όχι για να προωθήσουν το project της Ευρωλίγκας, αλλά για να υποτιμήσουν τις Εθνικές ομάδες.

Η ουσία πάντως είναι πως τα διήμερα 29-30 Νοεμβρίου και 21-22 Φεβρουαρίου θα γίνονται παράλληλα οι εξής αγώνες της Ευρωλίγκας και των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με έντονα μαυρισμένα γράμματα είναι οι ομάδες της Ευρωλίγκας και οι χώρες από τις οποίες προέρχονται και μετέχουν στα «παράθυρα».

29/11 – ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 29/11 – WC
Νταρουσάφακα – Γκραν ΚανάριαΤουρκία – Ισπανία
Ζαλγκίρις – ΑρμάνιΙταλία – Λιθουανία
Ολυμπιακός – ΜπουντουτσνοστΟυκρανία – Σλοβενία
Μακάμπι – ΜπάγερνΛετονία – Μαυροβούνιο
Ρεάλ – ΤΣΣΚΑΟλλανία – Πολωνία
Κροατία – Ουγγαρία
30/11 – ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 30/11 – WC
Χίμκι  – ΠαναθηναϊκόςΦινλανδία – Ρωσία
Εφές – ΜπασκόνιαΤσεχία – Γαλλία
Μπαρτσελόνα – ΦενέρΒουλγαρία – Βοσνία
Ελλάδα – Γερμανία
Ισραήλ – Σερβία
Εσθονία – Γεωργία
21/2/2019 – ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 21/2/2019 – WC
ΤΣΣΚΑ – Γκραν ΚανάριαΤσεχία – Βοσνία
Εφές – ΟλυμπιακόςΦινλανδία – Γαλλία
Αρμάνι – ΜακάμπιΒουλγαρία – Ρωσία
Μπαρτσελόνα – ΜπασκόνιαΕλλάδα – Γεωργία
Ισραήλ – Γερμανία
Εσθονία – Σερβία
22/2/2019 – ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 22/2/2019 – WC
Νταρουσάφακα – ΦενέρΤουρκία – Σλοβενία
Ζαλγκίρις – ΜπουντουτσνοστΛετονία – Ισπανία
Παναθηναϊκός – ΧίμκιΟυκρανία – Μαυροβούνιο
Ρεάλ – ΜπάγερνΙταλία – Ουγγαρία
Ολλανδία – Λιθουανία
Κροατία – Πολωνία

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ