Έκανε το «δύο στα δύο» ο Ολυμπιακός

Έκανε το «δύο στα δύο» ο Ολυμπιακός

Μπόλικη περιπέτεια αλλά… τέλος καλό, όλα καλά για τον Ολυμπιακό στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Μάλαγα με  80-75 και ζευγάρωσαν τις νίκες τους, στη διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Χόλις Τόμπσον  με 15 πόντους. Πάλεψαν ως το τέλος οι Ισπανοί που επί της ουσίας έπεσαν στο καναβάτσο […]

Μπόλικη περιπέτεια αλλά… τέλος καλό, όλα καλά για τον Ολυμπιακό στη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Μάλαγα με  80-75 και ζευγάρωσαν τις νίκες τους, στη διοργάνωση. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Χόλις Τόμπσον  με 15 πόντους. Πάλεψαν ως το τέλος οι Ισπανοί που επί της ουσίας έπεσαν στο καναβάτσο 20΄΄ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, έπειτα από δύο εύστοχες βολές του Βαγγέλη Μάντζαρη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ…
Πολλά τα προβλήματα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Έχει μάθει όμως ο «ερυθρόλευκος» οργανισμός να ζει με αυτά. Είναι… εκπαιδευμένος και ο Έλληνας κόουτς αλλά και οι παίκτες κορμού όλα αυτά τα χρόνια, να μπορούν να αφήνουν στην άκρη τραυματισμούς, ατυχίες κλπ. Να μένουν αποκλειστικά στους παρόντες και στο μπάσκετ. Έτσι συνέβη και χθες το βράδυ στο ΣΕΦ κόντρα στη Μάλαγα. Ο Ολυμπιακός… έπαιξε με τη φωτιά, έχασε μεγάλες διαφορές, άφησε ανοιχτή τη κουβέντα της νίκης σχεδόν ως το τέλος, αλλά τελικά την δουλειά την έκανε. Και αυτό είναι που μετράει.

ΔΥΟ ΟΙ ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ 
Το δεδομένο πως έσβησε από το… καρνέ του και το όνομα της Μάλαγα. Έκανε το «δύο στα δύο» στην Ευρωλίγκα και κέρδισε χρόνο περιμένοντας κάποια στιγμή ευχάριστα νέα από το… ιατρικό δελτίο. Βασικά την επιστροφή του φυσικού τους ηγέτη, Βασίλη Σπανούλη. Του Kill Bill που είδε και το χθεσινό από την… καρέκλα του. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν δύο φορές ως και με 15 πόντους διαφορά (19΄4, στο 6΄ αλλά και 62-47 στο 31΄). Δεν είχαν όμως ούτε το βάθος των επιλογών, ούτε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό προκειμένου να κρατήσουν τους Ισπανούς… μακριά.

ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ
Το πρόβλημα του αμυντικού ριμπάουντ και η αστοχία στις βολές (17/30) έπαιξαν τον ρόλο της στην μορφή που πήρε το ματς. Τουλάχιστον όμως όταν ήρθε η ώρα της κρίσης ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν.. .αλφάδι. Έβαλε «2 στις 2» έγραψε το 80-74 και ουσιαστικά καθόρισε και τον νικητή, είκοσι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ο διεθνής γκαρντ είχε 9 πόντους όπως και ο Πρίντεζης. Στην επίθεση όμως την πολύ δουλειά την έκανε ο Χόλις Τόμπσον που σταμάτησε στους 15.

ΕΓΙΝΕ… ΝΤΕΡΜΠΙ
Για την Μάλαγα που δεν το έβαλε κάτω ποτέ Μιλοσάβλιεβιτς και ΜακΚάλουμ είχαν από 14 πόντους ο καθένας, ενώ ζημιά στον Ολυμπιακό έκαναν και οι δύο ψηλοί Μούσλι και Όγκουστιν, με 12 πόντους ο καθένας.  Ξαναλέμε πως όλα κρίθηκαν στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 62-47, στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου ωστόσο, η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων έφερε το ματς στο τρίποντο (71-68), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη.

ΤΗ ΛΥΣΗ Η ΑΜΥΝΑ
Εκεί λοιπόν καθάρισε η… άμυνα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν χαρακτήρα και  πήραν «ανάσα» επτά πόντων (75-68), στο 1:07’’. Ο ΜακΚάλουμ είχε την απάντηση σε κάθε μεγάλο σουτ των Πειραιωτών και η Μάλαγα διατηρούσε το ματς στην κόψη του… ξυραφιού (78-74). Αλλά, στα 38’’ πριν τη λήξη, ο Νέντοβιτς έκανε το λάθος, πατώντας την πλάγια γραμμή, με τον Μάντζαρη να κάνει το 2/2 από τη γραμμή για το 80-74 και ουσιαστικά να «κλειδώνει» τη νίκη για τον Ολυμπιακό, η οποία ήρθε με το τελικό 80-75.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75

 Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 6, Παπαπέτρου 7(1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 12, 5 ριμπ.), Στρέλνιεκς 5(1), Πρίντεζης 9, 6 ριμπ.), Παπανικολάου 6(1 τρ., 3 ριμπ., 2 ασ.), Μάντζαρης 9(1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15(2).

Μάλαγα (Πλάθα): ΜακΚόλουμ 14(1), Ντίαθ 3(1), Σαλιν 1, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14(2), Νέντοβιτς 7, Σερμαντίνι 5,Ογκουστίν 12, Σουάρεθ 7, Μούσλι 12.

Θυμηθείτε το live του αγώνα:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ