Η επίσημη ανακοίνωση της Euroleague: Οριστική διακοπή για φέτος, 1η Οκτωβρίου το νέο τζάμπολ

Η επίσημη ανακοίνωση της Euroleague: Οριστική διακοπή για φέτος, 1η Οκτωβρίου το νέο τζάμπολ

Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση γα την οριστική διακοπή της Euroleague, με την διοργανώτρια αρχή να ανακοινώνει πως το τζάμπολ της νέας σεζόν θα γίνει 1η Οκτωβρίου.

Η Euroleague Basketball ανακοίνωσε κι επίσημα την οριστική διακοπή της φετινής αγωνιστικής περιόδου στις δύο διοργανώσεις της.

Η εισήγηση του Ζόρντι Μπερτομέου έγινε δεκτή από τις ομάδες – μετόχους, για να ακολουθήσει η επίσημη θέση της διοργανώτριας αρχής για θέματα που αφορούν τόσο τη φετινή σεζόν, όσο και την επόμενη.

Αρχικά λοιπόν αποφασίστηκε ότι η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου για τη Euroleague και την 30η Σεπτεμβρίου για το Eurocup, ενώ μέρος θα λάβουν στις διοργανώσεις οι ίδιες ομάδες που συμμετείχαν και τη φετινή σεζόν.

Φυσικά το παρόν στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα δώσουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκός, ενώ διατηρεί το δικαίωμα για συμμετοχή στο EuroCup και ο Προμηθέας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague Basketball:

«Η σεζόν 2019/20 της EuroLeague και του EuroCup ακυρώνονται.

Οι ομάδες που συμμετείχαν στις φετινές διοργανώσεις της EuroLeague και του EuroCup έχουν εξασφαλισμένες τις θέσεις τους για την σεζόν 2020/21.

Η σεζόν 2020/21 της EuroLeague και του EuroCup θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου και την 30η Σεπτεμβρίου 2020 αντίστοιχα.

Το Συμβούλιο των ομάδων συναντήθηκε στις 25 Μαΐου για τέταρτη φορά μετά την διακοπή της σεζόν στις 12 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά την απόφαση για την προσωρινή διακοπή των διοργανώσεων της EuroLeague Basketball, η λίγκα, οι ομάδες οι παίκτες και οι μέτοχοι διατήρησαν την επιθυμία τους και έκαναν συνεχόμενες προσπάθειες να συνεχιστούν οι διοργανώσεις.

Έχοντας εξετάσει κάθε πιθανή επιλογή, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει την σεζόν 2019/20 στην EuroLeague και στο EuroCup, όπως και το Adidas Next Generation Tournament και το EuroLeague Academy, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

– Την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών, θεαρών, επιτελείων, συνεργατών και τοπικών κοινοτήτων που αποτελούσαν προτεραιότητα.

– Την εξέλιξη του κορονοϊού σε διαφορετικές περιοχές της EuroLeague και του EuroCup δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια ότι οι ομάδες μπορούν να κάνουν προπονήσεις και να προετοιμαστούνγια τους αγώνες υπό ίδιες συνθήκες.

– Το παραπάνω γεγονός είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να έχουν επιβάλλει διαφορετικούς περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, χωρίς εγγυήσεις ότι όλες οι ομάδες μπορούν να ταξιδέψουν προς και από τους επιθυμητούς προορισμούς.

– Ο μειωμένος χρόνος που θα υπάρχε για προπονήσεις σε σίγκριση με το προηγούμενο εγκεκριμένο πλάνο μίνιμουμ τριών εβδομάδων θα αύξανε τις πιθανότητες τραυματισμών των παικτών.

– Για λόγους αθλητικής ακεραιότητας, όλες οι προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένης αυτής για μείωση του αριθμού των ομάδων, απορρίφθηκαν.

– Παρά την εκπόνηση ενός εξαντλητικού πρωτόκολλου για τις διοργανώσεις, το ιατρικό πρωτόκολλο που έχει ανακοινωθεί από τους οργανισμούς υγείας απαιτεί απομόνωση για κάθε παίκτη, προπονητή και διαιτητή ο οποίος θα βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Επομένως τους τελευταιους 2.5 μήνες δεν ήταν δυνατόν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγγυήσεις για να ολοκληρθούν οι διοργανώσεις τον Ιούλιο.

– Η απόφασή μας να μην τροποποιήσουμε τις προθεσμίες που θέσαμε – τέλη Μαϊου για να παρθεί μία τελική απόφαση και τέλη Ιουλίου για την ολοκλήρωση των διοργανώσεων – προκειμένου να αποφευχθεί να επηρεαστεί το καλεντάρι της σεζόν 2020/21, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών πρωταθλημάτων και των αγώνων των εθνικών ομάδων το καλοκαίρι του 2021.

Συνεχίζοντας να τηρούμε τις αρχές της αθλητικής ακεραιότητας και δίκαιοσύνης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην κηρύξει πρωταθλητές για την σεζόν 2019/20 ούτε στην EuroLeague ούτε στο EuroCup.

H EuroLeague Basketball ευχαριστεί τις πόλεις και τις περιοχές που έδειξαν την προσήλωσή τους στο μπάσκετ τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προσφέρθηκαν εθελοντικά να φιλοξενήσουν τους εναπομείναντες αγώνες της EuroLeague και του EuroCup, δίνοντας τις καλύτερες δυνατές εγγυήσεις στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας και της οργάνωσης, συμπεριλαμβάνοντας συχνά και πλήρη κυβερνητική στήριξη. Αυτοί οι υποψήφιοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια και έδειξαν μεγάλη διάθεση να εξασφαλίσουν κάθε λεπτομέρεια ήταν σωστή στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί επιτυχημένα η σεζόν.

Πέραν αυτών, το Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

«Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 της EuroLeague θα πραγματοποιηθεί με τις ίδιες ακριβώς ομάδες, όπως η αγωνιστική περίοδος 2019/20. Δηλαδή με τις: Άλμπα Βερολίνου, Αναντολού Εφές, Αρμάνι Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Φενέρμπαχτσε, Χίμκι, Μπασκόνια, Βιλερμπάν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Ζάλγκιρις και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης.

Η αγωνιστική περίοδος 2020/21 στο EuroCup θα περιλαμβάνει οκτώ (8) εγγυημένες θέσεις για τις ομάδςε που ήταν φέτος στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις: Μονακό, Παρτίζαν, Προμηθέα Πάτρα, Βίρτους Μπολόνια, Τόφας, Βενέτσια, Ουνικάχα Μάλαγα και Ούνικς Καζάν. Οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) θέσεις θα προκύψουν μέσα από την κατάταξη των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα. Όπως συνέβη επίσης στις προηγούμενες σεζόν, το EuroCup Board θα προτείνει την τελική λίστα με τις ομάδες για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία εν συνεχεία θα τεθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο των Μετόχων.

Το διάστημα προετοιμασίας των ομάδων για το 202021/ θα είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, προκειμένου να επιτραπεί στους παίκτες να ανακτήσουν τη σωματική και ψυχολογική τους φόρμα για τη νέα σεζόν.

Η σεζόν του 2020/21 σε EuroLeague και EuroCup θα ξεκινήσει στις 1 Οκτωβρίου και 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, όπως έχει αποφασιστεί. Η διοργάνωση και οι ομάδες θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, μένοντας σε επικοινωνία με τις κυβερνήσεις και τις υγειονομικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες, όταν ξεκινήσει η σεζόν.

Η EuroLeague Basketball και οι σύλλογοί της θα αφοσιωθούν σε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πραγματοποιηθούν ενέργειες και ατομικές δράσεις προκειμένου να στηριχθεί η κοινωνία στις προσπάθειες που κάνει για να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση.

Η EuroLeague Basketball θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διοργανώσει μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην αρχή της νέας σεζόν, για να γιορτάσει την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η EuroLeague Basketball ευχαριστεί όλους τους συλλόγους και τις ομάδες για την τεράστια και πρωτοφανή προσπάθεια που έκαναν στο γήπεδο τη διάρκεια της σεζόν 2019/20. Όλες οι ομάδες – μέτοχοι θέλουν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους τους φιλάθλους που επανειλημμένως και αδιάκοπα στήριξαν τους συλλόγους και τη διοργάνωση. Για ακόμη μία φορά, σε αυτή τη σεζόν, οι φίλαθλοι έκαναν ρεκόρ, και η υποστήριξή τους ενθαρρύνει τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τη διοργάνωση και τους αξιοματούχους των ομάδων για να συνεχίσουν την προσπάθεια προκειμένου να έχουν τους καλύτερους στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ